Bouten en moeren met smeercoating

Fabory introduceert Lubrinox fasteners. Dit zijn bouten en moeren die zijn voorzien van een high-end smeercoating.

De smering die voor verkoop bij Fabory op de fasteners wordt aangebracht, is FDA-goedgekeurd.

Deze fasteners helpen met het verkorten van de montagetijd, want losse smeermiddelen zijn niet meer nodig. Lubrinox fasteners voorkomen dat de binnen- en buitendraad van een RVS verbinding aan elkaar vastvreten. De kwaliteit van de verbinding is gegarandeerd, want de coating zorgt voor een duurzame smering in de schroefdraadverbinding. Zonder dat mensen op de werkvloer daar iets voor hoeven doen. Demontage verloopt al net zo soepel. Voorbij zijn volgens Fabory lastige en gevaarlijke situaties die ontstaan door bouten en moeren die niet meer loskomen, afbreken of moeten worden doorgeslepen.

Branches

De smering die voor verkoop bij Fabory op de fasteners wordt aangebracht, is FDA-goedgekeurd. Daarmee zijn de Lubrinox fasteners een goede keuze voor machinefabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie en ook in branches zoals de procesindustrie, de staalconstructie, de elektrische apparatenbouw, de medische industrie, de algemene machinebouw.

Besparing werkuren

Producenten gaan het koudlassen van RVS bouten en moeren vaak tegen door het gebruik van een montagepasta. De montage vergt extra tijd en onderdelen en handen moeten na gebruik worden gereinigd. Met het gebruik van Lubrinox besparen producenten gemiddeld 25 seconden per boutverbinding. Fabory heeft berekent dat dit voor een middelgrote machinefabriek een besparing betekent van zo’n 1.700 werkuren per jaar.

Alternatief voor smering op bouten

Het ontwerp- en productiebedrijf Geelen Counterflow uit Haelen was één van de eerste bedrijven die ging werken met Lubrinox. Vanwege een intensief gebruik van RVS fasteners, zocht het bedrijf een kostenbesparend alternatief voor een smering op bouten. Een coating die medewerkers op de werkvloer voorheen gebruikten, was een stuk dikker. Zo’n dikke laag hebben de Lubrinox fasteners van Fabory niet nodig. René Derckx, technisch inkoper bij Geelen Counterflow: “Een dikke laag maakt het lastiger om schroeven met de hand in te draaien. Ze worden erg vettig. Als je kracht moet gebruiken, glijd je met je vingers over de zeskant heen. Met Lubrinox heb je dat niet.”

Smeermiddelen kopen overbodig

Juriaan van der Sluijs werkt als Senior Tactical Buyer bij Viscon. Het bedrijf is gespecialiseerd in het automatiseren van processen voor de voedingsmiddelenindustrie. Van der Sluijs: “In het ontwerp van onze machines, kijken we waar we processen voor klanten nog efficiënter kunnen inrichten. Een tijdige levering van fasteners van hoge kwaliteit helpt daar enorm bij.” Voor Viscon zit de grootste reden voor het gebruik van Lubrinox in tijdsbesparing en het maken van een efficiencyslag. “Dankzij Lubrinox hoeven we geen smeermiddelen te kopen en handmatig aan te brengen.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Fabory partner Nuon Solar Team

26-09 Fabory is officieel partner van het Nederlandse Nuon Solar Team dat deelneemt aan de…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema