Supercompacte Jungheinrich heftruck

Met de toevoeging van de BA-lijn breidt Jungheinrich zijn basic heftruckserie uit. De range kent nu in totaal drie modellijnen: BA, BB en BC en biedt trucks met een hefvermogen van 1,3 tot en met 3 ton. De BA-modellen vallen hierbij op door hun supercompacte bouw.

De BA-modellen vallen op door hun supercompacte bouw.

De nieuwe BA- en de al eerder geïntroduceerde BB- en BC-trucks zijn voordelige instapmodellen voor de dagelijkse transport- en stapeltaken. Ze zijn ontworpen voor incidenteel gebruik in eenploegendienst en vooral bedoeld voor klanten die ook in het instapsegment niet zonder de bewezen Jungheinrich-kwaliteit willen. De recente toevoeging van de BA-lijn maakt de serie compleet met twee uiterst compacte modellen.

Extra compact

Met een hefvermogen van 1,3 en 1,5 ton bieden de Jungheinrich EFG BA 113 en BA 115 alles voor de inzet in krappe ruimtes. Beide trucks zijn 48V, voorwiel aangedreven driewiel heftrucks met zeer kleine draaicirkel en een breedte van slechts 990 mm. De supercompacte BA 113 heeft een 375 Ah loodzuuraccu aan boord, de BA 115 draagt tot 500 Ah onder de kap. Drie verschillende masttypes in talrijke maten en uitvoeringen, bieden de juiste uitrusting voor alle standaardtoepassingen tot 6.500 mm hefhoogte. De mast en de sideshift worden hydraulisch bediend via mechanische bedieningshendels.

Krachtig alternatief

Wie een driewiel heftruck wenst met net iets meer vermogen dan de BA, vindt binnen de basic serie de BB 216k. Met een hefvermogen van 1,6 ton en een accucapaciteit tot 625 Ah legt hij net iets meer gewicht in de schaal. Dankzij het korte chassis (k) blijft de truck compact en uiterst wendbaar.
Nog een stapje krachtiger zijn de vierwiel heftrucks uit de BC-lijn. De vijf BC-modellen kennen hefvermogens van 1,6 tot en met 3 ton. Hierbij is de BC 330 een echte allround alleskunner met zijn accucapaciteit tot 750 Ah en dubbele voorwielen voor extra stabiliteit.

Aansluiting bij VN Global Compact

Jungheinrich sluit zich aan bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties. Dit is ’s werelds grootste en belangrijkste initiatief voor verantwoord ondernemerschap. Het is gebaseerd op tien universele principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieubescherming en corruptiebestrijding. Door zich aan te sluiten bij het initiatief verplicht Jungheinrich zich om deze principes te integreren in alle aspecten van de bedrijfsvoering en dit aan de VN te laten zien in de vorm van een jaarlijks voortgangsrapport.

Jungheinrich is in maart gestopt met de productie van heftrucks met verbrandingsmotoren en produceert sindsdien uitsluitend elektrisch aangedreven intern transportmaterieel. Daarnaast biedt de intralogistieke leverancier zijn klanten met POWERLiNE milieuvriendelijke lithium-ion trucks die CO2-neutraal zijn tot aan de levering. Jungheinrich evalueert zijn leveranciers al systematisch op het gebied van mensenrechten, milieu en wet & regelgeving. Momenteel worden meer dan 700 leveranciers regelmatig onderzocht, waarmee 75 procent van het wereldwijde inkoopvolume wordt gedekt. Het bedrijf streeft naar 80 procent in 2025.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

iF Design Award voor compacte Jungheinrich ERE 225i palletwagen

30-05 “Een geslaagd design visualiseert de eigenschappen van een product en biedt de bestuurder tegelijkertijd…

Transport en Logistiek

Wendbare en compacte aanhanger

20-04 Hiervoor wordt samengewerkt met K.Hartwall, een Finse specialist op het gebied van logistieke oplossingen.…

Automatisering

Jungheinrich neemt AMR-specialist over

22-11 Arculus richt zich met zijn team van software- en hardwarespecialisten op AMR, modulaire productieplatforms…

Transport en Logistiek

Nieuwe elektrische heftrucks Jungheinrich productiever en veiliger

06-10 De 2-serie en 3-serie omvat 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als driewiel-…

Werkplaatstechniek

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd magazijn voor Liebherr

20-01 Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr, producent van mobiele kranen. In het…

Transport en Logistiek

Heffiq lanceert zware elektrische heftruck Hyster

21-09 Heffiq breidt het lithium-ion assortiment uit met de nieuwe Hyster J7.0-9.0XNL-serie. Deze zware elektrische…

Transport en Logistiek

Jungheinrich’s nieuwste heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu is game changer

03-02 Jungheinrich presenteert zijn nieuwste elektrische heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu: de EFG P30i. De…

Verspanen

DMG Mori zoekt potentieel in de complete keten

07-10 In de werktuigmachinebouw is er elk decennium een belangrijke, allesoverheersende ontwikkeling. De afgelopen tien…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema