Blechexpo zet plaatwerkindustrie op pad naar duurzame toekomst

De internationale vakbeurs voor plaatbewerking Blechexpo, die vorige week plaatsvond in Stuttgart, toonde de bezoekers veel nieuwe machines en oplossingen, die de weg wijzen naar de toekomst van de moderne, duurzame plaatbewerking.

Lasers waren weer in alle soorten en maten op de beursvloer aanwezig. De Italiaanse fabrikant Cutlite Penta baarde opzien met een 50 kW laser.

De beurs trok samen met de tegelijkertijd gehouden Schweisstec (vakbeurs voor verbindingstechniek), 40.103 vakbezoekers. Zij konden hun hart ophalen bij 1256 exposanten in negen volle hallen.

Trending topics

De trending topics bij de exposanten waren verdere automatisering, vooral van de randapparatuur, hogere productiviteit, nog betere onderdelenkwaliteit, het vermijden van uitval, het besparen van energie, het compenseren van het tekort aan geschoolde arbeidskrachten, de bescherming van werknemers en meer klantenservice. “De oplossingen en stappen die we op de beurs hebben ervaren, zetten de industrie op het pad naar meer duurzaamheid. Ook de plaatwerkindustrie zal op termijn ‘groen’ worden en beursbezoekers hebben met eigen ogen kunnen zien dat de eerste stappen op weg naar dit doel zijn gezet”, aldus Georg Knauer, projectmanager bij Blechexpo/Schweisstec.

Salvagnini Group trok een positieve conclusie: “De volgende keer zijn we er weer bij.”

Salvagnini Group trok een positieve conclusie: “De volgende keer zijn we er weer bij.”

Innovaties presenteren

Veel positieve commentaren van exposanten zijn het bewijs dat Blechexpo/Schweisstec een gevestigde naam heeft als zakelijk en communicatieplatform. Roland Raats, directeur verkoop en service bij Timersavers, bevestigt dit: “De Blechexpo/Schweisstec is de juiste vakbeurs in heel Duitsland en ook internationaal, waar klanten ons zoeken en vinden en wij onze nieuwe producten en innovaties kunnen presenteren.”

Ekkehard Fluck, hoofd verkoop Optical Inspection Stamping bij Jenoptik, zegt over het gecombineerde evenement: “Je moet hier zijn. Het is een heel belangrijke plaats. Ik zeg tegen onze klanten over de hele wereld: Kom hier!”

Ook Ulrich Peitzmeier van Peitzmeier Maschinenbau is overtuigd van dit platform: “Blechexpo/Schweisstec is een zeer goede vakbeurs om een ​​internationaal publiek te bereiken.” Claudia Robineau, Managing Director bij Voestalpine Camtec, bevestigt: “Wij zijn hier al jaren vertegenwoordigd. Dit is altijd een goede gelegenheid om onze klanten samen te brengen met onze innovaties.”

Last but not least trekt ook Tommaso Bonuzzi, Sales Manager van de Salvagnini Group, een positieve conclusie: “Het is opnieuw bevestigd dat de beurs Blechexpo een van de belangrijkste beurzen voor Salvagnini wereldwijd, en de volgende keer zijn we er weer bij.”

Die volgende keer zal zijn 4 tot 7 november 2025.

Voor Timersavers is de Blechexpo de juiste vakbeurs in heel Duitsland en ook internationaal, om nieuwe producten en innovaties te presenteren.

Voor Timersavers is de Blechexpo de juiste vakbeurs in heel Duitsland en ook internationaal, om nieuwe producten en innovaties te presenteren.

Binnenkort presenteert PlaatBewerkingsNieuws een uitgebreide nabeschouwing op de Blechexpo.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Automatisering

Schmalz toont effectieve handling met KI

25-10 De Schmalz Solution KIT ivOS (Industrial Vision Operating System) vereenvoudigt de geautomatiseerde verwerking van…

Plaatbewerking

LVD presenteert innovaties op elk vlak op Blechexpo

25-10 Phoenix FL is het flexibele, allround lasersnijsysteem van LVD. De nieuwe Phoenix FL-6525 biedt…

Plaatbewerking

Nieuw instapmodel platenopslagtoren van Remmert

25-10 De BASIC Tower is de compacte oplossing van Remmert voor de automatische platenopslag op…

Oppervlaktetechniek

Wisseling van de wacht bij Timesavers International

23-10 Timesavers International is fabrikant van industriële breedband schuurmachines en heeft klanten over de hele…

Plaatbewerking

aalbers|farina breidt activiteiten uit naar Duitsland

23-10 De nieuwste generatie magazijnsystemen van aalbers|farina biedt efficiënte en geautomatiseerde opslag van plaatmateriaal en…

Automatisering

Dreeskornfeld investeert in robottechnologie voor onbemand ontbramen

16-10 Heinz Dreeskornfeld is een middelgroot bedrijf op het gebied van flexibele plaatbewerking. In het…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Blechexpo/Schweisstec 2023

09-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?