Dikke plaat? Laserlassen!

Het doorontwikkelen van technieken om dik plaatmateriaal te lassen is vooral voor de scheepsbouw en andere maritieme toepassingen interessant. Het Laser Zentrum Hannover (LZH) is momenteel bezig samen met Held Systems, Laserline en Meyer scheepswerf robuuste, zuivere laserlasprocessen voor 30 mm dikke platen te construeren. Hiervoor moeten diodelaserbronnen tot maximale prestaties worden gedreven.

 

De methoden voor het verbinden van maritieme staalcomponenten hebben vanuit het oogpunt productiekosten en productiviteit een groot ontwikkelingspotentieel. Want het onder poeder-dek lassen, dat nu vaak wordt ingezet, is relatief langzaam en gaat gepaard met merkbaar kromtrekken van het werkstuk. Bij het alternatieve laser-lichtboog lassen, een hybride methode, is vooral de kantenvoorbereiding arbeidsintensief. Ook is deze methode weinig flexibel. Vooral bij grote plaatsdikten van 12 tot 30 mm is er tot dusverre geen betere methode dan het onder poederdek lassen gevonden. Dat willen de wetenschappers van LZH en hun partners in het Diomar-project nu veranderen.

Robuust en zuiver laserlassen
Ze willen speciaal voor het lassen van dikke plaat in het maritieme bereik robuuste en zuivere laserlasprocessen ontwikkelen. Projectpartner Laserline realiseert hiervoor nieuwe diodelaser-bronnen met hoge vermogens van maximaal 60 kW in continubedrijf. Het doel is om hiermee hoogwaardige verbindingen met hoge snijsnelheden te bereiken. Hierbij willen de partners in vergelijking met bestaande verbindingsmethoden de inspanning voor de kantenvoorbereiding en de hoeveelheid toevoegmateriaal reduceren. Zo moeten uiteindelijk ook de kosten dalen. De nieuwe processen moeten bestaande processen gaan aanvullen of zelfs helemaal vervangen. De toepassingsgerichte ontwikkeling vindt gelijktijdig plaatst in een laserlaboratorium en in een testomgeving die lijkt op een scheepswerf. Dit maakt het mogelijk de processen snel te testen, evalueren en optimaliseren.

diomar

Nieuwe laserlasprocessen moeten het lassen van dikke plaat in de scheepsbouw efficiënter en goedkoper maken.(Foto: Meyer Werft/M. Wessels)

Laserveiligheid
De projectpartners besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van concepten die het moge-lijk moeten maken dat er veilig met 60 kW vermogen kan worden gewerkt. Daarbij hoort ook het beheersen van de te verwachten grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen die zullen worden uitgestoten. Het LZH zal daarom het vrijkomen van gevaarlijke stoffen in de laserproceszone uitgebreid onderzoeken.

Reactoronderdelen slopen met lasersnijtechniek
Wetenschappers van het Laser Zentrum Hannover buigen zich momenteel ook over de vraag of lasersnijden onder water een geschikte techniek is voor het efficiënt slopen van kernreactoren. In een maakbaarheidsstudie ontwikkelen ze een lasersnijproces en construeren ze een compacte snijkop voor inzet in een radio-actieve actieve en verontreinigde omgeving onder water. Dit nieuwe systeem moet de directe sloop van reactor-onderdelen van kerncentrales mogelijk maken. Het lasersnijden biedt duidelijke voordelen ten opzichte van gebruikelijke snijmethoden, zoals waterstraalsnijden en zagen. Vooral de binding van het materiaal uit de snijspleet aan de uittreedzijde is een groot voordeel van het laserproces. De inspanning om na het snijden de bodem van het bekken te reinigen wordt duidelijk minder, aangezien er in vergelijking met waterstraalsnijden of zaagtechnieken duidelijk minder afval resteert. Het verwijderen van dit radioactieve materiaal is inspannend en duur. Bovendien zijn zaagtechnieken vatbaar voor een verklemming van het gereedschap. Bij lasersnijden kan dit niet optreden. Daarmee zijn de pro-cestijden te verkorten. Zo zou het lasersnijden een duidelijk goedkoper alternatief kunnen zijn voor de sloop van reactoronderdelen.

diomar azula-2

Lasersnijden onder water biedt potentieel voor het slopen van reactoronderdelen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Bodor Laser Nederland expandeert ondanks covid

22-03 Zo is Maurice Borger aangesteld ter versterking van de activiteiten in het zuiden en…

Verbinden

Handmatig laserlassen: neem veiligheid serieus

10-03 Het LAC wordt regelmatig gevraagd hoe om te gaan met hoogvermogen handmatige laserlassystemen in…

Plaatbewerking

Besten Machines importeur van Haco

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Er zijn hier…

Plaatbewerking

Van Kerkhof breidt sterk uit op lasersnijden constructiedelen

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezig houdt met het bewerken…

Plaatbewerking

Hendriks Staalbouw investeert in 8kW plaatlaser van BLM Group

01-02 Met een plaatlaser met 8 kW fiberlaserbron van BLM Group snijdt het bedrijf in…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X