Dumaco verrijkt aanbod metaalbewerkingen met overname SAM Precision

Dumaco neemt SAM Precision in Cuijk over om haar marktpositie te versterken en het aanbod van metaalbewerkingen te verrijken.

Oprichter van SAM Precision Theo Zegers en directeur Myrle Zegers-Brunsman zijn enthousiast over de mogelijkheden die de overname van hun bedrijf door Dumaco met zich meebrengt: “Kansen in overvloed!”

SAM Precision (Smart Advanced Machining) is een specialist in het verspanen van exotische materialen en al 40 jaar actief in de industriële toelevering.

Vooruitstrevende hightech machining

Het technologisch hoogwaardige bedrijf heeft door middel van vooruitstrevende hightech machining een toppositie onder de Nederlandse verspaningsbedrijven heeft verworven. Theo Zegers, oprichter van SAM Precision, over de overname: “Ik was op zoek naar een partner waarmee SAM Precision verder kan groeien en die ook zekerheid voor het personeel biedt naar de toekomst. In Dumaco heb ik deze partner gevonden.”

Verrijking met precisiebewerking

Met de overname verrijkt de Dumaco Group, vooral groot in plaatbewerking, het aanbod van metaalbewerking, waarmee de ‘one stop shop’ service nog beter tot zijn recht komt. In lijn met de werkwijze binnen Dumaco zal de samenwerking met SAM Precision opgepakt worden om de klanten optimaal te kunnen bedienen ook op het vlak van frezen en draaien van fijnmechanische componenten met hoge nauwkeurigheid. Theo Zegers vervolgt: “Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die deze overname door Dumaco met zich meebrengt. Het markeert een belangrijke mijlpaal voor ons familiebedrijf met 30 vakmensen. De continuïteit van het bedrijf is hiermee gewaarborgd en het is fijn om te weten dat de werkgelegenheid verder uitgebouwd wordt de komende jaren.”

Myrle Zegers-Brunsman, directeur van SAM Precision, kijkt uit naar de samenwerking met Dumaco: ‘Ik verheug me erop om samen met de groep en ons team te bouwen aan de toekomst van SAM Precision binnen de Dumaco Groep. Kansen in overvloed!”

Fijnmechanische onderdelen

“De specialistische vakexpertise van SAM Precision tilt ons dienstenaanbod van bewerkingen naar een volgend niveau”, zegt Edwin Voermans, CEO van Dumaco. “Bij SAM Precision frezen en draaien ze namelijk fijnmechanische onderdelen. Dit gaat om zeer hoogwaardige verspaningsonderdelen op het allerhoogste niveau, ultraprecies en met een hoge nauwkeurigheid. Daarmee zijn ze toeleverancier in onder andere de ruimtevaart, de medische industrie en de semiconductor industrie. Onze klanten gaan profiteren van een completer aanbod, waarmee we een integrale leverancier in metaalbewerkingen zijn. Met SAM Precision in onze groep is unieke kennis en kunde toegevoegd, wat ons innovatieve karakter onderstreept. Het is voor ons een enorme verrijking, dat we nu doorgewinterde en hoogwaardige expertise in fijne bewerkingen kunnen aanbieden.

Tweede overname in korte tijd

De overname van SAM Precision is de tweede overname van Dumaco op het gebied van verspaning in korte tijd. Eind vorig jaar werd ook al Ubroek precision in large machining in Venlo overgenomen. De Dumaco Group telt nu negen vestigingen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

‘Wil je je bedrijf verkopen? Dan is nu het moment!’

29-01 “Met name het afgelopen half jaar is er echt veel beweging in de markt”,…

Columns

Angst

20-11 In mijn herinnering en perceptie had Gijs een gerenommeerde handelsonderneming op het gebied van…

Bedrijf en Economie

Investeerder Rivean neemt Wilvo Group over

15-11 Samen met het managementteam van Wilvo neemt Rivean de aandelen over van bestaande aandeelhouders,…

Bedrijf en Economie

Dumaco breidt uit met 8e vestiging: Ubroek precision in large machining

07-11 Ubroek, opgericht in 1965, is gespecialiseerd in precisie metaalbewerking. Als toeleverancier levert het bedrijf…

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

Plaatbewerking

Dumaco Montfoort vaart wel bij hernieuwde focus

01-03 Dumaco Montfoort is teruggekeerd naar de basis. Ooit had het bedrijf onder de naam…

Verbinden

Hand laserlassen breekt door

27-02 Binnen de Dumaco groep – een grote leverancier van plaatwerk producten met zeven vestigingen…

Plaatbewerking

Bystronic en Dumaco intensiveren partnerschap

17-01 In Oss is een nieuwe 10 kW Bystar fiberlaser aan de bestaande automatisering gekoppeld.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?