De gasrekening verlagen voor je bedrijfspand?

Met de gestegen gasprijzen wordt het voor bedrijven steeds interessanter om op zoek te gaan naar alternatieven voor het verwarmen van het bedrijfspand met gas. Marloes Janssen, technisch accountmanager, vertelt in dit artikel meer over het klimaatconcept van Alius waarmee bedrijven gas kunnen reduceren of volledig van het gas af kunnen.

Naast het voorzien van warme of koude lucht, voorziet de klimaatunit ook in het ventileren van het bedrijfspand. De ruimte wordt hierbij 100% geventileerd.

In de metaalindustrie gaat er veel energie verloren voor het creëren en behouden van een optimaal binnenklimaat op de werkvloer. Een goed geventileerde of verwarmde bedrijfsruimte kan voor hoge gaskosten zorgen. Reduceren van gas voor jouw bedrijfspand is daarom heel interessant.

Ieder pand kan reduceren met ons klimaatconcept

“Of het nu om een bestaand of nieuwbouwpand gaat, ieder bedrijf kan verminderen of compleet van het gas af met ons klimaatconcept. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook zeker voor het milieu”, aldus Marloes Janssen.

Gas kosten verlagen met jouw pand

Vaak wordt er gedacht dat een bestaand pand niet van het gas af kan of dat er veel aangepast moet worden om dit mogelijk te maken. Met ons klimaatconcept kunnen ook bestaande bedrijfspanden op gaskosten besparen of zelfs compleet van het gas af.

Met de Impaero klimaatunit wordt door warmteterugwinning jouw bedrijfspand verwarmd, gekoeld en geventileerd met een minimum aan energie kosten. Mocht er de wens zijn om volledig van het gas af te gaan, dan is er de mogelijkheid om een warmtepomp aan het klimaatconcept toe te voegen. Hiermee verwarm of koel je tijdens de extremere warme of koude dagen en wordt er voor een constante temperatuur gezorgd. Dit zal ten goede komen aan de productiviteit van de medewerkers.

Naast het voorzien van warme of koude lucht, voorziet de klimaatunit ook in het ventileren van het bedrijfspand. De ruimte wordt hierbij 100% geventileerd. Werken in vervuilde lucht door bijvoorbeeld lasrook is hierdoor verleden tijd.

Nieuwbouw zonder gasaansluiting

Een nieuwbouwpand heeft vaak niet meer de beschikking over een gasaansluiting. Er zal in dit geval altijd naar een alternatief gezocht moeten worden. Daarom is het slim om zo vroeg mogelijk in het proces al een beslissing te nemen over het systeem dat zorgt voor het verwarmen van het pand. “Wij zijn bij nieuwbouwprojecten vaak vanaf het begin betrokken. Hierdoor kan er rekening gehouden worden met posities van de toe- en afvoerkanalen en optimale plaatsing van de klimaatunit.  Op deze manier zorgen we voor een zo optimaal mogelijk klimaatsysteem.”

Ga voor een totaalpakket

Naast het besparen op gas kan er ook bespaard worden op elektriciteit door de aanschaf van zonnepanelen. “Met ons softwaresysteem berekenen we van tevoren het benodigde aantal zonnepanelen om de klimaat installatie zelfvoorzienend te laten zijn. Een optimaal klimaat zonder het gebruik van gas en met duurzame elektriciteit”, aldus Marloes Janssen, technisch accountmanager bij Alius klimaatconcepten.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijfspand kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Koelen en ventileren met het klimaatconcept van Alius

30-05 Lassen en het gebruik van een lasermachine zijn hier voorbeelden van. Met het klimaatconcept…

Oppervlaktetechniek

Jansen Poedercoating houdt gasrekening binnen de perken met infrarood oven

14-03 Dat gasverbruik is wel een ding, met de torenhoge prijzen van tegenwoordig. Ook Jansen…

MetaalNieuws Extra IM

Efficiënt ventileren op basis van fijnstofmetingen

27-09 Bij Alius klimaatconcepten vinden we het belangrijk dat jouw medewerkers in een veilige en…

MetaalNieuws Extra IM

Een optimaal binnenklimaat met indirecte adiabatische koeling

21-06 Hierbij wordt lucht bevochtigd en koelt deze af. Er zijn twee verschillende vormen van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV