Electrotool demonstreert inhoud nieuwe catalogus live

Electrotool, importeur van Wisent machines en fabrikant van MPS systemen, presenteert op METAVAK in Gorinchem de nieuwe ‘Wisent Catalogus Metaalbewerkingsmachines’. Veel machines die in deze 68-pagina tellende catalogus worden voorgesteld, zullen live gedemonstreerd worden. Tot de highlights behoren onder andere een nieuwe verstekbandzaagmachine, diverse boormachines en een MPS lengte-aanslagsysteem.

De robuust vormgegeven Wisent lintzaagmachine kan met één hand worden bediend. In combinatie met een MPS lengte-aanslagsysteem kunnen gebruikers een efficiënte zaagproductie realiseren.

De machines van Wisent zijn goed bekend in de markt. In veel werkplaatsen en productieomgevingen is er wel een lintzaag- of boormachine van het merk te vinden. De Wisent LZ280 lintzaagmachine is volgens Electrotool zelfs de meest verkochte zaagmachine van Nederland. Waar dat succes vandaan komt? Volgens Frank Vermeij, Sales director bij Electrotool, is dat te danken aan de goede prijs/kwaliteitverhouding en het brede dealernetwerk. “We hebben 40 jaar ervaring en dat zie je terug in de kwaliteit van onze metaalbewerkingsmachines. Deze zijn robuust vormgegeven en komen daardoor goed tot hun recht in onder andere veeleisende constructiebedrijven. Onze focus ligt altijd op de ontwikkeling van kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossingen.”

Lintzaagmachines

De Wisent lintzaagmachines zijn een mooi voorbeeld van zo’n kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing. Deze semi-halfautomatische machines zijn voorzien van een robuuste zaagboog uit één gietstuk met een sterk geconstrueerd scharnierpunt. Ook de onderzetkast is robuust vormgegeven. De kast bestaat uit één deel en is daardoor bestand tegen hoge krachten.

De semi-halfautomatische (hydraulisch gesloten systeem) lintzaagmachines kenmerken zich door het handmatig sluiten van de machineklem, automatische zaagvoeding en handmatige zaagboogopheffing. De machine is gebruiksvriendelijk en met één hand te bedienen. Met een zogenaamde ‘Quick Approach mode’ kan het zaagblad heel snel tot kort boven het materiaal worden gepositioneerd. Hiermee is een grote tijdsbesparing te realiseren.

MPS lengte-aanslagsystemen

Alle Wisent zaagmachines kunnen naar wens worden uitgebreid met de MPS rollenbanen, oplegsteunen en lengte-aanslagsystemen. “Met de oplossingen van MPS kunnen we een compleet pakket aanbieden. Dit wordt in de markt als heel prettig ervaren, omdat alles plug & play is”, vertelt Vermeij.

MPS is een eigen merk van Electrotool. De systemen worden in Krimpen aan den IJssel geproduceerd. Ook bij deze systemen staat gebruiksgemak voorop. Zo is het mogelijk om bij het lengte-aanslagsysteem binnen korte tijd een meetprogramma in te stellen om profielen exact op maat te zagen. In tegenstelling tot een vaste aanslag die handmatig wordt ingesteld, zorgt het automatische aanslagsysteem van MPS voor een constante maatnauwkeurigheid. De systemen van Wisent zijn leverbaar in alle soorten en maten. Tevens kan Electrotool dankzij de afdeling machinebouw ook klantspecifieke installaties leveren.

Bezoekers kunnen de Wisent boormachine met Easymove machineklem live aanschouwen op METAVAK.

Bezoekers kunnen de Wisent boormachine met Easymove machineklem live aanschouwen op METAVAK.

Boormachines

Tot slot staan de Wisent boormachines in de schijnwerpers, zowel op METAVAK als in de nieuwe catalogus. De DT32VA bijvoorbeeld, is een robuuste tandriem aangedreven kolomboor- tapmachine met een starre, onderhoudsvrije constructie. De boortafel is niet alleen in hoogte verstelbaar en 360° draaibaar, maar ook kantelbaar en aan de onderzijde voorzien van een machineklem met een maximale opening tot 75 mm. Een handige feature is de Easymove machineklem. Deze is bevestigd aan de boortafel, maar kan wel vrij van links naar rechts bewegen. Het voordeel van de bevestiging aan de tafel is dat de klem niet omhoog getrokken kan worden door de boor en zo schade en/of verwonding kan veroorzaken. Tijdens METAVAK kunnen bezoekers deze klem van dichtbij aanschouwen.

Electrotool
Stand F112

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

TechnishowNieuws

‘Mise en Place’ verlost operator van zaag- en boorlijnen van stress

08-03 De afdeling MPS van Van Dulst Techniek is specialist in het bewerken van lengte-materiaal…

TechnishowNieuws

Cosen schroeft samenwerking met Electrotool op

08-01 Van 12 t/m 15 maart zullen de Cosen bandzaagmachines getoond worden bij Electrotool op…

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV