EMO Hannover is geopend

De EMO heeft maandag haar deuren geopend in Hannover (D). Op ‘s werelds grootste vakbeurs voor productietechnologie tonen ongeveer 1.850 exposanten uit 42 landen tot en met zaterdag hun nieuwste machines, oplossingen en diensten voor de industriële productie.

Op de EMO in Hannover tonen 1850 exposanten tot en met zaterdag hun nieuwste machines, oplossingen en diensten voor de industriële productie.

Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten van de productietechnologie. Hier worden niet alleen de nieuwste machines gepresenteerd, maar ook technische oplossingen, trends en innovaties komen aan bod.

Een slimme fabriek

EMO Hannover bestrijkt daarmee de gehele waardeketen van productietechnologie en is zelf een slimme fabriek. De beurs belicht drie megaonderwerpen intensief: de toekomst van het bedrijfsleven, de toekomst van connectiviteit en de toekomst van duurzaamheid in de productie.

Uitgebreid aanbod

De vakbeurs presenteert het hele spectrum van de productietechnologie: van productiesystemen en gereedschappen tot meetapparatuur, software en besturingen. De diversiteit van het aanbod weerspiegelt de huidige uitdagingen van de industriële productie, waaronder het vergroten van de efficiëntie, flexibiliteit, kwaliteitsverbetering, automatisering, elektromobiliteit, energie-efficiëntie en circulaire economie.

De voortschrijdende automatisering is één van de ontwikkelingen, die een groot potentieel bieden voor de productietechnologie.

De voortschrijdende automatisering is één van de ontwikkelingen, die een groot potentieel bieden voor de productietechnologie.

De EMO Hannover biedt ook een divers ondersteunend programma met ongeveer 360 individuele evenementen. Daarnaast komt de samenwerking met innovatieve startups steeds meer in beeld op de EMO. Ruim 60 jonge bedrijven presenteren zich op de Startup Area. De EMO Startup Night met speeddating biedt exposanten en bezoekers de mogelijkheid om jonge bedrijven te leren kennen en contacten te leggen.

Wereldmarkt werktuigmachines verwacht herstel

De economische situatie in de industrie wereldwijd speelt een cruciale rol in het succes van EMO Hannover. Ondanks de huidige zwakke mondiale vraag verwacht de werktuigmachine-industrie op de middellange en lange termijn sterke impulsen van verschillende klantsectoren. De voortschrijdende automatisering, de toenemende digitalisering, de elektromobiliteit, de ontwikkeling van kritieke infrastructuur en investeringen in hernieuwbare energieën zijn slechts enkele van de ontwikkelingen die een groot potentieel bieden voor de productietechnologie.

Economische onderzoekers verwachten dat de wereldmarkt voor werktuigmachines zich in 2024 met 7 procent zal herstellen. “Wij profiteren van de activiteiten van onze klanten op nieuwe terreinen omdat wij de technologie leveren die daar vooruitgang mogelijk maakt”, zegt  Carl Martin Welcker, algemeen commissaris van EMO Hannover.

Kansen elektromobiliteit

De werktuigmachine-industrie wordt bijzonder zwaar getroffen door het transformatieproces in de auto-industrie naar elektrische aandrijvingen. Michael Wittler, Managing Director bij FEV Consulting, die de kansen en het potentieel van e-mobiliteit in een vroeg stadium analyseerde, voorspelt een aanzienlijk verkooppotentieel op dit gebied in de komende jaren. “We verwachten een groei naar 85 miljoen batterij- en brandstofcelvoertuigen in 2040, wat overeenkomt met een marktaandeel van 75 procent”, zei hij op de openingspersconferentie. “Vooral elektrische motoren, vermogenselektronica, batterijen en brandstofcellen worden sleutelcomponenten in deze snelgroeiende industrie en vereisen investeringen in de productie ervan”, zegt Wittler. E-mobiliteit is een veelbelovende manier de groei van de productietechnologie stimuleren en tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Automatisering

Alles-in-één oplossing voor contactloze 3D-inspecties

06-09 SmartRay presenteert een revolutionaire verbinding tussen lasprocesparameters en de kwaliteitsinformatie van Josy; volledig geautomatiseerd,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema