Bezoekers én organisatoren enthousiast over 4Innovatorsdays

De 4Innovatorsdays, die Q-Fin, Kumatech, LVD en Valk Welding vorige week samen organiseerden in de showroom van Q-Fin in Bergeijk, hebben zo’n 300 bezoekers getrokken. De samenwerking en het evenement zelf zijn de initiatiefnemers zo goed bevallen, dat ze overwegen om de 4Innovatorsdays voortaan elke 2 jaar te gaan houden.

Het aanbod van de 4Innovatorsdays was voor de bezoekers interessant genoeg om naar Bergeijk te rijden.

Patrick van Scherpenseel, accountmanager bij Q-Fin, spreekt van ‘een ongekend goed evenement’. “Aan het aantal aanmeldingen konden we al zien dat dit een succes zou worden, maar dat moet dan natuurlijk nog wel even blijken. Met 300 bezoekers over drie dagen zijn we heel tevreden. De mensen waren enthousiast. Ze voelden zich prettig en vonden het fijn om weer eens naar buiten te kunnen gaan om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking te zien. Ons event kwam wat dat betreft op het juiste moment, na al die afgelaste beurzen.”

Coronamaatregelen

Het houden van een evenement als de 4Innovatorsdays in het coronatijdperk is volgens Van Scherpenseel goed te doen. “We konden alles hier vrij ruim opzetten, waardoor de anderhalve meter afstand goed kon worden aangehouden, ook al ging dat – net als in de supermarkt – natuurlijk niet altijd helemaal goed. Maar we hadden alles goed voorbereid: bezoekers moesten zich inschrijven voor tijdsblokken van 2 uur, we hadden een duidelijke routing gemaakt en overal stonden handpompjes met desinfectiemiddel. Iedereen zag dat we het serieus hadden aangepakt en handelde daar ook naar.”

Superefficiënt plaatwerk produceren

Het aanbod van de 4Innovatorsdays was voor de bezoekers interessant genoeg om naar Bergeijk te rijden. De vier organiserende bedrijven demonstreerden hier diverse oplossingen  voor het superefficiënt produceren van plaatwerk onderdelen en producten van hoge kwaliteit. Zo demonstreerde LVD de geautomatiseerde robot-kantcel Dyna-Cell en de Easy-Form kantbank met de daarbij horende CADMAN software. Valk Welding toonde een cel met alu-lasrobot, die werd beladen door een cobot. Deze cel laste aluminium pennenbakjes met het Super-Active-Wire-Proces.

Getoond werden de Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten).

Getoond werden de Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten).

Opvallende verschijningen waren natuurlijk de AGV’s van Kumatech, die in de showroom van Q-Fin rond reden. Getoond werden de Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten).

Daarnaast waren alle Q-Fin machines werkend in actie te zien. Diverse bezoekers hadden gebruik gemaakt van de uitnodiging om hun eigen producten mee te brengen en deze te laten ontbramen, afronden en finishen op de Q-Fin machines. Zo konden ze met eigen ogen zien, wat voor effecten het variëren in borsteldruk, doorvoersnelheid en het type schuurmiddel kan hebben.

“We hebben naar aanleiding van onze demo’s verschillende aanbiedingen mogen maken”, zegt Patrick van Scherpenseel, die vooral de kruisbestuiving een leuk aspect vond van de 4Innovatorsdays. “Mensen die specifiek voor LVD, Kumatech of Valk Welding waren gekomen, maakten toch het hele rondje om ook met de andere leveranciers en hun oplossingen kennis te maken.”

Al met al is het evenement zeker voor herhaling vatbaar. Daar wordt dan ook serieus over gedacht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Plaatbewerking

Q-Fin machines zijn kansenmakers

09-05 Accountmanager Benelux Patrick van Scherpenseel legt uit: “Waar bedrijven momenteel drukdoende zijn personeel aan…

Plaatbewerking

En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Personeel en Opleiding

Tekort aan lassers oplossen: met cobot of robot?

31-03 Of cobots de oplossing zijn om ook kleinere MKB-bedrijven aan lasautomatisering te helpen was…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Plaatbewerking

De slijptol is bij MWA steeds minder te horen

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X