Bijzondere afstandsbediening

0

Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uit Den Haag heeft een Volvo FMX 460 8×2 tridem met autolaadkraan in gebruik genomen. De truck en de autolaadkraan kunnen met één afstandsbediening worden bediend.

Het is de eerste Volvo-truck in Nederland die deze mogelijkheid heeft. De Volvo FMX 8×2 met open laadbak en 17 tonmeter Palfinger Epsilon autolaadkraan wordt ingezet voor het transport en het leggen van kunststof rijplaten. “De kunststof rijplaten moeten naadloos op elkaar aansluiten en dus is het zaak om ze nauwkeurig te leggen”, vertelt mede-eigenaar Bas van Nierop. “Bij het uitleggen van de rijplaten moest de chauffeur voorheen met twee verschillende afstandsbedieningen werken als hij naast de truck stond.

Eén om de kraan te bedienen en één om de truck naar voren of achteren te kunnen verplaatsen. Om het werk voor de chauffeur te vereenvoudigen, wilden wij graag de bediening van de truck en de kraan samenbrengen in één afstandsbediening. We werken er nu enige tijd mee en de ervaring is ronduit positief. Deze oplossing komt met name van pas bij het leggen van rijplaten voor evenementen. Dat gaat vaak om grote oppervlakken. Om de twee of drie rijplaten moet de truck weer worden verplaatst. Dat alles nu met één afstandsbediening kan worden gedaan, maakt niet alleen het werk voor de chauffeur eenvoudiger, maar leidt er ook toe dat werkzaamheden sneller kunnen worden uitgevoerd.”