Besten Machines biedt complete kant-oplossingen

Dat er op een kantbank veel meer kan dan een hoek in een plaatuitslag zetten is genoegzaam bekend. Maar er is tegenwoordig zelfs zoveel mogelijk met gereedschappen, dat een kantbank bijna een stanspers of een dieptrekpers wordt. Hiervoor is wel kennis van gereedschappen nodig. Je moet weten wat er aan standaard gereedschappen allemaal voorhanden is en wat er mogelijk is qua speciaal gereedschappen.

Bij het gebruik van verstelbare matrijzen hoeven minder vaak gereedschappen te worden gewisseld. Vooral bij zware gereedschappen biedt dat veel voordeel.

Jasper Hoogstad beschikt over die kennis. De afgelopen jaren heeft hij de verkoop in Nederland gedaan voor de Duitse kantgereedschappenproducent UKB. Besten Machines is UKB dealer, Jasper is hier onlangs in dienst getreden. Ook heeft Besten sinds kort het dealerschap van Haco, waardoor nu een mooi combinatie van kantbanken en gereedschappen kan worden geleverd. “We kunnen hiermee echt oplossingen leveren”, vertelt Jasper. “Daar is veel behoefte aan. Ik kom regelmatig bij klanten die bepaalde profielen niet kunnen maken. Daar kan ik nu oplossingen op maat bieden; met de kantbank én de gereedschappen. Ook kunnen we een goed advies geven of iets maakbaar is of niet. Want hoewel er veel mogelijk is met gereedschappen, er zijn natuurlijk bepaalde grenzen.”

Radius gereedschap

Het aanbod aan gereedschappen is ongekend groot. “Het is een vak apart om hier je weg in te vinden”, zegt Jasper. “Wie kennis van kanten heeft lukt het vaak nog wel om de goede standaard gereedschappen uit te zoeken. Tegelijkertijd zie je dat veel mensen niet weten wat er allemaal te koop is. En dan gaan klanten zelf radius gereedschap maken, terwijl er gereedschappen beschikbaar zijn van  R2,5 tot R50. Deze zijn veelal standaard uit voorraad leverbaar.”

Verstelbare matrijzen

Ook veel andere producten die direct winst opleveren bij het kanten zijn standaard voorhanden, zoals kasten, zetfolie om afdrukken te verminderen en matrijzen die afdrukken op de plaatuitslag voorkomen. Jasper noemt ook een verstelbare matrijs voor dikker plaatmateriaal. Deze matrijs begint met een  V-groef van 25 mm en kan uitgebreid worden tot en met een V-groef van 125 mm. “Bij het gebruik van verstelbare matrijzen hoef je minder vaak gereedschappen te wisselen, wat heel veel omsteltijd scheelt. Vooral bij het gebruik van zware gereedschappen biedt dat veel voordeel.”

Er is een opkomende markt voor speciaal gereedschappen. De mogelijkheden zijn hier legio.

Er is een opkomende markt voor speciaal gereedschappen. De mogelijkheden zijn hier legio.

Speciaal gereedschappen

Volgens Jasper is er een opkomende markt voor speciaal gereedschappen. Door zijn jarenlange ervaring kan hij hierin veel betekenen voor klanten die op zoek zijn naar iets speciaals. “Na een persoonlijk gesprek met de klant kunnen we echt het verschil maken voor hem met een gereedschap dat echt past bij zijn behoefte. Zo’n gereedschap wordt eerst getest met het materiaal van de klant en gaat pas naar hem toe als alles perfect is.”

Het complete plaatje

De gereedschappenkennis vormt een perfecte tandem met de Haco kantbanken. Jasper heeft een aantal dagen training gehad in België om de fabrikant en de machines goed te leren kennen. “Haco maakt uitstekende machines in een brede range: van eenvoudige instap modellen tot en met high-end kantbanken met innovatieve oplossingen qua achteraanslagen en 3D software. Ze richten zich nu heel erg op het automatiseren van kantbanken met robots. Dat is iets wat steeds meer gaat spelen. Ze hebben gebruiksvriendelijke software voor het schrijven van een programma om een profiel te buigen. Dat doe je in een mum van tijd en juist dat is wat we nodig hebben.”

Jasper weet dat Haco een goede naam heeft in Nederland. “Gebruikers zijn er over het algemeen heel tevreden over. In het veld spreek ik dagelijks klanten die al jaren werken met een Haco machine. Nu kunnen wij als Besten Machines het complete plaatje kan bieden: de machine, de gereedschappen en de service van onze eigen monteurs.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Besten Machines versterkt positie in kantgereedschappen

20-05 Jasper is namelijk jarenlang Sales Manager Nederland geweest van UKB, de bekende Duitse producent…

Plaatbewerking

Besten Machines importeur van Haco

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Er zijn hier…

Plaatbewerking

Besten Machines benut crisis om klant meer te kunnen bieden

07-07 Toen de eerste Covid-19 gevallen in Nederland kwamen had dit gelijk invloed op de…

Plaatbewerking

Grote efficiëntieverbetering met retrofit

02-04 Niet iedereen kan zich een nieuwe kantbank veroorloven. En vaak hoeft dat ook niet.…

Plaatbewerking

Haco present met automatiseringsdochter

25-03 Haco is dit jaar aanwezig op Machineering samen met dochteronderneming Robosoft, die is gespecialiseerd…

Verspanen

Oplossingen voor procesoptimalisatie op elk gebied

06-03 Steeds meer exposanten van de Brabantse Metaaldagen (10-12 april in de Brabanthallen in Den…

Plaatbewerking

Opendeurdagen Haco Group

13-11 De Haco Group houdt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november haar…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X