Chris Nillesen ontvangt Kees Kooij Award

0

Tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van Mikrocentrum in Veldhoven heeft Chris Nillesen de Kees Kooij award ontvangen. Nillesen is al sinds 1998 landelijk actief als docent voor de cursussen laserveiligheid bij Mikrocentrum.

Hij staat bekend als een vakkundige, betrouwbare, betrokken en constant naar verbetering strevende docent. Elke klant krijgt maatwerk in het lesmateriaal, zodat de cursus direct aansluit op de praktijksituatie van de deelnemers. Zo heeft hij in 2016 voor ASML een E-Learning (CBT) Laser Safety Training ontwikkeld. Ook zette Chris Nillesen voor ASML-Wilton in de Verenigde Staten de cursus Advanced Laser Safety op. In plaats van af te reizen, ging hij de uitdaging aan om de cursisten vanuit Veldhoven op afstand te trainen. En met succes. Er zijn al diverse groepen op deze manier opgeleid. Bovendien is Nillesen, naast zijn rol als docent, ook nauw verbonden met Mikrocentrum evenementen op het gebied van laserveiligheid.

Veiligheid bij lasers voorop
Chris Nillesen is behalve een vakkundig docent, ook kritisch op zijn vakgebied en het gebruik van lasers in de breedste zin van het woord. Zo stelde hij naar aanleiding van een NOS-uitzending over het gebruik van de gevaarlijke illegale laserpointer, samen met Tweede Kamer lid Kooijman, kritische vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie Ard van de Steur over het gebruik ervan. Frank Bruls (Manager Afdeling Opleidingen): “Mikrocentrum waardeert Chris zeer naast zijn rol als docent, om zijn vakmanschap en (sociale)vaardigheden. Chris zorgt altijd voor een prettige sfeer in de samenwerking en is zeer deskundig, betrouwbaar, betrokken, punctueel, flexibel en meedenkend. Hij draagt Mikrocentrum een warm hart toe en is met recht een ambassadeur!”

Nillesen ontving de award uit handen van Mikrocentrum-directeur Geert Hellings. Het was de zestiende keer dat deze prijs, genoemd naar Kees Kooij, oud-directeur van Philips CFT en van 1992 tot en met 2004 voorzitter van het Mikrocentrum-bestuur, werd uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Mikrocentrum.