Fabrikanten van zonwering kunnen vraag amper bijhouden

Consumenten gaan massaal op zoek naar buitenzonwering, rolluiken en terrasoplossingen om te anticiperen op een nieuwe hete zomer. Branchevereniging Romazo Professionals waarschuwt dat fabrikanten de grote vraag amper kunnen bijhouden, waardoor de levertijden sterk oplopen.

Nederland beleefde in 2020 een topzomer en dat leidt tot een topjaar in 2020, stelt Romazo Professionals, de branchevereniging voor de zonweringbedrijven.

Nederland beleefde in 2020 een topzomer en dat leidt tot een topjaar in 2020, stelt Romazo Professionals, de branchevereniging voor de zonweringbedrijven. De stormloop is momenteel ongezien, waardoor de dealers de vraag nauwelijks kunnen bijhouden.

Gehele jaar door vraag

Hetzelfde geldt voor de fabrikanten. Jeroen de Roos, branchemanager van Romazo: “Waar een paar jaar geleden de branche nog een sterk seizoensgebonden karakter had is er tegenwoordig gedurende het gehele jaar door vraag naar zonwering. Door de grote vraag  kunnen de levertijden in de branche oplopen tot 10 tot 12 weken. Onze zomers worden steeds warmer en duren langer. Doordat woningen steeds energiezuiniger worden gebouwd met vloer-, wand en dakisolatie warmen woningen steeds sneller op. In combinatie met de grote glaspartijen met dubbel glas kan de warmte wel makkelijk toetreden tot de woning, maar er niet meer uit. De opwarming kan eenvoudig worden tegengegaan door het toepassen van zonwering.”

Voordelen zonwering

Zonwering heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere manieren om een woning aangenaam te houden in de zomer, zoals een airco of een warmtepomp. Het verbruikt geen energie, heeft weinig onderhoud nodig en is CO2 neutraal. Jeroen de Roos: “Wij hopen dat de consument begrijpt dat het een uitzonderlijke situatie is, waar vraag en aanbod tijdelijk uit balans zijn. Toch zijn wij ervan overtuigd dat de consument met deze oplossingen slim investeert: de waarde én het comfort van zijn woning nemen toe. Zonwering en terrasoplossingen brengen een onmiddellijk rendement in de vorm van een aangenaam binnen- en buitenklimaat. Bovendien zijn ze energie-efficiënt en CO2-arm, waardoor ze bijdragen aan een klimaatneutrale samenleving.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Website vmrgkwaliteitseisen.nl live

03-10 Sinds 1 oktober 2013 is de website www.vmrgkwaliteitseisen.nl in de lucht. Hier zijn de…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X