ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

ERBA Groep heeft de eerste, door Amada GmbH verkochte, 12 kW plaatlasersnijder gekocht. Amada GmbH bedient klanten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Oost-Europa. De plaatlaser wordt in maart 2022 in de fabriek in Veenendaal geleverd.

De nieuwe 12 kW fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik.

Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling en om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we vorig jaar al een 9kW fiber plaatlasersnijder bij Amada voor onze vestiging in Veenendaal. We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hebben om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder. We vervangen daarmee één van onze zes plaatlasers.”

Bredere klantengroep

De nieuwe fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik. Daarnaast snijdt deze plaatlaser dikkere platen, waardoor ERBA een bredere klantengroep kan bedienen.

Deze machine wordt in maart 2022 geleverd. Voor de locatie van ERBA in Rotterdam is er nog een 9 kW fiber plaatlaser aangeschaft. Die machine wordt in de eerste week van oktober geleverd. Erwin van Soest: “Ook hebben we geïnvesteerd in een nieuwe kantbank voor op onze locatie in Rotterdam. Daarmee hebben we nu in totaal twaalf kantbanken, waarvan twee met een automatische gereedschapwissel, verdeeld over onze locaties in Veenendaal en Rotterdam. We maken nu gebruik van de meest geavanceerde machines in de markt op dit moment en zijn daarmee goed voorbereid op de toenemende vraag naar plaatwerk.”

Automatisering

De keuze voor een plaatlasersnijder van Amada lag voor de hand. Het Veenendaalse bedrijf maakt al jaren gebruik van de soft- en hardware-oplossingen van Amada. Zef Wetsels, General Manager van Amada Nederland licht toe: “Nederland ligt, ten opzichte van andere landen in Europa, ver voor op het gebied van automatisering. ERBA is een partij in de metaalindustrie, die daar oog voor heeft en continu bezig is met verbetering van de bedrijfsvoering en op zoek is naar innovatieve oplossingen.

Samen bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om ze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware. De kantbank die wij nu leveren bij ERBA Rotterdam zal, net als alle andere kantbanken, compleet offline geprogrammeerd worden. De machine beschikt daarnaast over een buighulp. Fijn voor de operators, want die kunnen daardoor ergonomischer werken. Door het volautomatische hoekmeetsysteem wordt de kwaliteit extra gewaarborgd.”

Totaalleverancier in buis en plaat

Naast plaatlasersnijders heeft ERBA Groep ook twee geavanceerde buislassersnijders in huis en medewerkers die gespecialiseerd zijn in 3D buislasersnijden en het ontwerpen van slimme verbindingen. Daarmee is ERBA Groep een totaalleverancier van zowel plaat- en buiswerk die in samengestelde assemblagesets, al dan niet gelast, bij de klant kunnen worden geleverd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

CLT Metal Service trekt sprint in productiesnelheid en capaciteit

01-12 Met deze configuratie zet het Limburgse metaalbedrijf in op de toekomst met een optimale…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

19-10 Made by Driessen produceert precisie plaatwerkdelen voor de hightech en apparatenbouwindustrie. Dat betekent dat…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Automatische gereedschapswisselaar voor de middenklasse

22-07 De automatische gereedschapswisselaar van het nieuwe middenklasse model heeft dezelfde capaciteit als het high-end…

Plaatbewerking

Posthumus levert OMP fiberlasers voor buis en profiel

19-06 De OMP Group heeft een uitgebreid kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma, dat onder andere bestaat uit…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X