Dormac toont verbreding tijdens Open Huis

Dormac CNC Solutions heeft het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in haar organisatie om aan de vraag naar complexere machines en automatisering te kunnen voldoen. Daarnaast ziet de machineleverancier een stijgende vraag naar 5-assig frezen. Dit zal tijdens het open huis bij Dormac op 7 en 8 november uitvoerig gedemonstreerd worden.

Op het gebied van engineering en softwareontwikkeling heeft Dormac binnen Dormac Productie Automatisering (DPA) haar capaciteit uitgebreid. “We zien een aantal trends in de markt, waaronder de vraag naar turn-key automatiseringsoplossingen voor grotere en zwaardere producten”, aldus Dormac-directeur Joost Verschure. “Daar waar de standaard oplossingen tot 50 kg pay-load niet meer toereikend zijn. We ontwikkelen daar oplossingen voor met inzet van industriële robots met een pay-load van 200 kg. Onze engineers zijn daar met de ontwikkeling van gestandaardiseerde en repeteerbare hard- en softwarecomponenten, inmiddels volledig op ingericht, waarmee de randapparatuur naadloos communiceert met de machinebesturing. Daarnaast hebben we software specialisten aangetrokken met vergaande kennis van zowel programmering, opspanningen, verspanings strategie en krachtenverdeling. Daarmee vervullen we de rol van hoofdaannemer, zodat de klant één aanspreekpunt heeft.”

5-assig frezen
Daarnaast ziet Dormac een trend, namelijk dat in het middensegment de afweging van 3-assig frezen en 5-assig frezen steeds meer naar het laatste doorslaat. Verschure : “Tijdens ons Open Huis, op 7 en 8 november demonstreren we daardoor de nieuwste generatie 5-assige bewerkingscentra van Doosan, waarmee bedrijven efficiënter en met minder mensen toch een hogere output kunnen genereren.”

Grote lengtes draaien
Verschure ziet naast terughoudendheid op het gebied van standaard machines een sterke opleving in de sectoren olie en gas, offshore, scheepvaart, infra en energie. “Meer windmolens, vernieuwing van civiele werken, toepassing van hydraulische cilinders, waarin veelal grote onderdelen nodig zijn, die met draaimachines met standaard draailengtes niet gemaakt kunnen worden. Dat uit zich in een toenemende vraag naar draaimachines met grote draailengtes. Met de Puma draaimachine van Doosan bieden we daarvoor een oplossing. De Puma 700 XLY met aangedreven gereedschappen, Y-as en een draailengte van 5.050mm en een te bewerken productdiameter over de gehele lengte van 750mm zal dan ook prominent te zien zijn tijdens ons Open Huis.”

Seminars en demonstraties
Samen met een aantal partners worden tijdens de open dagen korte seminars en demonstraties gegeven, gericht op het belang van een “goede inrichting van de omgeving van de machine voor een optimale prestatie”. Zoals CADCAM systemen en postprocessoren, instelapparatuur van tools, geautomatiseerd gereedschapsbeheer, procesoptimalisatie systemen en automatisering van de belading en ontlading van de machines.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

Verspanen

Zes brillen ondersteunen Hetraco in overtreffende trap

20-09 Hetraco in Apeldoorn is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig bevestigingsmateriaal met gerolde schroefdraad.…

Verspanen

Dormac introduceert nieuwe Lynx 2600Y CNC draaibank

07-09 De nieuwe Lynx met Y-as (ook leverbaar als SY model met naast een Y-as…

Verspanen

Cobot biedt Evink helpende hand in onbemande productie

05-05 “Er staan veel hoogwaardige CNC-machines in Nederland en dat maakt het een moeilijke markt.…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Corona geeft machine-ontwikkeling boost”

07-04 Machinebouwers hebben het afgelopen jaar niet op de rem getrapt als het op machine-ontwikkelingen…

Verspanen

Machinefabriek vervult belangrijke rol in nabewerking gietstukken

31-03 De laatste jaren heeft Dekens flink geïnvesteerd in het machinepark. Recent zijn bijvoorbeeld nog…

Verspanen

Dekens Metaalgieterijen excelleert met hoogwaardig gietwerk uit moderne gieterij

08-02 In 2008 heeft Dekens de activiteiten van de gieterij nog verder versterkt met een…

Verspanen

Metaaldraaierij Lanting klaar voor een goed 2021

11-01 Lanting is in 1990 voor zichzelf begonnen met een metaaldraaierij. In de loop der…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X