Doosan DVF-serie: nieuwe generatie 5-assige bewerkingscentra

0

Na de introductie van het nieuwe premium 5-assige bewerkingscentrum DVF 5000, maakte Doosan Machine Tools tijdens de Doosan International Machine Fair in Zuid-Korea de uitbreiding van deze machineserie bekend met modellen voor compleet bewerking van grotere werkstukken.

Samen met de DVF 5000 vormen de DVF 6500 en DVF 8000 de nieuwe generatie premium 5-assige bewerkingscentra van Doosan, die zijn geoptimaliseerd voor de onbemande bewerking van moeilijk te verspanen, complexe werkstukken, voorbereid op palletautomatisering, verbeterde toegang en hoger bedieningsgemak. Met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken 5-assig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt, waarmee verspanende bedrijven de productie-output aanzienlijk kunnen verbeteren.

De bewerkingsruimte van een DVF 5000: met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken 5-assig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt.

Onderscheidende kenmerken
De Doosan DVF 5000, DVF6500 en DVF 8000 hebben een ø500 / ø650 / ø800mm draai-/kanteltafel voor het bewerken van werkstukken met complexe vormen met een standaard 12.000 rpm hoge snelheidsspil (optioneel 18.000). Onderscheidende kenmerken van de nieuwe DVF-serie zijn: een nog kleinere footprint dan de voorgaande modellen; de bewerkingscentra zijn standaard voorzien van een vetsmeersysteem: de bewerkingscentra zijn ontworpen om de operator beter toegang tot de opspanning te bieden, waarmee het gebruiksgemak verder is gemaximaliseerd; om de nauwkeurigheid verder te verbeteren, zijn de bewerkingscentra van de DVF-serie uitgerust met een thermische compensatiefunctie voor zowel de spillen als de algehele structuur en behoort koeling van de spil en kogelomloopspillen tot de standaardfuncties; voor hoognauwkeurige bewerkingen is een meetinstrument voor de gereedschapslengte inbegrepen; optimale oplossing voor het verwerken van moeilijk te verspanen werkstukken waarmee de afvoer van spanen via een nieuw koelvloeistoftankfilter vergemakkelijkt.

Automatisering
De machine kan ook worden gekoppeld aan diverse palletautomatiseringssystemen, wat leidt tot een hogere productiviteit en onbemande verwerking. Om verschillende soorten bewerkingen in één opspanning in een onbemand proces mogelijk te maken is voldoende beschikbaarheid van het aantal gereedschappen een vereiste. Daarvoor biedt het gereedschapsmagazijn plaats voor maximaal 120 gereedschappen. Bovendien bieden de nieuwe bewerkingscentra van de DVF-serie de mogelijkheid voor automatisch laden en lossen van werkstukken, zowel vanaf de voor- als bovenzijde. Zodat ook zwaardere werkstukken via de opening aan de bovenzijde op de draai-/kanteltafel kunnen worden getakeld. De nieuwe DVF-serie bewerkingscentra worden in Nederland geleverd door Dormac CNC Solutions.