Brabantse Metaaldagen op koers

De plattegrond voor het nieuwe evenement De Brabantse Metaaldagen raakt al aardig gevuld. Ook het kennisprogramma begint vorm te krijgen en inmiddels is de bezoekersregistratie gestart. De eerste editie van de Brabantse Metaaldagen vindt plaats van 10 tot en met 12 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Al honderd exposanten staan met een stand op de plattegrond ingetekend: 50 deelnemers zijn definitief en 50 hebben een optie genomen. “Maar dat zijn wel keiharde opties”, zegt beursorganisator Jeroen ter Steege van United Industrial Fairs, die zich ten doel heeft gesteld uit te komen op 130 tot 150 exposanten.

Procesoptimalisatie
Ter Steege is kieskeurig wat exposanten betreft. Want De Brabantse Metaaldagen, een combinatie van vakbeurs en congres specifiek gericht op de metaalsector, zal volledig in het teken staan van procesoptimalisatie en efficiencyverbetering. Bedrijven die in dat opzicht geen toegevoegde waarde bieden, kunnen niet aan het evenement deelnemen. “We hebben al diverse inschrijvingen moeten weigeren, wat als organisator natuurlijk best wel lastig is. Maar we hebben gekozen voor een duidelijk concept en daar houden we strak aan vast. Dat werkt goed want diverse bedrijven die zijn geweigerd en toch mee willen doen, gaan zelf nadenken over wat ze zouden kunnen presenteren. En dan blijken ze vaak wel degelijk een interessante bijdrage te kunnen leveren aan het beursthema. Als ze dat in 200-250 woorden goed kunnen omschrijven, worden ze alsnog toegelaten.”

Volgende stap(je) maken
Want procesoptimalisatie en efficiencyverbetering zit volgens Ter Steege in heel veel dingen. “Het is niet alleen een compleet nieuw machinepark, het automatiseren van de huidige machines, betere offertesoftware, een betere planning en de opleiding van het personeel. Efficiëntieverbetering kan in de kleinste dingen zitten. Zorgen dat het juiste materiaal en gereedschap op tijd aanwezig is kan al een flinke winst opleveren. Waar het om gaat is dat de bezoeker op de Metaaldagen antwoorden kan vinden om zijn volgende stap(je) te maken in het optimaliseren van zijn productieproces.”

Brabantse Metaaldagen

Procesoptimalisatie en efficiencyverbetering, daar draait het om op De Brabantse Metaaldagen. Efficiëntieverbetering kan in tal van aspecten zitten.

Inspirerende sprekers
Die bezoeker kan straks in april drie dagen lang in een laagdrempelige omgeving in contact komen met leveranciers van oplossingen op het gebied van procesoptimalisatie. Daarnaast presenteert de Brabantse Metaaldagen een hoogwaardig inhoudelijk congresprogramma met inspirerende sprekers met de juiste boodschap. De eerste spreker is bekend: Peter Hoogerhuis van Philips zal vertellen over de additive manufacturing fabriek van Philips. Ook komt er een spreker van ING, dat onlangs een interessant rapport heeft gepubliceerd over de hightech industrie in Nederland. Een van de conclusies: de hightechsector in ons land groeit dubbel zo hard als de hele economie, maar onze toeleveranciers profiteren daar onvoldoende van. Welke kansen liggen er voor toeleveranciers en wat moeten ze aanpassen om kans te maken op orders? Over die vragen zal het gaan in de ING-presentatie. Alle sprekers moeten onderwerpen behandelen die te maken hebben met Industrie 4.0 en procesoptimalisatie. Dat geldt ook voor de ‘commerciële sessies’ van exposanten. Dit mogen geen verkapte productpresentaties zijn. De presentaties worden daarom eerst inhoudelijk beoordeeld door een commissie. Pas als die de presentatie goedkeurt, krijgt de spreker een podium in het speciale theater met tachtig zitplaatsen. Ook hier is de eerste spreker bekend: Wouter van Halteren van Halter CNC Automation zal inzicht geven in de eerste stappen naar Industrie 4.0. Hij gaat in op de verschillende fases van de reis naar 4.0 en welke stappen eenvoudig te nemen zijn en grote efficiëntieverbetering opleveren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Circulariteit vraagt om strategische keuzes

23-03 Circulaire innovaties zijn vaak complex en kostbaar, terwijl afnemers nauwelijks extra geld voor (meer)…

Automatisering

Forse inhaalslag cybersecurity nodig in industrie

26-01 De industriesector is door de digitale dataverwerking en communicatie een zeer interessante sector voor…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X