Economisch aandrijven met NEMA-flenzen

4

In veel gevallen waarin een (servo)geregelde aandrijving is gewenst, is het niet noodzakelijk hiervoor dure high-end componenten toe te passen. Voor die situaties biedt Drivetecno zowel technisch als financieel aantrekkelijke alternatieven door borstelloze gelijkstroommotoren (BLDC) en servomotoren samen te bouwen met standaard Transtecno reductoren. Hiervoor is het programma uitgebreid met NEMA-flenzen, waarmee een groot deel van het Transtecno-reductorprogramma geschikt kan worden gemaakt voor directe aanbouw van servo- en BLDC motoren.

(Servo)geregelde aandrijvingen worden onder meer toegepast in machineaandrijvingen, gesynchroniseerde transportbanden, palletstapelaars, AGV’s, maar ook in de kassenbouw komen we dit soort aandrijvingen steeds vaker tegen. Voor deze toepassingen levert Drivetecno ook planetaire tandwielkastjes, maar zag de vraag naar ‘haakse bouwvormen’ (worm, tandwielkasten) gestaag toenemen. Weliswaar zijn (haakse) Transtecno wormwielkasten niet specifiek ontwikkeld voor gebruik in combinatie met stappenmotoren, maar ze blijken in de praktijk uitstekend toepasbaar in situaties waarin geen sprake is van hoog dynamische bewegingen. Dit betekent dat met behoud van de (servo) terugkoppeling gekozen kan worden voor meer conventionele en prettiger geprijsde mechanische componenten zoals wormwiel- en opsteekreductoren. Deze levert Drivetecno direct uit voorraad in diverse configuraties en afmetingen.

Maatwerk
Aandrijvingen zijn altijd maatwerk en vandaar dat Drivetecno vele honderden componenten in Amersfoort op voorraad heeft. Elke gewenste configuratie kan daardoor snel geleverd worden. Zijn speciale aandrijvingen nodig, dan kunnen deze in grotere aantallen direct worden geproduceerd bij de Transtecno fabrieken in Italië. Enkele voorbeelden van reductoren die zeer geschikt zijn voor het via een NEMA-flens aanbouwen van servo- of BLDC-motoren zijn de CM026 wormwielreductor (uitgaande as: ø12 mm, vertragingen van i=5 t/m 60 en draaimomenten tot 15 Nm), of de zwaardere CM030 en CM040 (uitgaande as: ø18 mm, vertragingen van i=5 t/m 100 en draaimomenten tot 48 Nm. Maar er zijn zowel kleinere als nog grotere reductoren, vlakke opsteekreductoren (tot 429 Nm) en diverse planetaire tandwielkasten. Op alle varianten kunnen via een NEMA-flens diverse standaard motoren gemonteerd worden.

Facebook Comments