Diepboren voor staal en gietijzer

De diepboren van de Mega-Deep-Drill-Steel productlijn tot 40xD zijn speciaal ontworpen voor de bewerking van staal en gietijzer. Het is één van de nieuwe producten die Mapal presenteert op de EMO.

Met de OptiMill-Alu-Wave en de NeoMill-Alu-QBig toont Mapal een assortiment producten voor de grootschalige bewerking van aluminium.

 

De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het snijkantgebied, die ook zorgt voor een wrijvingsloze spaanafvoer. De resterende lengte van de Mega-Deep-Drill-Steel blijft ongecoat. Dankzij de innovatieve geometrie staan ​​de nieuwe diepboren voor lange standtijden en hoge productiviteit. In vergelijking met zijn voorgangers kunnen tot 50 procent hogere voedingssnelheden worden bereikt.

Ruimers

Mapal presenteert op de EMO ook een serie nieuwe cilindrische schachtruimers met gesoldeerde snijkanten. Het bijzondere aan de FixReam 700 ruimers is hun hoge bruikbaarheid dankzij een expansiesysteem. Een gereedschap kan maximaal twee keer worden nageslepen voordat er nieuwe snijkanten in moeten worden gesoldeerd. Daarna is het mogelijk om het gereedschap nog twee keer na te slijpen, vervolgens de snijkanten weer te vervangen en het gereedschap nog twee keer na te slijpen. Eén ruimer heeft dus negen standtijden. In vergelijking met een gereedschap zonder expansiefunctie kunnen de gereedschapskosten tot 15 procent worden verlaagd. Dankzij nieuwe, gepatenteerde geometrieën bereiken gebruikers tot 30 procent betere rondheid en cilindrische vorm, evenals verbeterde spaanafvoer in vergelijking met andere cilindrische schachtruimers.

Voor diep boren presenteert Mapal de Mega-Deep-Drill-Steel met de lengteverhoudingen 15xD tot 40xD.

Voor diep boren presenteert Mapal de Mega-Deep-Drill-Steel met de lengteverhoudingen 15xD tot 40xD.

Aluminium bewerken

“Met onze twee nieuwe frezen voor de grootschalige bewerking van aluminium presenteren we een echt hoogtepunt – ook voor de aerospace-industrie”, belooft Jacek Kruszynski, CTO van Mapal. De twee freesseries in volhardmetaal en met wisselplaten zijn interessant voor gebruik op krachtige machines. Met de nieuwe volhardmetalen afbraamfrees OptiMill-Alu-Wave voor aluminiummaterialen profiteert Mapal ten volle van de prestaties van de snelste machines die op de markt verkrijgbaar zijn en bereikt zo een materiaalafname van maximaal 21 liter per minuut.

Tegelijkertijd is het natuurlijk ook mogelijk om de hoogvolumefrees op minder krachtige machines te gebruiken. De gereedschapsfabrikant houdt hiermee rekening met het feit dat vliegtuigonderdelen vaak worden vervaardigd op machines met een spindelvermogen tussen de 40 en 80 kW, waarvoor voorheen geen geschikte frees in de portefeuille was.

Voor grotere diameters zijn de nieuwe NeoMill-Alu-QBig wisselplaatfrezen een economische oplossing. Om maar liefst 18 liter per minuut te bereiken, is de nieuwe aluminium volumesnijder ontworpen voor gebruik bij snelheden tot 35.000 tpm (met een diameter van 50 mm). De NeoMill-Alu-QBig bereikt oppervlakteafwerkingen van Ra 0,8 µm en Rz 4,0 µm voor voorbewerken en nabewerken, zelfs met grote spaanvolumes.

Mapal
Hal 4, stand A18

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Automatisering

Alles-in-één oplossing voor contactloze 3D-inspecties

06-09 SmartRay presenteert een revolutionaire verbinding tussen lasprocesparameters en de kwaliteitsinformatie van Josy; volledig geautomatiseerd,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema