Diploma en een baan

0
12

Maar liefst 82 leerlingen hebben dit jaar hun opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij het staalbedrijf.

Innovatie staat bij Tata Steel voorop. Dat geldt ook voor de bedrijfsschool. De Academy van Tata Steel integreert de nieuwste technologische ontwikkelingen in de opleidingen. Zo krijgen leerlingen ook les in 3D tekenen en printen, in robotisering en in gebruik maken van virtual reality technieken. Leerlingen krijgen ook de kans om mee te werken aan innovatieve projecten bij Tata Steel zoals de ontwikkeling van HIsarna (nieuwe technologie om ruwijzer te maken met fors minder CO2-uitstoot) en Hyperloop (transportsysteem via stalen buis).

Aan de Academy worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). Tata Steel zorgt ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek.