Betech investeert in capaciteit voor grote series

0
891

Door een aanzienlijke uitbreiding van het machinepark kan Betech Mass Turning haar klanten nog beter bedienen in hun vraag naar seriematig draaiwerk. Er zijn vier nieuwe CNC draaiautomaten geplaatst, die allemaal zijn voorzien van automatische stangenbundelladers tot 3 meter om de capaciteit te optimaliseren.

De vier langdraaiers zijn perfect uitgerust om 24 uur per dag, 7 dagen zoveel mogelijk onbemand te produceren. De arbeidstoegevoegde waarde per product blijft hierdoor laag en daarmee de kostprijs van de producten ook. De draaibanken hebben een maximale doorlaat van Ø 35 mm.

Betech Mass Turning is onderdeel van de Betech Group (hoofdkantoor Hoogeveen). De kracht van deze groep ligt in het produceren van grote series draaiwerk en het frezen, draaien en spuitgieten van kunststof. Men levert jaarlijks tientallen miljoenen op maat gemaakte onderdelen in alle soorten metaal en kunststof. Daarvoor wordt 24/7 gebruik gemaakt van volledig geautomatiseerde en vooral intelligente productietechnieken.

In maart neemt Betech Mass Turning deel aan de ESEF, waar ook Betech Kunststoffen present zal zijn. Dit bedrijf heeft recent haar machinepark uitgebreid met een Hyundai L230 LMSA draaiautomaat. Deze machine is voorzien van een sub-spindel en aangedreven gereedschappen om producten zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren. In combinatie met een bundel-laadmagazijn kunnen de producten man-arm en 24/7 worden geproduceerd.

Betech Mass Turning, standnummer 1 D098
Betech Kunststoffen, standnummer 1 D092