Digitalisering bij 30.000 RPM

Schunk presenteert deze week op EMO Milano innovatieve oplossingen voor geautomatiseerde, flexibele en duurzame productie. Het hoogtepunt van procesdigitalisering: de nog krachtigere, intelligente gereedschapshouder iTendo².

Een belangrijke stap op weg naar digitalisering bij het opspannen van gereedschappen: met de iTendo2 kunnen gebruikers hun bewerkingsprocessen eenvoudig volgen.

De eisen aan het opspannen van gereedschappen worden steeds hoger. Andreas Kühl, General Manager van de Italiaanse Schunk-dochter, legt uit waarom: “Verspaningsgereedschappen worden steeds complexer. Naast het dempings- en trillingsgedrag zijn gebruiksgemak en snelle installatie steeds belangrijker voor gebruikers.” Om aan deze eisen te voldoen, biedt Schunk een uitgebreid productportfolio voor werkstuk- en gereedschapsklemtechnologie ─ en ontwikkelt dit voortdurend verder.

Sensorische gereedschapshouder

Een hoogtepunt in dit portfolio is de iTendo2. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig hun bewerkingsprocessen volgen. De sensorische gereedschapshouder volgt het proces direct op het gereedschap, detecteert onvoorziene instabiliteiten en documenteert deze uitgebreid. Tegelijkertijd is hij compacter, krachtiger en veelzijdiger dan zijn voorganger. Het kan onder andere seriële activiteiten evalueren en taken in de lucht- en ruimtevaarttechniek uitvoeren met zijn verhoogde maximale snelheid van 30.000 RPM.

Klemkrachtblokken

Het modulaire systeem Tandem3 biedt ook meer toepassingsmogelijkheden. De nieuwe generatie klemkrachtblokken vervangt het Tandem-plus modulaire systeem en breidt het portfolio uit met een groot aantal varianten met extra technische kenmerken die geautomatiseerde machinebelading mogelijk maken.

Een lange levensduur, flexibiliteit en duurzaamheid staan ​​bij Schunk altijd centraal bij de verdere ontwikkeling van producten, zoals bij de nieuwe Rota THW3 en Rota-M flex 2 + 2 klauwplaten. Ze kunnen flexibel worden aangepast aan de meest uiteenlopende klemtaken. Ze zijn ook volledig afgedicht. Dit is goed voor de gebruiker en het milieu, want beide profiteren van langere onderhoudsintervallen, zelfs bij veeleisend continu gebruik.

Het klemkrachtblok KSP3 opent nog meer toepassingsgebieden op het gebied van geautomatiseerde machinebelading. Het is het eerste product van de nieuwe Tandem3.

Het klemkrachtblok KSP3 opent nog meer toepassingsgebieden op het gebied van geautomatiseerde machinebelading. Het is het eerste product van de nieuwe Tandem3.

De productie wordt niet alleen duurzamer, maar ook steeds autonomer. Met een slimme combinatie van grijpsystemen en spantechniek toont Schunk op de EMO oplossingen voor de automatisering van werktuigmachines. Op de stand laten automatiseringsexperts zien hoe cobots kunnen helpen bij het direct laden van werktuigmachines of hoe opspaninrichtingen flexibel kunnen worden gewisseld via palletbelading.

Bezoekers krijgen ook een eerste portfolio van elektrische spanmiddelen te zien. Deze kunnen in de toekomst als digitale modules in de productie worden geïntegreerd.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Schunk presenteert pneumatische grijper met gecertificeerd veilig grijpkrachtbehoud

11-07 De PGL-plus-P pneumatische universele grijper is verkrijgbaar in vijf maten en biedt een prestatiepakket…

Automatisering

RoboJob houdt Team Day in eigen huis

24-05 Het Automation Team Day concept werd voor het eerst in Duitsland toegepast: in haar…

Automatisering

Snelle start met cobot-belading

23-03 De meegeleverde grijpers en spanners zijn perfect aangepast voor gebruik bij het verspanen van…

Verspanen

Nieuwe generatie pneumatische klemmen

15-11 Hiermee biedt Schunk meer oplossingen en prestaties voor het opspannen van werkstukken in het…

Automatisering

Plug & Work-portfolio Schunk nu ook voor Omron en Fanuc cobots

18-08 Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de kortst mogelijke tijd kan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Automatisering

Slimme Schunk-grijper wint Red Dot

24-05 Als starterspakket komt de plug & work-compatibele EGH module van Schunk al voorgemonteerd bij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X