Electrotool demonstreert inhoud nieuwe catalogus live

Electrotool, importeur van Wisent machines en fabrikant van MPS systemen, presenteert op METAVAK in Gorinchem de nieuwe ‘Wisent Catalogus Metaalbewerkingsmachines’. Veel machines die in deze 68-pagina tellende catalogus worden voorgesteld, zullen live gedemonstreerd worden. Tot de highlights behoren onder andere een nieuwe verstekbandzaagmachine, diverse boormachines en een MPS lengte-aanslagsysteem.

De robuust vormgegeven Wisent lintzaagmachine kan met één hand worden bediend. In combinatie met een MPS lengte-aanslagsysteem kunnen gebruikers een efficiënte zaagproductie realiseren.

De machines van Wisent zijn goed bekend in de markt. In veel werkplaatsen en productieomgevingen is er wel een lintzaag- of boormachine van het merk te vinden. De Wisent LZ280 lintzaagmachine is volgens Electrotool zelfs de meest verkochte zaagmachine van Nederland. Waar dat succes vandaan komt? Volgens Frank Vermeij, Sales director bij Electrotool, is dat te danken aan de goede prijs/kwaliteitverhouding en het brede dealernetwerk. “We hebben 40 jaar ervaring en dat zie je terug in de kwaliteit van onze metaalbewerkingsmachines. Deze zijn robuust vormgegeven en komen daardoor goed tot hun recht in onder andere veeleisende constructiebedrijven. Onze focus ligt altijd op de ontwikkeling van kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossingen.”

Lintzaagmachines

De Wisent lintzaagmachines zijn een mooi voorbeeld van zo’n kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing. Deze semi-halfautomatische machines zijn voorzien van een robuuste zaagboog uit één gietstuk met een sterk geconstrueerd scharnierpunt. Ook de onderzetkast is robuust vormgegeven. De kast bestaat uit één deel en is daardoor bestand tegen hoge krachten.

De semi-halfautomatische (hydraulisch gesloten systeem) lintzaagmachines kenmerken zich door het handmatig sluiten van de machineklem, automatische zaagvoeding en handmatige zaagboogopheffing. De machine is gebruiksvriendelijk en met één hand te bedienen. Met een zogenaamde ‘Quick Approach mode’ kan het zaagblad heel snel tot kort boven het materiaal worden gepositioneerd. Hiermee is een grote tijdsbesparing te realiseren.

MPS lengte-aanslagsystemen

Alle Wisent zaagmachines kunnen naar wens worden uitgebreid met de MPS rollenbanen, oplegsteunen en lengte-aanslagsystemen. “Met de oplossingen van MPS kunnen we een compleet pakket aanbieden. Dit wordt in de markt als heel prettig ervaren, omdat alles plug & play is”, vertelt Vermeij.

MPS is een eigen merk van Electrotool. De systemen worden in Krimpen aan den IJssel geproduceerd. Ook bij deze systemen staat gebruiksgemak voorop. Zo is het mogelijk om bij het lengte-aanslagsysteem binnen korte tijd een meetprogramma in te stellen om profielen exact op maat te zagen. In tegenstelling tot een vaste aanslag die handmatig wordt ingesteld, zorgt het automatische aanslagsysteem van MPS voor een constante maatnauwkeurigheid. De systemen van Wisent zijn leverbaar in alle soorten en maten. Tevens kan Electrotool dankzij de afdeling machinebouw ook klantspecifieke installaties leveren.

Bezoekers kunnen de Wisent boormachine met Easymove machineklem live aanschouwen op METAVAK.

Bezoekers kunnen de Wisent boormachine met Easymove machineklem live aanschouwen op METAVAK.

Boormachines

Tot slot staan de Wisent boormachines in de schijnwerpers, zowel op METAVAK als in de nieuwe catalogus. De DT32VA bijvoorbeeld, is een robuuste tandriem aangedreven kolomboor- tapmachine met een starre, onderhoudsvrije constructie. De boortafel is niet alleen in hoogte verstelbaar en 360° draaibaar, maar ook kantelbaar en aan de onderzijde voorzien van een machineklem met een maximale opening tot 75 mm. Een handige feature is de Easymove machineklem. Deze is bevestigd aan de boortafel, maar kan wel vrij van links naar rechts bewegen. Het voordeel van de bevestiging aan de tafel is dat de klem niet omhoog getrokken kan worden door de boor en zo schade en/of verwonding kan veroorzaken. Tijdens METAVAK kunnen bezoekers deze klem van dichtbij aanschouwen.

Electrotool
Stand F112

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen