Motrac Hydraulics is nu Motrac Industries

Motrac Hydraulics heet sinds kort Motrac Industries. Gekozen is voor deze commerciële bedrijfsnaam omdat Motrac zich niet meer uitsluitend toelegt op het ontwerpen, bouwen, leveren en onderhouden van hydraulische aandrijfcomponenten en –systemen, maar ook op elektrische applicaties. De handelsnamen ‘Motrac Hydrauliek BV’ en ‘Motrac Hydraulik GmbH’ blijven onveranderd.

Door de toenemende aandacht voor het milieu en de steeds strengere wet- en regelgeving op dit gebied, is er in steeds meer sectoren vraag naar elektrisch aangedreven werkvoertuigen, zoals shovels, wegenbouwmachines en landbouwvoertuigen. Maarten Vinkesteijn licht toe: “Hoewel er talloze ontwikkelingen zijn op het gebied van elektrische aandrijftechniek voor voertuigen, blijkt keer op keer dat weinig innovaties echt doorbreken. Als aandrijfspecialist met jarenlange ervaring op mobiel en maritiem gebied spelen wij daarom hier met een volledig nieuwe marktbenadering op in. Zo zijn wij onlangs op het gebied van elektrische aandrijftechniek twee nieuwe partnerships aangegaan: met Aradex voor hoge voltages en met Linde eMotion voor lage voltages.”

Motrac Aradex product

Een product van Aradex, de nieuwe leverancier voor hoge voltages (vanaf circa 400 tot 1100 Volt).

Hoge voltages
De nieuwe leverancier voor hoge voltages (vanaf circa 400 tot 1100 Volt) is het Duitse engineeringsbedrijf Aradex. Een bekende speler in de maritieme markt voor het elektrisch aandrijven van scheepsmotoren en specialist op het gebied van elektrische aandrijftechniek voor voertuigen in de mobiele sector, zoals de grondverzet- en landbouwmarkt. Motrac gaat in nauwe samenwerking met dit bedrijf alle elektrische en hydraulische uitdagingen aan op het gebied van werkvoertuigen. Vanaf heden voert Motrac in Europa het complete elektrische aandrijfcomponentenpakket van Aradex; van frequentie-omvormers, gelijkrichters tot diverse varianten elektromotoren (zoals permanent-magneet motoren en a-synchroon motoren).

Lage voltages
Voor de lage voltages tot circa 130 Volt is Linde eMotion, onderdeel van Linde Material Handling, de nieuwe samenwerkingspartner. Motrac is de eerste Europese distributeur van Linde eMotion, de grootste producent van elektromotoren ter wereld. Linde eMotion dankt haar naam aan het elektrisch aandrijven van shovels, bussen, wagons, locomotieven en race-auto’s. Samen met Linde eMotion zal Motrac als systemintegrator haar positie in de Europese markt verder uitbouwen. Op de vraag wat Motrac gaat doen op het gebied van batterijtechniek, antwoordt Vinkesteijn: “Bij Motrac blijft de focus liggen op aandrijftechniek: hydraulische, elektrische en soms zelfs mechanische aandrijftechniek. Dit wordt gecombineerd met batterijen van derden. Dit is een bewuste keuze omdat de batterijtechniek nog teveel aan veranderingen onderhevig is.” Om uiting te geven aan de nieuw ingeslagen weg heeft Motrac haar logo aangepast. Volledig in lijn met de andere business units van Royal Reesink, staat voortaan de ‘R’ van Royal Reesink met gepaste trots voor het Motrac-logo. Vinkesteijn: “Zo laten we zien dat we een trotse telg zijn van Royal Reesink. Onze slogan ‘Powered by Experts!’ blijft gehandhaafd, zodat eenieder kan zien wie we zijn en waar we voor staan.” Om hun portfolio zo snel mogelijk te kunnen uitbreiden zoekt Motrac Industries naar goede overnamekandidaten op het gebied van elektrische aandrijftechniek en naar engineers en monteurs die kennis hebben van elektrische aandrijftechniek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Reesink Staal heet nu Eriksen Staal

01-07 De voormalige Royal Reesink-divisie staat sinds 2018 op eigen benen als onderdeel van Copiam…

Transport en Logistiek

Sensor op Linde reachtrucks voorkomt schade aan stellingen

04-03 Schade aan stellingen door een aanrijding resulteert in aanzienlijke kosten en vertragingen door stilstand.…

Bedrijf en Economie

Boessenkool kan innovaties versnellen

27-01 Dankzij een financiering van Oost NL vanuit het Innovatiefonds Overijssel kan Machinefabriek Boessenkool uit…

Materialen

IJzersterk en superlicht

27-01 Boikon uit Leek en GKN Fokker uit Hoogeveen slaan samen met enkele andere partijen…

Bedrijf en Economie

Tweekoppige aansturing Reesink Production

15-01 Per 1 februari vormen Patrik Roelofs en Rens Veeneman de directie van Reesink Production…

Automatisering

Staka koopt deel van ABB’s schakelkastenproductie

15-01 ABB en de Staka Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van een substantieel…

Bedrijf en Economie

LOA Full Surface Group neemt ook Aldor over

14-01 Met de overname van Aldor in Weert per 1 januari, heeft LOA Full Surface…

Bedrijf en Economie

Fiscaal voordeel bij investeren in duurzame technieken

08-01 Het kabinet trekt in 2020 extra geld uit om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X