Hoe kun je zware lasten vervoeren op de werkplek?

Werken op een werf of in een magazijn betekent vaak het tillen of verplaatsen van zware lasten. Wanneer iemand meer probeert op te tillen of te dragen dan aanbevolen of comfortabel is, loopt hij of zij het risico gewond te raken.

Er zijn dan ook een paar hulpmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken, wat het vervoeren van de zware lasten een stuk makkelijker maakt.

Items kunnen bovendien vallen of beschadigd worden als ze onjuist worden behandeld. Het is dus van belang dat zware lasten goed vervoerd worden op de werkplek. Dit is belangrijk voor je eigen gezondheid, maar ook voor de staat van het voorwerp. Er zijn dan ook een paar hulpmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken, wat het vervoeren van de zware lasten een stuk makkelijker maakt. Hieronder vind je daar drie voorbeelden van.

Platformwagens

Platformwagens zijn tegenwoordig echt essentieel in een industriële omgeving, vooral in een magazijn. Dit komt doordat magazijnen vaak gevuld zijn met ontzettend veel dozen met artikelen, waarvan sommige misschien te zwaar zijn voor een werknemer om comfortabel te dragen. Met de juiste platformwagen vervoer je niet één maar vele zware materialen zonder jezelf te belasten of meerdere keren heen en weer te moeten rijden.

Het is hierbij wel van belang om wielen voor zware lasten aan te schaffen en deze te plaatsen onder de platformwagens. Het zou anders kunnen gebeuren dat de wieltjes niet sterk genoeg zijn en het begeven, waardoor de zware voorwerpen alsnog beschadigd kunnen raken. Natuurlijk moet je ook voorzichtig omgaan met zo’n wagen, je wilt immers niet tegen iets aan rijden.

Stapelwagens en trolleys

Iedereen die wel eens in een magazijn of een grote bestelwagen heeft gewerkt, kent de waarde van een stapeltruck. Met deze handige apparaten kunnen werknemers en bezorgers snel meerdere zware artikelen op een paar handige wielen, die opnieuw speciaal gemaakt moeten zijn voor zware lasten, stapelen. Er zijn verschillende soorten, maar veel stapelaars kunnen zelfs worden opgevouwen om een ​​minimale hoeveelheid ruimte in een bestelwagen of magazijn te gebruiken. Sommige exemplaren zijn bovendien multifunctioneel en kunnen worden omgebouwd van een typische stapeltruck tot een trolley of een ander klein wagentje. Stapelwagens zijn daarnaast ook nog eens ideaal voor leveringen of verhuizingen. Hierbij moeten immers veel dozen meegenomen en gestapeld worden, waarbij je dus gebruik kunt maken van een stapelwagen.

Mobiele afgesloten opslag

Als er veel verschillende locaties op je werkplek zijn die als werkplaats dienen voor je werknemers dan kun je in plaats van heen en weer te gaan van je werkgebied naar een opslagruimte om zware dozen te verplaatsen, een mobiele opslageenheid of handige rekken op wielen gebruiken. Mobiele rekken zijn ideaal voor het opbergen van dozen die zware onderdelen bevatten, zoals batterijen, spijkers of andere metalen armaturen. Dergelijke voorwerpen kunnen extreem zwaar zijn als ze samen worden opgeborgen. Met mobiele opslag kun je de benodigdheden gemakkelijk van werkstation naar werkstation verplaatsen in een pand. Dit zijn dus eigenlijk rekken die fungeren als opbergruimte maar speciale wielen voor zware lasten hebben waardoor ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden zonder de zware lasten eruit te hoeven halen. Dat is dus echt ideaal.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Multifunctionele truck met kraan voor Jan van Dam

30-11 “Deze truck kan ook gebruikt worden als hoogwerker”, zegt Stef van Dam. “Daarnaast is…

Transport en Logistiek

Trumpf en Jungheinrich partners in intralogistiek

11-01 Trumpf en Jungheinrich gaan nauw samenwerken op het gebied van intralogistieke oplossingen in de…

Toeleveren

Nieuwe vrachtwagen geeft Hop Machines meer mogelijkheden

30-11 Hop Machines in Wilbertoord heeft een nieuwe Scania vrachtwagencombinatie (730 pk) aangeschaft. Hierdoor kan…

Transport en Logistiek

Dashcams op 35 voertuigen Jan van Dam

08-06 35 Voertuigen van het wagenpark van Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater worden…

Automatisering

Jack, Tom en John brengen de orders geautomatiseerd door de fabriek

10-03 Kumatech-directeur Willem Kuunders is er nog altijd van overtuigd dat volledige automatisering van het…

Transport en Logistiek

Jungheinrich’s nieuwste heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu is game changer

03-02 Jungheinrich presenteert zijn nieuwste elektrische heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu: de EFG P30i. De…

Transport en Logistiek

Bijzondere afstandsbediening

31-12 Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uit Den Haag heeft een Volvo FMX 460 8×2 tridem…

Logistiek

Flexibel legbordsysteem

03-12 Sortimo brengt met FR5 een gloednieuw legbordsysteem op de markt, speciaal ontworpen voor koerier-,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV