EC EleCylinders alternatief voor pneumatiek

0
22

IAI Industrial Automation heeft nieuwe elektrische actuators in haar assortiment met vele voordelen ten opzichte van luchtcilinders. De nieuwe EC EleCylinders van IAI Industrial Automation zijn ontwikkeld om interessante voordelen te behalen ten opzichte van pneumatische cilinders.

De EC EleCylinders zijn in de basis als volgt opgebouwd: kogelomloopspindel met slede of drijfstang; stappenmotor met incrementele of optioneel met absoluut encoder; decentrale besturing voor 2 posities; aansluiting: 24Vdc voeding met digitale in- en uitgangen; seriële poort of optioneel met Bluetooth voor instellen en monitoren.

De voordelen van EC EleCylinders ten opzichte van luchtcilinders zijn de eenvoud, hoge performance, het makkelijke onderhoud en de winstgevendheid. De aanschafkosten van een EC EleCylinder is hoger dan een luchtcilinder. Winstgevendheid wordt tijdens het gebruik behaald door de vele bovenstaande voordelen. De EC EleCylinders zijn beschikbaar in diverse bouwvormen. Ze worden geleverd door ATB Automation.