Digitaal planbord stuurt complete productie aan vanuit één scherm

Limis heeft de aansturing van de planning van de complete productie sterk vereenvoudigd. Met het digitaal planbord kan de productie nu vanuit één scherm worden aangestuurd.

In het digitaal planbord wordt de planning gevisualiseerd.  Het planbord geeft inzicht in haalbaarheid van levertijden en kan variabel worden ingesteld op de wensen en eisen van wat de gebruiker wil zien: ‘what you see is what you need’. Zo heeft de planner een totaal overzicht over de gehele planning en kan desgewenst inzoomen op projecten, manplanning, machineplanning, gereedschapplanning  en uitbestedingen. Daarnaast kan verkoop het verloop van de lopende projecten zien, gesorteerd op klant en kan inkoop grafisch materiaaltekorten herkennen. Het weergeven  van de planning op een tv scherm in de productie geeft de productiemedewerkers direct en realtime inzicht in de planning en het actuele verloop.

De scheduler ofwel rekenmachine van Limis Planner vult het digitaal planbord op basis van een optimale planning. De planner blijft echter de baas en wijzigingen in de planning kunnen dan ook te allen tijde worden doorgevoerd.

Omdat het digitaal planbord alle relaties tussen bewerkingen kent, wordt  het effect van verschuivingen in de planning direct inzichtelijk gemaakt. Doordat de belasting van resources kan worden weergegeven in histogrammen wordt tevens meteen duidelijk of een verschuiving ook binnen de beschikbare capaciteit past.
Wijzigingen die handmatig in het digitaal planbord zijn doorgevoerd worden door Limis Planner verwerkt en bij het herberekenen van de planning meegenomen. Doordat er ook een directe relatie is tussen het digitaal planbord en de ‘Todo lijsten’ in de productie, wordt  een grafische wijziging in de planning direct  vertaald in de aansturing van de productie.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen