Euroboor onthult vier innovaties

0

Euroboor, producent en leverancier van portable industrieel gereedschap, breidt zijn assortiment magnetische kernboormachines uit met drie nieuwe innovaties. De uitbreiding bestaat uit een kernboormachine met het laagste profiel ter wereld, een toevoeging aan het TUBE gamma met een machine die tot 55 mm boort én een uitbreiding van de S-serie met een machine die tot 60 mm boort.

Met een profielhoogte van maar 165 mm is de in huis ontworpen én gebouwde ECO.36 de nieuwste kleine trots van het Euroboor kernboormachine assortiment. Het boren van gaten tot diameter 36 mm in een H- of I-profiel is geen probleem voor deze machine. Het handvat met ratelfunctie dat zowel links als rechts van de machine geplaatst kan worden, zorgt voor extra gemak bij het plaatsen van de machine in kleine ruimtes. Tel daar bij op het Weldon-snelkoppelingssysteem en je hebt een machine die klein is van formaat maar groots in toepassing.

Boren en tappen in buizen
De TUBE serie is sinds kort uitgebreid met de TUBE.55-T. Deze manueel magnetische kernboormachine voor het boren in buismateriaal kan gaten tot diameter 55 mm boren op zowel gebogen als vlakke oppervlakken. Voorheen was het alleen mogelijk gaten te boren tot diameter 30 mm met de TUBE.30. Zijn grotere broer, de TUBE.55-T (met 1600 W motorvermogen) is uitgerust met de nieuwe functionaliteit Gyro-Tec, die de boorklussen vele malen veiliger maakt. Gyro-Tec herkent met een gyroscopische sensor plotselinge en ongewenste bewegingen, waarop deze functionaliteit de motor van de machine afsluit.

Efficiënt boren
Naast de bestaande ECO.50S zal de ECO.60S (1600 W motorvermogen) zijn intrede maken op de TechniShow. Voor deze machine is de slede-constructie verder geoptimaliseerd. Euroboor heeft een 2-speed versnellingsbak met oliesmering en een toerentalregelaar toegevoegd. Bovendien zijn er extra veiligheidsfuncties om het machineplaatje compleet te maken.

One more thing
Naast deze machines heeft Euroboor nog een primeur: een compleet nieuwe range van universele morse conus taphouders mét slipkoppelbegrenzing. Ideaal voor tappen van blinde gaten en automatisch tappen met een automaat kernboormachine zoals de ECO.55-TA. Er zijn drie verkrijgbare modellen in morse conus 3 voor tappen in de volgende diameters: 3-12 mm (ETC.1), 8-20 mm (ETC.2) en 14-30 mm (ETC.3). De ETC.2 en 3 zijn verkrijgbaar vanaf april en de ETC.1 komt later dit jaar.

Euroboor, hal 8, stand F090