ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

ERBA Groep heeft de eerste, door Amada GmbH verkochte, 12 kW plaatlasersnijder gekocht. Amada GmbH bedient klanten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Oost-Europa. De plaatlaser wordt in maart 2022 in de fabriek in Veenendaal geleverd.

De nieuwe 12 kW fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik.

Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling en om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we vorig jaar al een 9kW fiber plaatlasersnijder bij Amada voor onze vestiging in Veenendaal. We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hebben om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder. We vervangen daarmee één van onze zes plaatlasers.”

Bredere klantengroep

De nieuwe fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik. Daarnaast snijdt deze plaatlaser dikkere platen, waardoor ERBA een bredere klantengroep kan bedienen.

Deze machine wordt in maart 2022 geleverd. Voor de locatie van ERBA in Rotterdam is er nog een 9 kW fiber plaatlaser aangeschaft. Die machine wordt in de eerste week van oktober geleverd. Erwin van Soest: “Ook hebben we geïnvesteerd in een nieuwe kantbank voor op onze locatie in Rotterdam. Daarmee hebben we nu in totaal twaalf kantbanken, waarvan twee met een automatische gereedschapwissel, verdeeld over onze locaties in Veenendaal en Rotterdam. We maken nu gebruik van de meest geavanceerde machines in de markt op dit moment en zijn daarmee goed voorbereid op de toenemende vraag naar plaatwerk.”

Automatisering

De keuze voor een plaatlasersnijder van Amada lag voor de hand. Het Veenendaalse bedrijf maakt al jaren gebruik van de soft- en hardware-oplossingen van Amada. Zef Wetsels, General Manager van Amada Nederland licht toe: “Nederland ligt, ten opzichte van andere landen in Europa, ver voor op het gebied van automatisering. ERBA is een partij in de metaalindustrie, die daar oog voor heeft en continu bezig is met verbetering van de bedrijfsvoering en op zoek is naar innovatieve oplossingen.

Samen bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om ze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware. De kantbank die wij nu leveren bij ERBA Rotterdam zal, net als alle andere kantbanken, compleet offline geprogrammeerd worden. De machine beschikt daarnaast over een buighulp. Fijn voor de operators, want die kunnen daardoor ergonomischer werken. Door het volautomatische hoekmeetsysteem wordt de kwaliteit extra gewaarborgd.”

Totaalleverancier in buis en plaat

Naast plaatlasersnijders heeft ERBA Groep ook twee geavanceerde buislassersnijders in huis en medewerkers die gespecialiseerd zijn in 3D buislasersnijden en het ontwerpen van slimme verbindingen. Daarmee is ERBA Groep een totaalleverancier van zowel plaat- en buiswerk die in samengestelde assemblagesets, al dan niet gelast, bij de klant kunnen worden geleverd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Amada verkoopt 200e Ventis-AJ 4 kW fiberlaser in Europa en lanceert zwaardere versie

03-04 Inmiddels heeft Amada ook de 6 kW-versie op de markt gebracht. Deze variant met…

Plaatbewerking

Mezo Steel blij met nieuwe lasersnijmachine

28-02 Mezo Steel is een totaalleverancier in plaatbewerking en houdt zich voornamelijk bezig met lasersnijden,…

Plaatbewerking

MetaQuip in zee met Golden Laser

26-02 Voor MetaQuip betekent dit een versnelde stap richting grote fiberlaser metaalsnijders en maatwerkoplossingen. De…

TechnishowNieuws

Van Dulst Techniek neemt Europese primeur mee naar TechniShow

18-01 De Soco SLT-80 is een fiberlaser installatie met tien gestuurde servomotorassen en een capaciteit…

Plaatbewerking

Amada gaat voor snel, efficiënt en betrouwbaar

25-10 Een van de hoogtepunten dit jaar is bijvoorbeeld de Ventis-3015AJe fiberlasersnijmachine met 6 kW…

Plaatbewerking

Landré introduceert HSG fiberlasers

12-07 Landré, die dit jaar 160 jaar bestaat, is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Landré…

Plaatbewerking

Amada opent grootschalig innovatiecentrum

11-04 AGIC komt tegemoet aan de uiteenlopende vereisten waarmee Amada-gebruikers over de hele wereld worden…

Plaatbewerking

Nieuwe fiberlaser geeft MKM Roestvaststaal power

27-02 MKM is het bedrijf van Martijn Knoops. Het is een pure RVS-specialist, die ook…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV