Compact opslagsysteem aalbers|farina voor plaatmateriaal

aalbers|farina introduceert een compacte variant van haar opslagsysteem voor vlak plaatmateriaal. Deze compact-versie bevat 25 laden (elk met een laadvermogen van 2.500 kilo) voor plaatmateriaal tot 3.000 x 1.500 mm en is slechts 3,75 meter hoog.

De belangrijkste reden om het assortiment uit te breiden met dit compacte model is dat diverse bedrijven aanhikken tegen de aanschaf van het reeds bestaande volautomatische opslagsysteem met 46 laden. Dit systeem levert weliswaar veel meer opslagcapaciteit, is te koppelen aan ERP systemen, geeft een forse vermindering in handlingtijd en levert meer ruimtebesparing in vierkante meters op, maar het vergt ook een behoorlijke investering. Daarom heeft aalbers|farina een eenvoudiger en kleiner halfautomatisch opslagsysteem ontwikkeld met een significant lagere instapprijs. De Compact is beduidend goedkoper dan de grote broer. “We denken hiermee vooral starters en kleinere plaatwerk- en constructiebedrijven met een standalone lasersnijmachine en misschien één of twee kantbanken een interessante oplossing te bieden”, zegt accountmanager Gert Bottenberg van aalbers|farina.

Minder heftruckbewegingen
Want ook – of misschien wel juist – deze bedrijven kunnen veel kosten besparen door hun logistieke zaken op orde te brengen. Gert Bottenberg: “In de logistiek valt nog heel veel geld te verdienen. Denk alleen maar aan al die heftruckbewegingen om het plaatmateriaal uit de stellingen te halen en naar de laser te brengen. Aan al die bewegingen komt een eind met een goed opslagsysteem. Dat kan zo maar 2 uur per dag schelen, dat is al gauw 50 uur in de maand.” Bottenberg heeft er wel eens over gedacht om door een instantie als TU Delft een studie te laten verrichten hoeveel kosten hiermee nu precies kunnen worden bespaard, maar eigenlijk kan iedereen volgens hem op zijn klompen aanvoelen dat dit scheelt. “Daar schrik je van. Klok maar eens hoe lang het duurt om met een heftruck een plaat te pakken en op de laser te leggen. Daar heeft men over het algemeen geen weet van. De man op de werkvloer daarentegen weet wel beter. Die heeft legio voorbeelden dat hij de juiste plaat altijd moet zoeken en deze steevast in het onderste pakket zit en dus de meeste inspanning vergt.”

Niet meer bukken en zoeken
aalbers|farina is nu ruim twee jaar op de markt met opslagsystemen, naast het platenmagazijn ook een langgoedmagazijn. Hiermee kunnen verwerkers van plaat- en buismateriaal hun logistieke processen veel efficiënter organiseren. Er zijn al heel wat van deze systemen in Nederland geplaatst. “Eigenlijk altijd dicht bij de lasersnijmachine, vaak met een zwenkkraan met zuignappen erbij”, vertelt Bottenberg. “Alle gebruikers zijn er enthousiast over. Vroeger moesten ze bukken en zoeken, nu ligt het materiaal zo op de machine. En zo moet het ook, want daarmee verdien je geld.”

Compact opslagsysteem aalbersfarina voor plaatmateriaal

Accountmanager Gert Bottenberg van aalbers|farina: “In de logistiek valt nog heel veel geld te verdienen.”

Bewustzijn moet groeien
Toch moet het bewustzijn dat er veel logistieke kosten kunnen worden bespaard nog verder doordringen in de plaatbewerkingsindustrie. Want als ondernemers moeten kiezen tussen een extra kantbank of een opslagsysteem, dan valt de keuze nog vaak op de kantbank. “Terwijl er juist veel extra winst in logistiek kan worden gepakt”, aldus Bottenberg. Wellicht maakt het compacte model van aalbers|farina de keuze wat makkelijker. Het is een standaard systeem dat makkelijk op een vrachtauto kan worden geladen en plug & play kan worden geïnstalleerd. In vergelijking met het volautomatische opslagsysteem is de compacte versie uitgerust met een nieuw type lift en een andere besturing. Hij is compacter en eenvoudiger geconstrueerd en wordt in serie gebouwd, allemaal om de kostprijs te beperken. In tegenstelling tot de grotere variant, die volautomatisch werkt, is de Compact een halfautomaat. Gert Bottenberg verwacht dat veel bedrijven goed met deze oplossing geholpen zullen zijn. Bedrijven met een standalone lasersnijmachine, starters. Maar de Compact is ook aantrekkelijk voor bedrijven die misschien al een grote toren hebben voor hun materialen die ze veel snijden en er een kleinere bij willen voor hun specials, bijvoorbeeld RVS. “De torens kunnen met elkaar communiceren. Je kunt vanaf de grote altijd zien wat er in de kleine ligt opgeslagen. We hebben diverse bedrijven als klant, die je wat dat betreft niets meer hoeft te leren. Zij maken maximaal gebruik van de mogelijkheden van ons opslagsysteem en hebben het gekoppeld aan hun ERP-systeem om zo efficiënt mogelijk te werken.”

Snel leverbaar
De Compact kan niet alleen worden gekocht, maar er kan ook voor huurkoop gekozen worden. Dat kan al vanaf circa vier tientjes per dag. aalbers|farina bouwt zijn opslagsystemen helemaal zelf in Renswoude, vandaaruit wordt ook de service ondersteuning gedaan. De systemen zijn snel leverbaar. Ze worden op voorraad gebouwd en kunnen daardoor binnen veertien dagen werkend bij de klant staan.

Compact opslagsysteem aalbersfarina voor plaatmateriaal

Het nieuwe opslagsysteem is compacter en eenvoudiger geconstrueerd en wordt in serie gebouwd, allemaal om de kostprijs te beperken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

ConDoor kan groei bijbenen dankzij dubbel langgoedmagazijn aalbers|farina

15-11 ConDoor produceert industriële en residentiële (privé) deuren. Op de hoofdvestiging in Zeewolde worden de…

Plaatbewerking

Amada installeert groot opslagsysteem in eigen Solution Center

17-06 De magazijnoplossingen van Amada zijn modulair opgebouwde, geautomatiseerde opslagsystemen. Dankzij de modulaire bouwwijze kunnen…

Plaatbewerking

Semi-automatisch magazijn systeem Upmoviom nu ook voor plaat

15-02 Het Upmoviom systeem is ideaal voor de opslag van langgoed voor de staalhandel en …

Plaatbewerking

Aalbers|farina gaat voor capaciteit en flexibiliteit in nieuw platenmagazijn

20-10 Aalbers|farina in Renswoude heeft recent een nieuw platenmagazijn ontwikkeld onder de naam Spider. Het…

Plaatbewerking

Altijd overzicht op de voorraad langgoed

03-10 De Rooy Metaaldesign heeft de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand in Veenendaal aangegrepen om…

Plaatbewerking

Compact platenmagazijn brengt Bronsco gemak en ruimtewinst

22-06 Bronsco Metaal in Nederweert heeft zich in enkele jaren ontwikkeld van een eenvoudig lasbedrijf…

Plaatbewerking

LVD lanceert MOVit-lijn voor automatisering lasers

15-06 LVD lanceert MOVit, een uitgebreid gamma van automatiseringssystemen, met onder meer de nieuwe TAS…

Plaatbewerking

Euroblech groeit naar negen hallen

19-02 Terwijl de Nederlandse metaalbewerkers zich opmaken voor een bezoek aan TechniShow in Jaarbeurs Utrecht,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X