Draadvonker Optimum overgenomen door Ebbers

0

Ebbers Metalworks in Doetinchem heeft begin dit jaar de aandelen van Optimum in Didam overgenomen. Draadvonkspecialist Toon Groen gaat op termijn een stapje terug doen, maar blijft voorlopig nog nauw betrokken bij ‘zijn’ Optimum.

 

Philip Ebbers, CNC programmeur bij Ebbers, neemt de uitvoerende werkzaamheden bij Optimum voor zijn rekening. Op korte termijn zal het team verder uitgebreid worden. Het team wordt ondersteund vanuit Doetinchem alwaar ook twee draadvonkmachines en drie ervaren draadvonkers opereren. Optimum zal als een zelfstandige onderneming blijven opereren vanuit Didam. Ebbers wil de kracht van Toon Groen, die Optimum tot een succesvol bedrijf heeft gemaakt, koesteren en aanvullen met de capaciteiten vanuit Doetinchem.

Ebbers Metalworks (22 fte) is actief in uiteenlopende branches waaraan diverse metalen producten worden geleverd. Vanaf de oprichting heeft Ebbers Metalworks al zijn benodigde stansgereedschappen zelf geconstrueerd in een ‘eigen’ gereedschapmakerij. In deze zelfstandige gereedschapmakerij, die onder de naam PunchPlus complexe volg-snij-zetgereedschappen levert, is de laatste jaren flink geïnvesteerd. PunchPlus heeft reeds geruime tijd een goede samenwerking met Optimum als het gaat om draadvonkwerk voor stempeldelen. Recent heeft Optimum meerdere nauwkeurige stempeldelen voor EM gedraadvonkt en heeft PunchPlus complexe opspangereedschappen voor Optimum gefreesd. De mogelijkheden van PunchPlus zullen de activiteiten van Optimum gaan versterken. Optimum kan zijn relaties nu ook 3D frees- en slijpwerkzaamheden aanbieden.