EMO Milano 2021 staat vol vertrouwen in de startblokken

Gepromoot door CECIMO, de European Association of Machine Tool Industries, en georganiseerd door UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE, wordt EMO Milano 2021 dit jaar van 4 t/m 9 oktober weer de grootste internationale vakbeurs voor de maakindustrie.

De organisatie is er zeker van dat de situatie in Italië het mogelijk zal maken dat de beurs zonder bijzondere beperkingen plaats kan vinden. De beurs zal digitalisering in het middelpunt zetten en het thema zal zover doorgevoerd worden, dat de beurshallen worden omgetoverd tot een grote digitale fabriek.

“Er is licht aan het eind van de tunnel. Beschikbaarheid van vaccins, groeivoorspellingen met betrekking tot de vraag naar werktuigmachines in alle belangrijke industriesegmenten en de belangrijke Italiaanse stimuleringsmaatregelen voor investeringen in nieuwe productietechnologieën, vormen een heel gunstige context voor EMO Milano 2021. Bovendien heeft de branche beurzen en fysieke contactmomenten gemist.

Online webinars zijn handige alternatieven, maar kunnen niet op tegen fysieke beurzen die de mogelijkheid bieden om technologie in het echt te ervaren en natuurlijk om te netwerken”, vertelt Martin Kapp, bestuurslid bij VDW, tijdens de persconferentie van EMO Milano 2021. Volgens Kapp is er nog wel wat onzekerheid in de markt en duurt het ook nog wel even voordat het allemaal loopt zoals het hoort. “Je ziet dat exposanten nog voorzichtig zijn met het investeren in een beurs, maar met elke versoepeling neemt die voorzichtigheid af.”

Tot op heden zijn er 28 landen vertegenwoordigd onder de exposanten van de volgende editie van EMO. Italië, Duitsland, Taiwan, Spanje, Zwitserland, Japan, Korea, China en de Verenigde Staten zijn de landen met het grootste aantal exposerende bedrijven. Barbara Colombo, President bij UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE vertelt: “De lijst van geregistreerde exposanten groeit met de dag en dat zal waarschijnlijk in de komende periode toenemen, aangezien de vaccinatiecampagne wereldwijd op stoom raakt.”

Digitalisering in middelpunt

Bewerkingsmachines, productiesystemen, innovatieve technologieën, oplossingen voor verbonden en digitale fabrieken en additive manufacturing zullen in de schijnwerpers staan ​​op EMO Milano 2021. Volgens de organisatie zal digitalisering zover doorgevoerd worden dat de fieramilano Rho getransformeerd wordt tot de grootste digitale fabriek die ooit is opgezet op een beurs.

Voorspellend onderhoud, hulp op afstand, toepassing van sensoren, data-analyse, collaboratieve robots, automatisering, servitization en kunstmatige intelligentie zullen enkele van de technologische thema’s zijn die uitgelicht worden op de stands. “EMO is altijd het internationale platform geweest om nieuwe innovaties te presenteren.

Omdat digitalisering het middelpunt is van de beurs, krijgt umati wederom veel aandacht. Machines op de beurs worden gekoppeld met de universele OPC UA interface en bezoekers kunnen met behulp van umati alle machinegegevens inzien. Dat maakt het thema digitalisering heel tastbaar”, aldus Kapp.

Nevenactiviteiten

De EMO zal verder diverse nevenactiviteiten organiseren, zoals EMO Digital, een Startup Area en de Speaker Corner. EMO Digital zal als demonstratieruimte het potentieel van een digitale fabriek en de grote kansen die IT-technologieën bieden voor de hele maakindustrie illustreren. Hierbij wordt niet alleen gefocust op de wereld van werktuigmachines, maar ook op de belangrijkste gebruikerssectoren.

Verder wordt de Startup Area een dialoog en ontmoetingspunt voor gevestigde industriële bedrijven en nieuwe ondernemingen. Tot slot zal de Speaker Corner een platform bieden voor organisatoren en exposanten om belangrijke technologische thema’s te presenteren.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Verspanen

EMO loopt als rode draad door nieuwe editie VerspaningsNieuws

30-07 Nog een maand tot de deadline (vrijdag 3 september 2021) en de nieuwe editie…

Verspanen

Europese werktuigmachinebouw optimistisch

28-06 De producenten van werktuigmachines zijn hard geraakt door de Covid-19 crisis. Een terugkeer naar…

Verspanen

Nieuwe editie VerspaningsNieuws

22-06 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

Okuma presenteert wereldprimeur op EMO Milano

07-06 Op EMO Milano presenteert Okuma het nieuw ontwikkelde horizontale bewerkingscentrum MA-600HIII als wereldprimeur. Dankzij…

Bedrijf en Economie

Italië boost industrie met forse belastingvoordelen op nieuwe machines

27-05 Om de Italiaanse industrie weer op gang te helpen heeft de overheid in Italië…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X