En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

Amada GmbH heeft op 19 april de eerste, door haar verkochte, 12 kW fiber plaatlaser geleverd aan ERBA Veenendaal. De laser werd, net als de 9 kW plaatlaser die in 2020 is geïnstalleerd, door het dak getild en op zijn plek gezet.

De nieuwe 12 kW fiber plaatlaser is bij ERBA Veenendaal door het dak getild en op zijn plek gezet. De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten op het volautomatische magazijn.

De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten op het volautomatische magazijn.

Hoge kwaliteitseisen klanten

Om het volledige productiepotentieel van ERBA te benutten was het nodig de capaciteit van het machinepark te vergroten. Jolanda van Soest, directeur van de ERBA Groep, legt uit: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling en om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we in 2020 al een 9 kW fiber plaatlasersnijder bij Amada voor onze vestiging in Veenendaal.

We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hadden om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder. We vervangen daarmee één van onze zes plaatlasers. De nieuwe laser snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik.

Daarnaast snijdt deze plaatlaser dikkere platen en kan ERBA daardoor een bredere klantgroep bedienen. Ook voor onze vestiging in Rotterdam hebben we geïnvesteerd in een nieuwe plaatlaser. Daar is in oktober vorig jaar een 9 kW fiber laser geleverd, ook van Amada. We beschikken nu over vijf plaatlasers, verdeeld over onze productielocaties in Veenendaal en Rotterdam.”

Nieuwe kantbanken

Met de levering van deze nieuwe laser is de metaalbewerkingsspecialist er nog niet. Voor de locatie in Rotterdam schafte het bedrijf ook een ergonomische kantbank aan, waarmee het totaal nu op twaalf komt. Met deze nieuwe kantbank, die in mei wordt geleverd, maakt het innovatieve bedrijf nu gebruik van de meest geavanceerde machines die op dit moment op de markt zijn.

Van Soest: “De markt ontwikkelt zich snel en dat is iets wat wij altijd scherp in de gaten houden. Daarom zijn wij altijd met bezig met de verbetering van de bedrijfsvoering en gaan we op zoek is naar innovatieve oplossingen. Samen met onze leverancier Amada bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om ze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware.”

Nieuwe Q-Fin

Begin deze maand is er ook een nieuwe Q-Fin geleverd. Het is de vierde kanten-breek-machine die ERBA rijk is. Jolanda van Soest: “De nieuwe laser heeft een grotere capaciteit en kan dus een grotere stroom materialen verwerken. Om de kwaliteit van de afwerking te blijven garanderen, moeten we het gehele proces optimaliseren. Met deze Q-Fin zijn we daar goed op voorbereid.”

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

Plaatbewerking

Alles in dienst van kwaliteit

16-08 Productieleider Erwin Stokman heeft de stormachtige ontwikkeling van de werkplaats van begin af aan…

Plaatbewerking

Amada 50 jaar in Duitsland: ‘Samen groeien met onze klanten’

05-07 Amada, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van plaatbewerkingsoplossingen, zag 50 jaar geleden het…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

Amada scoort met ATC-kantbanken voor middenklasse

16-06 Na het succes van de ATC-machines, waarvan er wereldwijd meer dan 1000 zijn geïnstalleerd,…

Plaatbewerking

Q-Fin machines zijn kansenmakers

09-05 Accountmanager Benelux Patrick van Scherpenseel legt uit: “Waar bedrijven momenteel drukdoende zijn personeel aan…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X