ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

ERBA Groep heeft de eerste, door Amada GmbH verkochte, 12 kW plaatlasersnijder gekocht. Amada GmbH bedient klanten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Oost-Europa. De plaatlaser wordt in maart 2022 in de fabriek in Veenendaal geleverd.

De nieuwe 12 kW fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik.

Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling en om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we vorig jaar al een 9kW fiber plaatlasersnijder bij Amada voor onze vestiging in Veenendaal. We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hebben om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder. We vervangen daarmee één van onze zes plaatlasers.”

Bredere klantengroep

De nieuwe fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik. Daarnaast snijdt deze plaatlaser dikkere platen, waardoor ERBA een bredere klantengroep kan bedienen.

Deze machine wordt in maart 2022 geleverd. Voor de locatie van ERBA in Rotterdam is er nog een 9 kW fiber plaatlaser aangeschaft. Die machine wordt in de eerste week van oktober geleverd. Erwin van Soest: “Ook hebben we geïnvesteerd in een nieuwe kantbank voor op onze locatie in Rotterdam. Daarmee hebben we nu in totaal twaalf kantbanken, waarvan twee met een automatische gereedschapwissel, verdeeld over onze locaties in Veenendaal en Rotterdam. We maken nu gebruik van de meest geavanceerde machines in de markt op dit moment en zijn daarmee goed voorbereid op de toenemende vraag naar plaatwerk.”

Automatisering

De keuze voor een plaatlasersnijder van Amada lag voor de hand. Het Veenendaalse bedrijf maakt al jaren gebruik van de soft- en hardware-oplossingen van Amada. Zef Wetsels, General Manager van Amada Nederland licht toe: “Nederland ligt, ten opzichte van andere landen in Europa, ver voor op het gebied van automatisering. ERBA is een partij in de metaalindustrie, die daar oog voor heeft en continu bezig is met verbetering van de bedrijfsvoering en op zoek is naar innovatieve oplossingen.

Samen bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om ze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware. De kantbank die wij nu leveren bij ERBA Rotterdam zal, net als alle andere kantbanken, compleet offline geprogrammeerd worden. De machine beschikt daarnaast over een buighulp. Fijn voor de operators, want die kunnen daardoor ergonomischer werken. Door het volautomatische hoekmeetsysteem wordt de kwaliteit extra gewaarborgd.”

Totaalleverancier in buis en plaat

Naast plaatlasersnijders heeft ERBA Groep ook twee geavanceerde buislassersnijders in huis en medewerkers die gespecialiseerd zijn in 3D buislasersnijden en het ontwerpen van slimme verbindingen. Daarmee is ERBA Groep een totaalleverancier van zowel plaat- en buiswerk die in samengestelde assemblagesets, al dan niet gelast, bij de klant kunnen worden geleverd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Amada 50 jaar in Duitsland: ‘Samen groeien met onze klanten’

05-07 Amada, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van plaatbewerkingsoplossingen, zag 50 jaar geleden het…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

Amada scoort met ATC-kantbanken voor middenklasse

16-06 Na het succes van de ATC-machines, waarvan er wereldwijd meer dan 1000 zijn geïnstalleerd,…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

Groot snijden

22-04 De Ensis fiberlasers waren voorheen verkrijgbaar in de versies 3,0×1,5 m en 4,0×2,0 m.…

Plaatbewerking

En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

Plaatbewerking

Mazak opent European Technology Center Laser in Milaan

19-04 De nieuwe faciliteit beschikt over een grote showroom waar een selectie van de nieuwste…

Plaatbewerking

Amada scoort met Ventis fiberlaser met LBC-technologie

12-04 De Ventis-3015AJ is de eerste fiberlasersnijmachine van Amada die is uitgerust met de speciaal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X