Dormac toont automatische werkstukbelading

0

Dormac CNC Solutions presenteert op METAVAK een oplossing voor automatische werkstukbelading aan een bewerkingscentrum. De leverancier van machines voor de verspanende productie toont een complete cel bestaande uit een Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum met daaraan gekoppeld een DPA Gantry Loader.

Dormac biedt daarmee een oplossing op de vraag uit de markt naar betaalbare oplossingen voor automatische werkstukbelading. “Gantry Loaders bieden een perfecte en goede oplossing voor gebruikers die de voorzijde van de machine toegankelijk willen houden voor handmatig beladen/instellen van de machine”, zegt technisch directeur Huib Wennekes.

Dormac heeft daarom een uitgebreid programma Gantry Loaders voor draai- en freesmachines in haar leveringsprogramma opgenomen. De 4-assige DPA Gantry Loader die Dormac aan het Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum heeft gekoppeld, heeft een enkele arm verplaatsing naar één zijde en is uitgevoerd met een roterende stocker.

Groter bereik
Het Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum is een vernieuwde versie van de voorgaande succesvolle DNM serie. Met een 6 procent groter bewerkingsbereik, grotere as verplaatsingen in de X- en Y-as en een 14 procent grotere tafel biedt de DNM 4500 de hoogste bewerkingscapaciteit in deze klasse. De DNM 4500 is met een werkbereik van 800 x 450 x 510 mm geschikt voor bewerkingen aan complexere werkstukken binnen een kleine footprint.

Doosan past in deze DNM serie ook spindels toe waarin de motoren in lijn zijn gekoppeld met de spindeleenheid (8.000 /12.000 rpm 18,5/11 kW). Bovendien zijn de spindels uitgerust met een thermisch compensatiesysteem, hetgeen een hogere bewerkingsnauwkeurigheid oplevert. De direct in lijn gekoppelde spindelmotoren vervangen de riem aangedreven spindels. Bij hogere snelheden levert dat een vermindering van de trillingen en het geluid op.

Dormac, stand 102