DN Solutions met 20 machines op EMO

DN Solutions zal op EMO Hannover twintig machines presenteren, verdeeld over drie categorieën: flexibele automatisering, echte digitalisering en groen vooruit.

DN Solutions demonstreert zijn kunnen op het gebied van flexibele automatisering onder meer met het horizontale bewerkingscentrum NHP 5000 met palletstation.

De machines die in de categorie flexibele automatisering worden onthuld, zijn de vruchten van de samenwerking met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in automatisering, waaronder robotautomatisering.

Naadloze integratie

Bezoekers zullen getuige zijn van de naadloze integratie van verschillende oplossingen voor het hanteren van werkstukken, waaronder robot-, portaallader- en palletsysteemoplossingen. Deze combinaties omvatten: het compacte draaicentrum Lynx 2100LSYB met een collaboratieve robot; het horizontale draaicentrum met twee spillen Puma TW2600M met portaallader, het horizontale bewerkingscentrum NHP 5000 met palletstation en het DVF 4000 5-assige verticale bewerkingscentrum met automatische werkstukwisselaar.

Echte digitalisering

Onder de noemer ‘echte digitalisering’ presenteert de Koreaanse werktuigmachinebouwer, die in ons land wordt vertegenwoordigd door Dormac, slimme productieoplossingen op basis van gebruiksvriendelijke digitale transformatietechnologie. De voordelen van digital twin-technologie zullen worden getoond, waaronder het minimaliseren van risico’s door middel van virtuele verificatie en het verkorten van de insteltijd van de machine.

Met het SMX3100ST multitasking bewerkings-/draaicentrum introduceert DN Solutions ook skiving-technologie met tafeldraaifunctie. Daarnaast worden live bewerkingsdemonstraties uitgevoerd, waarbij de bewerkingselementen zorgvuldig worden geselecteerd om de unieke kenmerken en eigenschappen van elke machine effectief te demonstreren.

 

Groen vooruit

De energiebesparende oplossingen van DN Solutions zullen ook op de beurs worden getoond, zoals de nevelvrije olienevelreinigingsoplossing en het bewakingssysteem voor het stroomverbruik. De nevelvrije oplossing biedt vooral het voordeel van het minimaliseren van het motorvermogen, wat resulteert in lagere elektriciteits- en onderhoudskosten. Hiervoor was het nodig deze oplossing zo compact te maken dat deze van een fabriekseenheid naar een werktuigmachine-eenheid kon worden omgebouwd.

Siemens CNC-besturing

Op de stand van Siemens is de SMX2100ST multitasking machine te zien, uitgerust met Sinumerik One, de CNC-besturing van Siemens geoptimaliseerd voor de digital twin.

Op de stand van Siemens is de SMX2100ST multitasking machine te zien, uitgerust met Sinumerik One, de CNC-besturing van Siemens geoptimaliseerd voor de digital twin.

Een ander hoogtepunt voor beursbezoekers is de SMX2100ST multitasking machine op de Siemens stand. In samenwerking met Siemens werd de SMX2100ST uitgerust met Sinumerik One, de CNC-besturing van Siemens geoptimaliseerd voor de digital twin.

Naamsbekendheid vergroten

“EMO is de grootste vakbeurs voor werktuigmachines ter wereld. Deze beurs is de ideale gelegenheid om de naamsbekendheid van ons bedrijf te vergroten en onze producten en technologieën in Europa te promoten”, aldus Kim Hyeok, CEO van de Europese divisie van DN Solutions. “Europa staat bekend als de kernmarkt van de industrie vanwege zijn actieve betrokkenheid bij automatisering en productiviteitsverbetering.

We zullen onze geavanceerde technologische mogelijkheden op EMO demonstreren door automatiseringsoplossingen in te zetten voor meer dan de helft van de machines, waaronder multitasking-machines en 5-assige machines die geavanceerde bewerkingstechnologie implementeren. Door onze aanwezigheid op EMO willen we bewijzen dat we ons hebben ontwikkeld tot een bedrijf dat een leider is in de wereldwijde markt voor werktuigmachines door voortdurende technologische innovatie en geïntegreerde oplossingen biedt voor productietechnologie.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

EMO 2023 noteert 92.000 bezoekers en 1.850 exposanten

25-09 Sterke punten van EMO 2023 waren onder meer de internationaliteit van de exposanten en…

Verspanen

Nieuwe uitvoeringen van CubeBOX op EMO

28-07 CubeBOX is een reeks automatiseringsoplossingen, die productie mogelijk maken waarbij machines onbemand geladen en…

Verspanen

DIMF toont toekomst van bewerkingsmachines

17-07 Maar liefst 4.500 klanten uit 55 landen bezochten begin juni de DIMF, die werd…

Verspanen

DN Solutions introduceert nieuwe generatie draaibanken

13-06 Volgens DN Solutions is de Puma DNT-serie uitgerust met één van de krachtigste spillen…

Bedrijf en Economie

EMO Hannover 2023 World Tour blikt vooruit

25-05 “Wij zijn ervan overtuigd dat deze toonaangevende vakbeurs een belangrijke bijdrage zal leveren aan…

Verspanen

Geautomatiseerde vijfasser creëert rust bij eMTec

05-04 Ruim zeven jaar geleden begon eMTec in de huidige loods met slechts een kleine…

Bedrijf en Economie

Duurzame productie biedt kansen en is onvermijdbaar

12-01 In de aanloop naar EMO Hannover 2023, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie met…

Verspanen

Duurzaamheid wordt topthema op EMO Hannover

19-12 Hoe kunnen duurzaamheidsdoelen op een praktische en vooral controleerbare manier worden bereikt? Concrete projecten…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema