Bijna hele Jungheinrich gamma met lithium-ion accu

Nog dit jaar gaat Jungheinrich meer dan 80% van zijn gamma heftrucks en magazijntrucks met lithium-ion accu aanbieden. Met de snelle en korte tussenladingen die met li-ion techniek mogelijk zijn, kan een continu-dienst van nagenoeg 24 uur per dag en 7 dagen per week worden gerealiseerd. Accuwisselen is niet nodig. Dat scheelt tijd, maar ook kosten, bijvoorbeeld voor wisselaccu’s en wisselinstallaties.

Dit jaar worden nagenoeg alle modellen van de fabrikant leverbaar in een lithium-ion uitvoering. Bovendien zullen bijna alle Jungheinrich trucks die nu al in gebruik zijn, kunnen worden aangepast. Ook met oudere trucks wordt het dan mogelijk om te profiteren van het onderhoudsvrije karakter, de korte laadtijden en lange levensduur. Omdat bij lithium-ion accu’s geen gassen of zuren kunnen ontsnappen, zijn speciale acculaadruimtes en lucht-afzuiginstallaties niet meer nodig. Naast de verbeterde veiligheid, besparen gebruikers dus ook ruimte en geld.

Lager energieverbruik
Energiezuinigheid is een sleutelfactor binnen de interne logistiek. Jungheinrich is de enige fabrikant die niet alleen intern transporttrucks, maar ook de bijbehorende accu’s en laders zelf ontwikkelt en verkoopt. Het feit dat die drie daarmee nauwkeurig op elkaar kunnen worden afgestemd, maakt niet alleen op maat gesneden oplossingen mogelijk, maar ook een aanzienlijk lager energieverbruik. Jungheinrich is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot Europa’s grootste fabrikant van laders en lithium-ion accu’s voor mobiele machines.

Tweeploegengarantie
Voor conventionele loodzuur accu’s blijft Jungheinrich haar tweeploegengarantie geven. De fabrikant garandeert dat modellen met die garantie, twee ploegendiensten achtereen kunnen werken zonder dat het wisselen of bijladen van de loodzuur accu nodig is. Ook deze garantie levert tijd-, energie- en kostenbesparingen op.

Voor de garantie vertrouwt Jungheinrich onder andere op haar nieuwe generatie elektromotoren met synchroonreluctantie techniek. Die combineert de kosten- en onderhoudsvoordelen van asynchrone motoren, met de krachtige prestaties en zuinigheid van synchroonmotoren. Bij synchroonreluctantie motoren wordt maar liefst 93% van de energie in beweging omgezet. Dat is de helft minder verlies dan bij asynchrone motoren.

Met een eigen lijn acculaders kiest Jungheinrich bewust voor een geïntegreerd ‘energiesysteem’. Ook efficiënt laden is immers essentieel voor de zuinigheid van het totale intern transport. Of het nu gaat om een natte, of een onderhoudsvrije accu, één-, twee- of drieploegendiensten, wisselstroom of 1-fasenet, lichte of zware inzet, met of zonder tussenlading: voor de maximale levensduur van de accu en voor maximale prestaties biedt Jungheinrich de passende configuratie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Wendbare en compacte aanhanger

20-04 Hiervoor wordt samengewerkt met K.Hartwall, een Finse specialist op het gebied van logistieke oplossingen.…

Automatisering

Jungheinrich neemt AMR-specialist over

22-11 Arculus richt zich met zijn team van software- en hardwarespecialisten op AMR, modulaire productieplatforms…

Transport en Logistiek

Nieuwe elektrische heftrucks Jungheinrich productiever en veiliger

06-10 De 2-serie en 3-serie omvat 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als driewiel-…

Werkplaatstechniek

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd magazijn voor Liebherr

20-01 Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr, producent van mobiele kranen. In het…

Werkplaatstechniek

Een gezamenlijk doel: het Cordless Alliance System (CAS) op de Eisenwarenmesse

12-02 Eén accu voor alles, dat is het motto van het fabrikant overkoepelende accu-systeem CAS.…

Werkplaatstechniek

Mobiele handprinter sluit aan op CAS accu-systeem

11-10 Het Cordless Alliance System (CAS) heeft een nieuwe partner: Elried en Edding komen met…

Verspanen

DMG Mori zoekt potentieel in de complete keten

07-10 In de werktuigmachinebouw is er elk decennium een belangrijke, allesoverheersende ontwikkeling. De afgelopen tien…

Transport en Logistiek

Online tool voor dagelijkse controle heftrucks

01-07 Bij veel bedrijven zorgt de dagelijkse controle van heftrucks en hoogwerkers voor problemen, omdat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X