Bijzondere uitlooplijn en wals onder de hamer

0

Troostwijk Veilingen veilt een Metalltec uitlooplijn en een De Bultmann strekwals beiden afkomstig uit het faillissement van Hydrex Materials in Waalwijk. Het bedrijf ging in 2009 failliet. De machines die nu ter veiling worden aangeboden zijn bijzonder.

De metaalbewerkingsmachines heb je nodig na het persen van aluminium, koperen en of messing holle buizen (voor een toelichting op het proces zie www.hydrexmaterials.com). De Metalltec uitlooplijn zorgt voor – volledig geautomatiseerd – de juiste lengtes (zaag) van de buizen die uit de pers komen en ook dat de buizen recht blijven in plaats van krom buigen (richten), de buizen worden na het richten op de lijn bijeen gehouden voor verdere bewerking en of verpakken. De Bultmann strekwals walst de holle buizen (ook aluminium, koper en of magnesium) om de geperste buisformaten te kunnen bijwerken tot het gewenste eindproduct.

Frank Adam, commercieel directeur bij Troostwijk Veilingen: “De specifieke hydrostatische extrusietechnologie heeft grote voordelen in vergelijking met conventioneel extruderen. Deze worden onder meer toegepast in de piping industry. De veiling sluit op 17 februari. De belangstelling is zeer internationaal.”

Ga hier naar de veiling.