Everising introduceert twee volautomatische bandzagen

0

Zaagmachineproducent Everising uit Taiwan introduceert op de EMO Hannover twee volautomatische bandzaagmachines, de EP-330S en de E-530. Beide bandzaagmachines hebben een stijf geconstrueerd machineframe en tweezijdige, lineaire geleiding op het portaalframe.

De machines lenen zich voor de zwaardere, stabiele zaagbanden met een breedte van 54 mm respectievelijk 67 mm. Opmerkelijk zijn verder de hoge sterkte van de liggers en de automatisch meedraaiende zaagbandgeleiding.

Hoge zaagsnelheid
Zowel met de EP-330S als met de E-530 is zelfs bij zware materialen een hoge zaagsnelheid mogelijk. De machines zijn uitgevoerd met een unit voor gedwongen toevoer van koelvloeistof waardoor de zaagtandtemperatuur tijdens het zagen laag blijft, terwijl vibraties van de zaagband actief worden voorkomen. De anti-trillingsfunctie zorgt bovendien voor een langere levensduur van de zaagbanden.

Voor de neerwaartse beweging is de EP-330S voorzien van een servo-regeling en de  E-530 van een nauwkeurige NC-regeling. De speciale Everising zaagmethode zorgt voor geringere zaagbandbelasting terwijl spaanproblemen worden voorkomen door de afvoer van spanen via een band met ruime opvang direct onder de zaaglijn.

Everising-EMO
De EP-330S en de E-530 volautomatische bandzaagmachines hebben een stijf geconstrueerd machineframe en tweezijdige, lineaire geleiding op het portaalframe.

Lange levensduur zaagbanden
Door de lange levensduur van de zaagbanden en de relatief korte zaaglengte staan de nieuwe Everising zaagmachines garant voor minimale kosten per zaagbewerking. Hieraan wordt nog eens bijgedragen door de automatisch instelbare dubbele spaanborstel die het zaagvlak schoonhoudt en beschadigingen aan de zaagband voorkomt. Door de geringe tordering van de zaagband worden spanningen tot een minimum teruggebracht. Voor de aanvoer van zaagmateriaal wordt gebruik gemaakt van een effectieve anti-slip-klemunit met lineaire geleiding en hoge nauwkeurigheid.

Bediengemak
Ook uit oogpunt van bediengemak hebben de machines veel te bieden. Zo wordt de operator ondersteund met nulpuntinstelling bij het begin van het zagen. Bij handmatige bediening voorzien de zaagmachines in een achteraanslagfunctie voor aanpassing van de zaaglengte.

Standaard bieden de EP-330S en E-530 een variabele snelheidsregeling van de zaagband via een frequentieregelaar, de bewegingen van de lineaire geleiding en de klembek zijn op elkaar afgestemd. Verder is de machine uitgevoerd met hydraulische zaagbandspanning, voorraadbeveiliging, haaksheidsbewaking, breukbeveiliging en hydraulisch geregelde zaagbandgeleiding.

Everising wordt in Nederland vertegenwoordigd door Hoffmann-Metalcare. De vestiging van Hoffmann-Metalcare in Zwijndrecht functioneert ook als het Europese distributiecentrum voor Everising zaagmachines.

Everising, hal 16, standnummer E06