Dakar motor even betrouwbaar als Eijerkamp Techniek

Op de stand van Eijerkamp Techniek is naast Italiaanse kwaliteitsmachines de Dakar motor van Edwin Straver te zien. Straver, in het dagelijks leven onder andere werkzaam als monteur voor Eijerkamp Techniek, zette op deze motor in de Dakar rally van 2018 een geweldig eindresultaat neer. Als debutant werd hij 49e bij de motorrijders en 5e en in het kistklassement.

Ook in 2019 zal Straver deelnemen aan de Dakar rally als kistrijder. Kistrijder houdt in dat de rally wordt gereden zonder enige assistentie. De rijder heeft één kist waarin alles zit: reserveonderdelen, gereedschap et cetera. Onderhoud en reparaties mogen in het bivak alleen door de kistrijder gedaan worden. Dat is Straver op het lijf geschreven, de rally van 2018 werd zonder noemenswaardige problemen tot een goed einde gebracht. Verder toont Eijerkamp Techniek op METAVAK Garboli pijpslijp- en polijstmachines, Ercolina pijpenbuigmachines en profielwalsen en Bianco bandzaagmachines.

Ercolina

De Ercolina topbender TB60.

Ercolina pijpenbuigmachines
Van Ercolina worden ook diverse doornloze pijpenbuigmachines getoond. Deze zijn geschikt voor het buigen van alle materiaalsoorten buis, koker en strip. De buighoek kan bij alle modellen digitaal worden ingegeven of geprogrammeerd. Kenmerkend voor Ercolina buigmachines is dat voor de opgegeven capaciteiten wordt uitgegaan van gaspijpmaten en dat een buigradius van twee maal de pijpdiameter voor staal en drie maal de pijpdiameter voor RVS haalbaar is.

Garboli machines
Garboli levert onder andere machines waarmee pijpmateriaal zowel in rechte als gebogen vorm geschuurd en gepolijst kunnen worden. “De machines van Garboli zijn een mooie aanvulling op de Ercolina pijpenbuigmachines die wij importeren”, zegt Tinus Eijerkamp van Eijerkamp Techniek. “Zowel het product als het bedrijf passen goed bij ons, een keurig Italiaans bedrijf dat degelijke producten maakt.” Naast de machines voor het slijpen van pijpmateriaal levert Garboli ook compacte ontbraammachines voor het ontbramen van gesneden delen uit plaat, pijpuitslijpers en speciaalslijpmachines. Bij veel machines is er naast de droogslijpmethode ook de mogelijkheid tot natslijpen. Tijdens METAVAK wordt de LPC 300 getoond. Deze machine kan rechte en gebogen delen, rond of ovaal, van nagenoeg alle staalsoorten rondom schuren en polijsten. Het werken met deze machine is eenvoudig, het materiaal wordt met de hand doorgevoerd. Automatische doorvoer is ook mogelijk. De machine is uitgevoerd met twee drierols bandslijpunits die op een ronddraaiende schijf rondom het materiaal draaien. Zowel het instellen van de slijpmaat/pijpdiameter als het wisselen van de banden is eenvoudig.

370 SA R

De MOD-370 bandzaagmachine van Bianco.

Bianco bandzaagmachines
Bianco is een Italiaanse fabrikant die sinds 1982 wereldwijd reeds meer dan 120.000 machines heeft afgeleverd. De machines kenmerken zich door de rode zaagbeugel met in het gietwerk de type aanduiding, bijvoorbeeld MOD-370 of MOD-420. De range machines is uitgebreid, van het handbediende model MOD 280M tot en met de semi-automatische hydraulische MOD 420 met links en rechts verstek. De semi-automatische machines zijn volledig hydraulisch met de hydrauliekcilinder voor de zaagbeugelvoeding aan de achter- of voorzijde van de zaagbeugel. Al deze machines zijn tevens uitgevoerd met een taster die de zaagbeugel vanaf iedere positie in ijlgang naar het materiaal brengt om vervolgens automatisch in de ingestelde zaagvoeding over te gaan. Handmatige instelling van de zaaghoogte is dus niet nodig en er kan snel materiaal van verschillende afmetingen gezaagd worden.

Eijerkamp Techniek, stand 115

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?