Dormac Cobots met partners present op VRM

De opmars van de cobot is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Steeds vaker zie je de cobots buiten de traditionele toepassingen, zoals het beladen en ontladen van CNC machines. Het tekort aan vakmensen, kortere doorlooptijden en continuïteit in de productieomgeving dwingen bedrijven werkzaamheden te automatiseren als dat kan. Dormac Cobots ontwikkelt samen met partners slimme toepassingen voor die bedrijven die dat herkennen.

Doosan Robotics heeft onlangs de E-Series toegevoegd aan haar uitgebreide line-up van cobots. De E-Series cobots zijn speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Op 7 en 8 juni neemt Dormac Cobots, de officiële distributeur van collaboratieve robots van Doosan Robotics voor Nederland en België, deel aan Vision, Robotics & Motion (VRM) in Den Bosch. Samen met partners als OnRobot, RobpathRec en Devoteq.

E-Series voor Food & Beverage

Doosan Robotics heeft een uitgebreide line-up van 12 cobots waaronder de M-, A- en H-Series. Daar is onlangs de E-Series aan toegevoegd, speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De ‘Edge’ E-series heeft de flexibiliteit om vrijwel elk voedsel of drankje te maken; met een concurrerende prijs en hoge veiligheids- en hygiënenormen. Door het gewicht te verminderen en een slank ontwerp aan te nemen, is de E-Series eenvoudig te installeren en past hij naadloos in werkruimtes. Het laadvermogen van 5 kg en het bereik van bijna 90 cm bieden voldoende capaciteit om elke voedseltaak aan te kunnen.

“Onze E-Series cobots zijn speciaal gemaakt om de voedingsmiddelen- en drankenindustrie te helpen transformeren, door onmiddellijke oplossingen te bieden voor arbeidstekorten en de werkefficiëntie te verbeteren”, aldus William (Junghoon) Ryu , CEO van Doosan Robotics. Met zijn IP66 klasse en NSF Food Zone & KCs, NTRL én CE certificaat wordt weer een trendsetter in de markt geïntroduceerd. De E-Series cobots worden vanaf juni verzonden.

Gerobotiseerd frituren

Devotec zal de lancering van de nieuwe E-Series voor haar rekening nemen, met een product demonstratie ‘Gerobotiseerd Frituren’, een samenwerking met The Frying Company en Devoteq, powerd by Zimmer en Doosan Robotics. De vraag naar een gerobotiseerde frituurbak komt van de grotere bedrijven in de horeca, waar grote hoeveelheden friet worden gebakken.

RobpathRec

RobPathRec.com is een snelle en effectieve robot en cobot programmeringstool. Met RobPathRec, compatibel met bijna alle robotfabrikanten, programmeert men industrierobots in de kortst mogelijke tijd. RobPathRec zal met een interactieve demo laten zien dat robotpaden geprogrammeerd kunnen worden met externe pennen. Dat kan handig zijn voor spuitlakken, lijmen, schuren et cetera.

OnRobot

OnRobot presenteert D:Ploy. Dit is het eerste geautomatiseerde platform in de branche voor het bouwen, uitvoeren, bewaken en opnieuw implementeren van collaboratieve applicaties. Het automatiseert het proces om een robottoepassing in gebruik te nemen, waardoor implementatie direct op de productievloer mogelijk is, zonder programmering en zonder simulaties. Met D:Ploy kunnen complete applicaties in slechts enkele uren worden geïmplementeerd. OnRobot zal een demo verzorgen met deze nieuwe programmeersoftware. Voor packaging en machinetending bijvoorbeeld zijn kant-en-klare, easy to program voorbeelden aanwezig.

Doosan Robotics/Dormac Cobots
Stand 77

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Verspanen

Optimaal verspanen in een digitale fabriek

30-05 Samen met een aantal partners laat Heidenhain in zes workshops zien wat de mogelijkheden…

Automatisering

Eén smart systeem voor elke robot en elke grijper

24-05 Match is compatibel met elke lichtgewicht robot, cobot en met alle 6-assige robots op…

Automatisering

Industriële camera-oplossingen

23-05 JAI zal zijn uitgebreide assortiment compacte, lichtgewicht camera’s uit de Go-X-serie aanbieden, samen met…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion zoomt in op slimme productieautomatisering

22-05 Tijdens deze vakbeurs tonen nationale en internationale exposanten hun componenten voor een compleet geïntegreerd…

Verspanen

Nieuwe freesbank garandeert leverbetrouwbaarheid Dietvorst

13-02 De machinefabriek in Uitgeest, een toeleverancier voor de fijnmechanische industrie, bestaat op 1 oktober…

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021