Bezoekers én organisatoren enthousiast over 4Innovatorsdays

De 4Innovatorsdays, die Q-Fin, Kumatech, LVD en Valk Welding vorige week samen organiseerden in de showroom van Q-Fin in Bergeijk, hebben zo’n 300 bezoekers getrokken. De samenwerking en het evenement zelf zijn de initiatiefnemers zo goed bevallen, dat ze overwegen om de 4Innovatorsdays voortaan elke 2 jaar te gaan houden.

Het aanbod van de 4Innovatorsdays was voor de bezoekers interessant genoeg om naar Bergeijk te rijden.

Patrick van Scherpenseel, accountmanager bij Q-Fin, spreekt van ‘een ongekend goed evenement’. “Aan het aantal aanmeldingen konden we al zien dat dit een succes zou worden, maar dat moet dan natuurlijk nog wel even blijken. Met 300 bezoekers over drie dagen zijn we heel tevreden. De mensen waren enthousiast. Ze voelden zich prettig en vonden het fijn om weer eens naar buiten te kunnen gaan om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking te zien. Ons event kwam wat dat betreft op het juiste moment, na al die afgelaste beurzen.”

Coronamaatregelen

Het houden van een evenement als de 4Innovatorsdays in het coronatijdperk is volgens Van Scherpenseel goed te doen. “We konden alles hier vrij ruim opzetten, waardoor de anderhalve meter afstand goed kon worden aangehouden, ook al ging dat – net als in de supermarkt – natuurlijk niet altijd helemaal goed. Maar we hadden alles goed voorbereid: bezoekers moesten zich inschrijven voor tijdsblokken van 2 uur, we hadden een duidelijke routing gemaakt en overal stonden handpompjes met desinfectiemiddel. Iedereen zag dat we het serieus hadden aangepakt en handelde daar ook naar.”

Superefficiënt plaatwerk produceren

Het aanbod van de 4Innovatorsdays was voor de bezoekers interessant genoeg om naar Bergeijk te rijden. De vier organiserende bedrijven demonstreerden hier diverse oplossingen  voor het superefficiënt produceren van plaatwerk onderdelen en producten van hoge kwaliteit. Zo demonstreerde LVD de geautomatiseerde robot-kantcel Dyna-Cell en de Easy-Form kantbank met de daarbij horende CADMAN software. Valk Welding toonde een cel met alu-lasrobot, die werd beladen door een cobot. Deze cel laste aluminium pennenbakjes met het Super-Active-Wire-Proces.

Getoond werden de Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten).

Getoond werden de Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten).

Opvallende verschijningen waren natuurlijk de AGV’s van Kumatech, die in de showroom van Q-Fin rond reden. Getoond werden de Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten).

Daarnaast waren alle Q-Fin machines werkend in actie te zien. Diverse bezoekers hadden gebruik gemaakt van de uitnodiging om hun eigen producten mee te brengen en deze te laten ontbramen, afronden en finishen op de Q-Fin machines. Zo konden ze met eigen ogen zien, wat voor effecten het variëren in borsteldruk, doorvoersnelheid en het type schuurmiddel kan hebben.

“We hebben naar aanleiding van onze demo’s verschillende aanbiedingen mogen maken”, zegt Patrick van Scherpenseel, die vooral de kruisbestuiving een leuk aspect vond van de 4Innovatorsdays. “Mensen die specifiek voor LVD, Kumatech of Valk Welding waren gekomen, maakten toch het hele rondje om ook met de andere leveranciers en hun oplossingen kennis te maken.”

Al met al is het evenement zeker voor herhaling vatbaar. Daar wordt dan ook serieus over gedacht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

4Innovators doen aan kruisbestuiving

22-11 Over drie dagen trok het evenement in totaal ruim 150 bezoekers. Dat was minder…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Plaatbewerking

Q -Fin presenteert SmartLink

19-10 Zoals de meeste aanbieders van ontbraammachines is Q-Fin verhuisd naar hal 5 van het…

Plaatbewerking

LVD toont 20 kW laser en nieuwe softwarefuncties

19-10 Met de krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 liggen productiviteit en efficiëntie hoog, ook bij…

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Transport en Logistiek

Kumatech Highway showt mogelijkheden AGV’s

06-09 Op de highway zal Tractor Tom, die pallets vanaf een bokje oppakt, en Pallet…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X