Dormac Cobots met partners present op VRM

De opmars van de cobot is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Steeds vaker zie je de cobots buiten de traditionele toepassingen, zoals het beladen en ontladen van CNC machines. Het tekort aan vakmensen, kortere doorlooptijden en continuïteit in de productieomgeving dwingen bedrijven werkzaamheden te automatiseren als dat kan. Dormac Cobots ontwikkelt samen met partners slimme toepassingen voor die bedrijven die dat herkennen.

Doosan Robotics heeft onlangs de E-Series toegevoegd aan haar uitgebreide line-up van cobots. De E-Series cobots zijn speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Op 7 en 8 juni neemt Dormac Cobots, de officiële distributeur van collaboratieve robots van Doosan Robotics voor Nederland en België, deel aan Vision, Robotics & Motion (VRM) in Den Bosch. Samen met partners als OnRobot, RobpathRec en Devoteq.

E-Series voor Food & Beverage

Doosan Robotics heeft een uitgebreide line-up van 12 cobots waaronder de M-, A- en H-Series. Daar is onlangs de E-Series aan toegevoegd, speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De ‘Edge’ E-series heeft de flexibiliteit om vrijwel elk voedsel of drankje te maken; met een concurrerende prijs en hoge veiligheids- en hygiënenormen. Door het gewicht te verminderen en een slank ontwerp aan te nemen, is de E-Series eenvoudig te installeren en past hij naadloos in werkruimtes. Het laadvermogen van 5 kg en het bereik van bijna 90 cm bieden voldoende capaciteit om elke voedseltaak aan te kunnen.

“Onze E-Series cobots zijn speciaal gemaakt om de voedingsmiddelen- en drankenindustrie te helpen transformeren, door onmiddellijke oplossingen te bieden voor arbeidstekorten en de werkefficiëntie te verbeteren”, aldus William (Junghoon) Ryu , CEO van Doosan Robotics. Met zijn IP66 klasse en NSF Food Zone & KCs, NTRL én CE certificaat wordt weer een trendsetter in de markt geïntroduceerd. De E-Series cobots worden vanaf juni verzonden.

Gerobotiseerd frituren

Devotec zal de lancering van de nieuwe E-Series voor haar rekening nemen, met een product demonstratie ‘Gerobotiseerd Frituren’, een samenwerking met The Frying Company en Devoteq, powerd by Zimmer en Doosan Robotics. De vraag naar een gerobotiseerde frituurbak komt van de grotere bedrijven in de horeca, waar grote hoeveelheden friet worden gebakken.

RobpathRec

RobPathRec.com is een snelle en effectieve robot en cobot programmeringstool. Met RobPathRec, compatibel met bijna alle robotfabrikanten, programmeert men industrierobots in de kortst mogelijke tijd. RobPathRec zal met een interactieve demo laten zien dat robotpaden geprogrammeerd kunnen worden met externe pennen. Dat kan handig zijn voor spuitlakken, lijmen, schuren et cetera.

OnRobot

OnRobot presenteert D:Ploy. Dit is het eerste geautomatiseerde platform in de branche voor het bouwen, uitvoeren, bewaken en opnieuw implementeren van collaboratieve applicaties. Het automatiseert het proces om een robottoepassing in gebruik te nemen, waardoor implementatie direct op de productievloer mogelijk is, zonder programmering en zonder simulaties. Met D:Ploy kunnen complete applicaties in slechts enkele uren worden geïmplementeerd. OnRobot zal een demo verzorgen met deze nieuwe programmeersoftware. Voor packaging en machinetending bijvoorbeeld zijn kant-en-klare, easy to program voorbeelden aanwezig.

Doosan Robotics/Dormac Cobots
Stand 77

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Mitutoyo demonstreert geautomatiseerde meetcel

22-05 De vraag naar geautomatiseerd produceren is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Daarnaast…

Oppervlaktetechniek

Schuurrobot voor automatisch schuren en polijsten

21-05 Het hart van EKB’s expertise ligt in het naadloos integreren van productieautomatiseringssystemen, variërend van…

Automatisering

Bereid je bedrijf voor op nieuwe Machineverordening

21-05 Om bedrijven op weg te helpen in de voorbereiding organiseert Mikrocentrum Opleidingen op 6…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion zet in op digitalisering en automatisering

20-05 “Steeds meer maakbedrijven willen automatiseren. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo is er aanhoudende…

Verspanen

‘Hoofdaannemer’ Dormac biedt altijd een totaaloplossing

20-11 “Door de wens van klanten hebben we onze diensten de laatste jaren steeds verder…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Verspanen

Efficiënt verspanen in een gezonde werkomgeving

02-10 De PUMA DNT serie is voorzien van de geavanceerde Fanuc i Plus-besturing met een…

Verspanen

DIMF toont toekomst van bewerkingsmachines

17-07 Maar liefst 4.500 klanten uit 55 landen bezochten begin juni de DIMF, die werd…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV