Dubbele uitbreiding voor VM Fijnmetaal

Begonnen als eenmanszaak en met werkzaamheden in de avonduren, is VM Fijnmetaal inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige toeleverancier in de metaal met een breed machinepark. In augustus kon het bedrijf nog twee aanwinsten noteren: een nieuwe medewerker en een Doosan Lynx 2100LSYC.

VM Fijnmetaal in Heesch is gespecialiseerd in de productie van (complexe) mechanische onderdelen en samenstellingen met een hoge toegevoegde waarde. De toeleverancier bewerkt voor de productie alle soorten metalen en heeft een aantal weken geleden de Doosan Lynx 2100LSYC toegevoegd aan het machinepark.

Avonduren
Reden voor de nieuwe machine is de groei binnen het bedrijf. Zeven jaar geleden begon VM Fijnmetaal in de avonduren. “Ik werkte voor een baas in de metaalsector en zag binnen het bedrijfspand waar ik werkte een eenmanszaak bezig en dacht bij mezelf dat ik dat ook wel kon”, vertelt Michel van Meurs. “Toen heb ik een conventionele draai- en een freesbank gekocht en ben ik aan de slag gegaan. Bij bedrijven in de buurt heb ik gevraagd of ik iets voor hen kon betekenen en op een gegeven moment stond ik tot drie uur ’s nachts achter de machine. Daarna ben ik twee dagen in de week voor mezelf verder gegaan, totdat dat ook te druk werd en nu ben ik alweer zo’n vijf jaar fulltime bezig met VM Fijnmetaal.”

Breed machinepark
In de periode dat Van Meurs voor zichzelf bezig is, heeft hij niet stilgezeten. In korte tijd wist hij de klantenkring uit te breiden en daarmee ook zijn machinepark, dat momenteel bestaat uit een Takisawa EX 108, Maple ME 850, Harrison M300 en een TOS Zebrak TN 25. Half augustus kwam daar ook de Doosan Lynx 2100LSYC bij. Deze draaibank staat bekend om zijn compactheid en veelzijdigheid. De machine heeft een effectieve doorlaat van Ø 65 mm, een Y-as, een LNS stafaanvoer Quickload en is ook uitgerust met een Dormatec AOF Aircleaner. “Doosan is een bekende naam hier in de omgeving”, vertelt Van Meurs. “Ik had zelf geen ervaring met het merk, maar heb veel goede verhalen gehoord en voor mij was de doorlaat van Ø 65 mm erg belangrijk. Daarbij komt de goede begeleiding van Dormac, die de totale oplossing voor mij kon bieden. Van transport tot plaatsing en een cursus van twee dagen.”

vm fijnmetaal

VM Fijnmetaal in Heesch is gespecialiseerd in de productie van (complexe) mechanische onderdelen en samenstellingen met een hoge toegevoegde waarde.

Toekomst
VM Fijnmetaal richt zich zowel op enkelstuks als seriefabricage en op de draaibanken zijn stafaanvoeren geplaatst. “Snelle levering is altijd mijn sterkste punt geweest”, legt Van Meurs uit. “Ik ben altijd in staat geweest om flexibel te werken en kan mij door het brede machinepark richten op zowel stuks als series.” Toch heeft VM Fijnmetaal het te druk gekregen om nog verder te gaan als eenmanszaak en daarom is vanaf september ook de broer van Van Meurs in het bedrijf komen, die daarmee erg blij is: “Samen met mijn broer en de nieuwe machine wil ik nog verder groeien!”

https://www.youtube.com/watch?v=VzPPSnD9ezk

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Diepgatboorspecialist Hopman versterkt draaicapaciteit met DN Solutions

05-09 Van oudsher is Hopman Machinefabriek een specialist in diepgatboren. In de productieruimte aan de…

Verspanen

Doosan Machine Tools wordt DN Solutions

01-06 De nieuwe naam DN Solutions, die vanaf 2 juni 2022 in gebruik wordt genomen…

Verspanen

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

25-05 Met ruim 5.400 geïnstalleerde machines is Nicolás Correa een toonaangevende fabrikant van grootformaat freesmachines.…

Verspanen

Dormac leverancier van grootformaat freesmachines van Nicolás Correa

04-04 Nicolás Correa is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van grootformaat bed freesmachines, freesmachines…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen