Dinnissen realiseert volledige tracking & tracing

Dinnissen Process Technology kan sinds kort het basismateriaal van elk onderdeel, elke plaat en elke bout van al zijn machines en systemen tracken en traceren. Inclusief alle bijbehorende materiaalcertificaten.

Om onderdelen gemakkelijk traceerbaar te maken, krijgen alle onderdelen na verwerking een QR-code.

Voor de machineproducent in Sevenum zijn productkwaliteit en -veiligheid de belangrijkste aspecten op het gebied van productie. Om ervoor te zorgen dat aan deze twee criteria wordt voldaan, past Dinnissen volledige tracking en tracing toe in het productieproces. Dit maakt het mogelijk om voor elk onderdeel exact te traceren welk basismateriaal is gebruikt. Op deze manier hebben klanten volledig inzicht in de herkomst en kwaliteit van alle materialen die in hun productieproces worden gebruikt. Dit helpt hen om voedsel van de hoogste kwaliteit en veiligheid te produceren.

Voedselproductieprocessen

Vooral in de voedingsindustrie moeten fabrikanten zich aan strikte richtlijnen houden. Zo moeten zij bijvoorbeeld kunnen verantwoorden welke basismaterialen zijn gebruikt voor productcontactoppervlakken in hun productieproces. Zoals bepaald in Europese wetgeving moet de oorsprong van die specifieke materialen traceerbaar zijn. Door tijdens de productie van alle onderdelen strikte maatregelen toe te passen op het gebied van tracking en tracing, kan Dinnissen exact traceren welk onderdeel van welk basismateriaal is gemaakt. Inclusief alle bijbehorende certificaten.

Door tijdens de productie van alle onderdelen strikte maatregelen toe te passen op het gebied van tracking en tracing, kan Dinnissen exact traceren welk onderdeel van welk basismateriaal is gemaakt.

Door tijdens de productie van alle onderdelen strikte maatregelen toe te passen op het gebied van tracking en tracing, kan Dinnissen exact traceren welk onderdeel van welk basismateriaal is gemaakt.

Hoe full traceability werkt

Om onderdelen gemakkelijk traceerbaar te maken, krijgen alle onderdelen na verwerking een QR-code. Door de code op een specifiek onderdeel te scannen, kunnen de materiaalcertificaten worden opgevraagd. In de nabije toekomst is Dinnissen van plan allerlei andere relevante gegevens toe te voegen, zoals de technische tekeningen van elk onderdeel. Andere plannen gaan over het nabestellen van reserveonderdelen door het scannen van specifieke QR-codes, en het opvragen van gedetailleerde informatie over onderdelen via tablet of smartphone in geval van een storing. Op deze manier streeft Dinnissen er voortdurend naar om het hele productieproces slimmer, efficiënter en duurzamer te maken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Bij Dinnissen gaan alle RVS uitslagen door de Lissmac’s

08-06 Dinnissen ontwikkelt, produceert en installeert complete systemen voor procestechnologie. Deze worden over de hele…

Automatisering

Nieuw ISO 27001 certificaat illustreert extreme focus Dinnissen op informatiebeveiliging

04-11 Dinnissen Process Technology heeft een hernieuwde ISO 27001 certificering ontvangen van een onafhankelijk certificeringsinstituut.…

Bedrijf en Economie

Dinnissen presenteert beursstand online

11-05 Aangezien verschillende beurzen zijn uitgesteld of geannuleerd, kunnen veel bedrijven hun innovaties momenteel niet…

Bedrijf en Economie

Flinke uitbreiding Dinnissen

19-06 Dinnissen Process Technology, specialist in de handling en processing van stortgoed, realiseert een additioneel,…

Toeleveren

Factory of the Future 2017 in België werkt met Dinnissen mengers

27-09 De nieuwe fabriek voor premixen, jong diervoeder en specialiteiten van Nuscience in Gent is…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen