Doosan DVF-serie: nieuwe generatie 5-assige bewerkingscentra

Na de introductie van het nieuwe premium 5-assige bewerkingscentrum DVF 5000, maakte Doosan Machine Tools tijdens de Doosan International Machine Fair in Zuid-Korea de uitbreiding van deze machineserie bekend met modellen voor compleet bewerking van grotere werkstukken.

Samen met de DVF 5000 vormen de DVF 6500 en DVF 8000 de nieuwe generatie premium 5-assige bewerkingscentra van Doosan, die zijn geoptimaliseerd voor de onbemande bewerking van moeilijk te verspanen, complexe werkstukken, voorbereid op palletautomatisering, verbeterde toegang en hoger bedieningsgemak. Met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken 5-assig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt, waarmee verspanende bedrijven de productie-output aanzienlijk kunnen verbeteren.

De bewerkingsruimte van een DVF 5000: met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken 5-assig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt.

Onderscheidende kenmerken
De Doosan DVF 5000, DVF6500 en DVF 8000 hebben een ø500 / ø650 / ø800mm draai-/kanteltafel voor het bewerken van werkstukken met complexe vormen met een standaard 12.000 rpm hoge snelheidsspil (optioneel 18.000). Onderscheidende kenmerken van de nieuwe DVF-serie zijn: een nog kleinere footprint dan de voorgaande modellen; de bewerkingscentra zijn standaard voorzien van een vetsmeersysteem: de bewerkingscentra zijn ontworpen om de operator beter toegang tot de opspanning te bieden, waarmee het gebruiksgemak verder is gemaximaliseerd; om de nauwkeurigheid verder te verbeteren, zijn de bewerkingscentra van de DVF-serie uitgerust met een thermische compensatiefunctie voor zowel de spillen als de algehele structuur en behoort koeling van de spil en kogelomloopspillen tot de standaardfuncties; voor hoognauwkeurige bewerkingen is een meetinstrument voor de gereedschapslengte inbegrepen; optimale oplossing voor het verwerken van moeilijk te verspanen werkstukken waarmee de afvoer van spanen via een nieuw koelvloeistoftankfilter vergemakkelijkt.

Automatisering
De machine kan ook worden gekoppeld aan diverse palletautomatiseringssystemen, wat leidt tot een hogere productiviteit en onbemande verwerking. Om verschillende soorten bewerkingen in één opspanning in een onbemand proces mogelijk te maken is voldoende beschikbaarheid van het aantal gereedschappen een vereiste. Daarvoor biedt het gereedschapsmagazijn plaats voor maximaal 120 gereedschappen. Bovendien bieden de nieuwe bewerkingscentra van de DVF-serie de mogelijkheid voor automatisch laden en lossen van werkstukken, zowel vanaf de voor- als bovenzijde. Zodat ook zwaardere werkstukken via de opening aan de bovenzijde op de draai-/kanteltafel kunnen worden getakeld. De nieuwe DVF-serie bewerkingscentra worden in Nederland geleverd door Dormac CNC Solutions.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Diepgatboorspecialist Hopman versterkt draaicapaciteit met DN Solutions

05-09 Van oudsher is Hopman Machinefabriek een specialist in diepgatboren. In de productieruimte aan de…

Verspanen

Doosan Machine Tools wordt DN Solutions

01-06 De nieuwe naam DN Solutions, die vanaf 2 juni 2022 in gebruik wordt genomen…

Verspanen

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

25-05 Met ruim 5.400 geïnstalleerde machines is Nicolás Correa een toonaangevende fabrikant van grootformaat freesmachines.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen