Beslissers op ICT & Logistiek en Logistica Next

Dat de logistieke sector volop in beweging is, was vorige week duidelijk zichtbaar en voelbaar tijdens de vakbeurzen ICT & Logistiek en Logistica Next in Jaarbeurs Utrecht.

De vakbeurzen ICT & Logistiek en Logistica Next stonden in het teken van automatisering, robotisering, digitalisering en ketensamenwerking.

Na drie jaar wachten stonden de beurzen dit keer in het teken van automatisering, robotisering, digitalisering en ketensamenwerking. Exposanten pakten uit met producten en innovaties, de sfeer was als vanouds en de reacties van zowel exposanten als bezoekers waren alom positief. In de theaters waren ruim 200 presentaties en paneldiscussies waar kennisuitwisseling en ontmoeting centraal stonden.

Bijna 10.000 bezoekers

Met 9.466 bezoeken en een hoog beslissingsniveau van de bezoekers verliepen de 2022 edities van ICT & Logistiek en Logistica Next succesvol. Van alle bezoekers gaf 59% aan een eind- of medebeslisser te zijn bij aankopen. De organiserende Jaarbeurs is zeer tevreden met dit resultaat. Sales en projectmanager van beide beurzen Corien den Ouden: “De kracht van de combinatie van de beurzen is dat je oplossingen van beide events nodig hebt om je logistieke processen te optimaliseren. Technologie en intralogistiek zijn daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Lancering programma DIL

Op de eerste beursdag gaf Ruth Clabbers (Directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme zaken) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op de beurs ICT & Logistiek het officiële startschot voor het programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL). Met dit programma zetten overheid én bedrijfsleven samen de schouders onder toekomstbestendige logistieke ketens waarbij digitaal samenwerken de hoofdrol speelt. Het ministerie en de overige ketenpartners, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Schiphol, evofenedex, TLN, douane en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven werken samen aan de uitvoering van het programma.

De reacties van de exposanten waren positief: zij geven aan dat ze kwalitatief zeer goede gesprekken voerden, vele deals sloten en verheugd waren met alle live ontmoetingen die vanwege corona en het nieuwe hybride werken steeds belangrijker worden. Dat exposanten tevreden zijn bleek ook uit het hoge aantal dat tijdens de beurs weer heeft ingetekend voor ICT & Logistiek 2023.

Volgende edities van de beurzen

De volgende editie van ICT & Logistiek vindt plaats op 8 en 9 november 2023 in Jaarbeurs. De volgende gecombineerde edities van ICT & Logistiek en Logistica Next vinden plaats in 2024.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen