Derde generatie treedt aan bij Machinehandel Overmars

0

Opa had hem al een paar keer gevraagd wanneer hij nu eens bij het familiebedrijf in dienst zou treden. Op 12 augustus was het zover: per die datum is Dave Overmars (24) in dienst gekomen bij Machinehandel Overmars. Daarmee is de derde generatie aangetreden bij de machineleverancier in het Noord-Hollandse Warder.

Hoewel Dave – ook als kind – al diverse keren is mee geweest naar beurzen, beleefde hij zijn vuurdoop toch op de vakbeurs METAVAK van dit jaar. Drie dagen lang stond hij met vader Bram en oom Jack op de stand in Evenementenhal Gorinchem. Dat ging hem zeker niet slecht af. “Ik heb een paar machines verkocht en vooral kennis kunnen maken en contacten kunnen leggen met klanten.”

Toch zit de verkoop van machines niet in eerste instantie in zijn takenpakket. Dave heeft opleidingen afgerond in de metaalconstructie en de mechatronica. Hij heeft een BBL-opleiding voltooid en daarbij drie jaar gewerkt bij een bedrijf dat robots maakt voor stallen. “Dat beviel wel, maar ik heb toch besloten dat ik in de machinehandel door wil gaan”, aldus Dave, die zich gaat bezighouden met het afleveren en installeren van machines en vooral het onderhoud. “Juist in de service kunnen we als bedrijf nog veel meer doen.”

Blechexpo
Binnenkort staat voor Dave en Machinehandel Overmars de volgende beurs al weer op het programma: de Blechexpo in Stuttgart, waar diverse fabrikanten die Overmars vertegenwoordigt, hun nieuwste machines zullen presenteren. Met name Baykal, dat een compleet pakket machines voor de plaatbewerking produceert: kantbanken, scharen, laser- en plasmasnijmachines en ponsmachines. De fabriek van Baykal in het Turkse Bursa heeft hij al bezocht voor scholing en om kennis te maken.