En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

Amada GmbH heeft op 19 april de eerste, door haar verkochte, 12 kW fiber plaatlaser geleverd aan ERBA Veenendaal. De laser werd, net als de 9 kW plaatlaser die in 2020 is geïnstalleerd, door het dak getild en op zijn plek gezet.

De nieuwe 12 kW fiber plaatlaser is bij ERBA Veenendaal door het dak getild en op zijn plek gezet. De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten op het volautomatische magazijn.

De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten op het volautomatische magazijn.

Hoge kwaliteitseisen klanten

Om het volledige productiepotentieel van ERBA te benutten was het nodig de capaciteit van het machinepark te vergroten. Jolanda van Soest, directeur van de ERBA Groep, legt uit: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling en om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we in 2020 al een 9 kW fiber plaatlasersnijder bij Amada voor onze vestiging in Veenendaal.

We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hadden om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder. We vervangen daarmee één van onze zes plaatlasers. De nieuwe laser snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik.

Daarnaast snijdt deze plaatlaser dikkere platen en kan ERBA daardoor een bredere klantgroep bedienen. Ook voor onze vestiging in Rotterdam hebben we geïnvesteerd in een nieuwe plaatlaser. Daar is in oktober vorig jaar een 9 kW fiber laser geleverd, ook van Amada. We beschikken nu over vijf plaatlasers, verdeeld over onze productielocaties in Veenendaal en Rotterdam.”

Nieuwe kantbanken

Met de levering van deze nieuwe laser is de metaalbewerkingsspecialist er nog niet. Voor de locatie in Rotterdam schafte het bedrijf ook een ergonomische kantbank aan, waarmee het totaal nu op twaalf komt. Met deze nieuwe kantbank, die in mei wordt geleverd, maakt het innovatieve bedrijf nu gebruik van de meest geavanceerde machines die op dit moment op de markt zijn.

Van Soest: “De markt ontwikkelt zich snel en dat is iets wat wij altijd scherp in de gaten houden. Daarom zijn wij altijd met bezig met de verbetering van de bedrijfsvoering en gaan we op zoek is naar innovatieve oplossingen. Samen met onze leverancier Amada bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om ze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware.”

Nieuwe Q-Fin

Begin deze maand is er ook een nieuwe Q-Fin geleverd. Het is de vierde kanten-breek-machine die ERBA rijk is. Jolanda van Soest: “De nieuwe laser heeft een grotere capaciteit en kan dus een grotere stroom materialen verwerken. Om de kwaliteit van de afwerking te blijven garanderen, moeten we het gehele proces optimaliseren. Met deze Q-Fin zijn we daar goed op voorbereid.”

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Amada gaat voor snel, efficiënt en betrouwbaar

25-10 Een van de hoogtepunten dit jaar is bijvoorbeeld de Ventis-3015AJe fiberlasersnijmachine met 6 kW…

Plaatbewerking

Q-Fin neemt alleskunner mee naar METAVAK

03-10 De SER1200 biedt ruimte aan verschillende units die in een lijn worden geplaatst. In…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

Plaatbewerking

Landré introduceert HSG fiberlasers

12-07 Landré, die dit jaar 160 jaar bestaat, is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Landré…

Plaatbewerking

Q-Fin en baanwielrenner Harrie Lavreysen slaan handen ineen richting Parijs

28-06 Met roots in dezelfde Brabantse gemeente, Bergeijk, en een gedeelde drive om alles eruit…

Plaatbewerking

Nieuwe afdeling Q-Fin gaat ontbraamproces automatiseren

11-04 Q-Fin Handling Solutions gaat oplossingen ontwikkelen en produceren die de handling rondom de ontbraammachines…

Plaatbewerking

Amada opent grootschalig innovatiecentrum

11-04 AGIC komt tegemoet aan de uiteenlopende vereisten waarmee Amada-gebruikers over de hele wereld worden…

Plaatbewerking

Nieuwe fiberlaser geeft MKM Roestvaststaal power

27-02 MKM is het bedrijf van Martijn Knoops. Het is een pure RVS-specialist, die ook…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?