Cellro partner HEIDENHAIN voor automatisering

Cellro Automation maakt nu officieel deel uit van HEIDENHAIN’s partnerprogramma voor automatisering. Het opzetten van volledig operationeel geautomatiseerde bewerkingsprocessen kan hierdoor vlotter verlopen.

HEIDENHAIN, ontwikkelaar van machinebesturingen, werkt samen met ’s werelds topaanbieders van CNC-machineautomatisering voor een meer doorgedreven automatisering en het stimuleren van toekomstige ontwikkelingen. Cellro’s instap in het partnerprogramma effent het pad voor vlottere machinecommunicatie, ruimere gebruikersflexibiliteit en een breder supportnetwerk voor problemen bij automatisering en machinebesturing.

Standaardiseren robotinterfaces
Het partnerschap biedt volgens Cellro diverse voordelen voor zowel fabrieksvloeren als de machinebranche in zijn geheel. In de eerste plaats profiteren bedrijven die een besturingssysteem van HEIDENHAIN gebruiken in combinatie met een automatiseringsoplossing van Cellro van een snellere procesintegratie. Het partnerschap laat beide firma’s toe robotinterfaces steeds meer te standaardiseren, waardoor het opzetten van een volledig operationeel geautomatiseerd bewerkingsproces vlotter verloopt. De opgevoerde standaardisering beperkt ook het risico dat toekomstige wijzigingen aan de machine of automatisering resulteren in ongewenste communicatieproblemen.

Wanneer zich toch problemen voordoen, kunnen Cellro en HEIDENHAIN die voortaan efficiënter oplossen. De serviceafdelingen van beide bedrijven kunnen informatie en kennis doeltreffender uitwisselen, wat zich vertaalt in snellere responstijden voor de klant en gerichtere oplossingen die rekening houden met het algehele productieproces.

Toekomstige ontwikkelingen
Gegevens intelligenter kunnen gebruiken en uitwisselen om productieprocessen te optimaliseren, wordt steeds belangrijker. Cellro ziet het partnerschap als een belangrijke stap in de ontplooiing van de Industrie 4.0-ontwikkelingen. Beide bedrijven verenigen hun kennis en ervaring op het vlak van automatisering en machinebesturing. Die synergie stemt hun toekomstige oplossingen nog meer af op de specifieke input en output die essentieel is voor de overkoepelende productieketen. Dit sluit perfect aan bij de behoefte binnen de branche aan geavanceerdere, datagedreven middelen om het toekomstige productieproces te perfectioneren en voorspellen.

Cellro is trots op het nieuwe partnerschap met HEIDENHAIN, een leidend bedrijf in machinebesturing. De Nederlandse automatiseringsontwikkelaar onderhoudt partnerschappen met tal van andere producenten van besturingen. Dit weerspiegelt de ambitie van Cellro om haar klanten ongecompliceerde en toekomstbestendige automatiseringsoplossingen te bieden die de machinebranche naar het volgende niveau tillen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Heidenhain levert robuuste encoders van Leine Linde

07-12 Heidenhain Nederland is sinds 1 december distributeur van de encoders van Leine Linde voor…

Automatisering

Praktische handvatten voor automatisering en opspanning

23-11 ‘Hoe kan ik mijn freesmachine effectiever inzetten?’ is de titel van een gezamenlijk webinar…

Automatisering

Machine monitoring als digitale oplossing

21-10 Op één van de CNC verspanings machines met Heidenhain besturing in de hightech praktijklocatie…

Automatisering

Nieuwe Cellro-cel bewerkt zes zijdes geautomatiseerd

05-03 Cellro heeft met de Xcelerate X20|R-C2 met 6S Complete een universele oplossing ontwikkeld om…

Bedrijf en Economie

Romias en Cellro winnaars TechniShow Awards

05-03 Romias Robotics en Cellro zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Awards. Er…

Verspanen

Hedelius ontwikkelt eigen pallet automatisering

12-02 De Duitse werktuigmachinefabrikant Hedelius heeft een eigen pallet automatsering ontwikkeld. Deze automatiseringsoplossing Marathon P422…

Bedrijf en Economie

Nog 15 gegadigden voor TechniShow Awards

27-01 After an initial assessment by the professional jury, 15 exhibitors from the upcoming TechniShow…

Verspanen

Workshop proces tekening naar product

20-01 Heidenhain Nederland, Laagland en LCMC organiseren op donderdag 30 januari in Ede bij Heidenhain…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X