DIMF toont toekomst van bewerkingsmachines

Begin juni vond de veertiende editie plaats van de DN Solutions International Machine Tool Fair (DIMF). Tijdens deze internationale huisbeurs presenteerde de Zuid Koreaanse machinebouwer de nieuwste technologie op het gebied van bewerkingsmachines en digitaliseringsoplossingen. Op de beurs toonde DN Solutions in totaal 65 machinemodellen, waaronder 40 modellen die zijn uitgerust met de nieuwste technologie, zoals vijfassige/multi-tasking bewerking, hoogproductieve automatisering en slimme productieoplossingen.

DIMF biedt voor DN Solutions een uitgelezen kans om de nieuwste technologieën voor te stellen aan een breed publiek.

Maar liefst 4.500 klanten uit 55 landen bezochten begin juni de DIMF, die werd gehouden in het Zuid Koreaanse Busan en de DN Solutions Seongju Plant in Changwon. DN Solutions organiseert sinds 1997 om het jaar de huisbeurs om nieuw ontwikkelde bewerkingsmachines en technologieën aan klanten te introduceren. In al die jaren heeft DIMF meer dan 40.000 klanten ontvangen en heeft DN Solutions ongeveer 700 bewerkingsmachines tentoongesteld. “De DIMF is een indrukwekkend evenement waar DN Solutions haar visie en technologie aan een groot internationaal publiek presenteert.

Bezoekers kunnen hier met eigen ogen de nieuwste productontwikkelingen, nieuwe technologieën en state-of-the-art systeemoplossingen zien. Dit jaar waren met name de meerassige bewerkingsmachines, geautomatiseerde productiecellen met industriële en collaboratieve robots en het gebruik en de toepassing van technologieën om de productiviteit en procesefficiëntie te verbeteren interessant”, zegt Joost Verschure, directeur van Dormac CNC Solutions.

Zes thema’s

De hoofdtentoonstellingshal in Busan bestond uit zes thema’s die de huidige trends in de maakindustrie weerspiegelden, zoals automatisering, digitale transformatie, smart factory, kunstmatige intelligentie, duurzaamheid en verspaningstechnologie. DN Solutions introduceerde een verscheidenheid aan oplossingen, waaronder bewerkingsmachines uitgerust met de nieuwste verspaningstechnologie, automatiseringsoplossingen en cobots die samenwerkten met bewerkingsmachines en autonome mobiele robots (AMR).

De aandacht van de bezoekers werd ook getrokken door de implementatie van de digital twin-technologie, die de huidige toestand van de machinefabriek liet zien. De digital twin-demonstratie liet zien dat de kloof tussen virtuele en echte machines kleiner is geworden en gaf real-time inzicht in om de productiviteit te verbeteren.

Daarnaast stonden slimme machines met draadloze IIoT-, meet- en spraakherkenningstechnologie centraal. Verschure: “Naast de vele machines en digitale oplossingen waren ook de technische seminars erg interessant. Zo kwam bijvoorbeeld het onderwerp thermische compensatie en trillingsreductie aan bod. Deze twee technologieën worden toegepast in de hoognauwkeurige bewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn erg interessant voor de Nederlandse markt.”

Bewerken in grootformaat

De fabriek in Seongju, de tweede tentoonstellingslocatie van DIMF, was tijdens het evenement toegankelijk voor klanten die geïnteresseerd waren in grote bewerkingsmachines voor sectoren als de olie, gas en luchtvaart. Er waren machines te zien die ontworpen zijn voor het bewerken van grote onderdelen, waaronder het verticale draaicentrum (PUMA VTR2025M) dat geoptimaliseerd is voor de luchtvaartindustrie, de multifunctionele portaalfreesmachine (DBM1525s) voor toepassingen zoals het bewerken van matrijzen en een bewerkingscentrum voor speciale toepassingen waarbij gebruik wordt gemaakt van wrijvingsroerlassen.

De NHC4000 was één van de highlights tijdens de DIMF.

De NHC4000 was één van de highlights tijdens de DIMF.

“De DIMF is de drijvende kracht achter de huidige status van DN Solutions op de wereldwijde markt voor bewerkingsmachines. Op deze beurs introduceerden we bewerkingsmachines en -oplossingen die onze geavanceerde verspaningstechnologie laten zien. Bovendien hebben klanten gezien dat we zijn uitgegroeid van een machinefabrikant naar een totaalleverancier van geïntegreerde oplossingen voor productietechnologie. DN Solutions maakt de nieuwe digitale transformatie toegankelijk, zodat onze klanten deze innovaties praktisch kunnen toepassen om hun productiviteit te verbeteren”, vertelt Kim Wonjong, CEO van DN Solutions tijdens het evenement.

Veel van de highlights die DN Solutions op de DIMF heeft geïntroduceerd zullen in september op de EMO in Hannover te zien zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema