Website vmrgkwaliteitseisen.nl live

Sinds 1 oktober 2013 is de website www.vmrgkwaliteitseisen.nl in de lucht. Hier zijn de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen 2014 te vinden. Deze verschenen voorheen in boekvorm, maar zijn nu voor iedereen online beschikbaar.

Eenmalige registratie op de website geeft gratis toegang tot alle informatie die aangepast is aan de meest recente wetgeving en normering. Nieuw in de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen is het onderdeel Zonwering. Alle Romazo Projecten bedrijven zijn aangesloten bij de VMRG en leveren gegarandeerd zonwering conform deze eisen. Het onderdeel Zonwering is toegevoegd aan Aluminium en Staal. Deze VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen vormen de basis voor het VMRG-Keurmerk. De VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen 2014 gaan in op 1 januari 2014. Uiteraard kan dit document al op een eerder tijdstip van kracht verklaard worden, indien partijen dit onderling overeenkomen.

VMRG-Keurmerk
Alle bedrijven die lid zijn van de VMRG, de VMRG-gevelbouwers, werken conform de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen en zijn in het bezit van het VMRG-Keurmerk. Zij krijgen dit Keurmerk niet zomaar. De VMRG-gevelbouwers worden gekeurd om vast te stellen of ze voldoen aan de hoge VMRG-normen. De keuringen worden verricht door een onafhankelijke instelling die onder toezicht staat van de Raad voor de Accreditatie.

Kwaliteitsbevordering
De aan de keuringen verbonden normen zijn terug te vinden in de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen. Natuurlijk voldoen de metalen kozijnen, ramen, deuren, serres en vliesgevels aan de eisen gesteld in het Bouwbesluit. Bij het Bouwbesluit gaat het om minimumeisen. De VMRG-gevelbouwers leggen zich een aantal aanvullende en belangrijke extra eisen op. Hiermee zorgt de VMRG voor optimale kwaliteitsbevordering in de markt van de gevelbouw. De actualiteit van de normen wordt verzekerd doordat de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen worden aangepast aan de ontwikkelingen in de techniek en aan eventuele wijzigingen in de regelgeving.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Hogere prijzen metalen gevelbouw onvermijdelijk

08-12 Binnen de gevelbouw ontstaan steeds meer zorgen over de oplopende kosten en levertijden met…

Toeleveren

Fabrikanten van zonwering kunnen vraag amper bijhouden

09-06 Nederland beleefde in 2020 een topzomer en dat leidt tot een topjaar in 2020,…

Toeleveren

Verkenning circulaire potentie gevelbouw van start

16-12 Een verkennend onderzoek naar de circulaire potentie van de gevelbouw zal zo snel als…

Oppervlaktetechniek

Alumet verkort levertijden en verhoogt kwaliteit

04-07 Alumet in Etten-Leur, anodiseerder van een variëteit aan profielen plaatwerk en constructieonderdelen, is gestart…

Toeleveren

Koplopers en innovatie in Façades 2019

06-06 Het onlangs verschenen boek Façades 2019 bestaat uit 145 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar…

Bedrijf en Economie

Tweede leven gevelaluminium de moeite waard

11-06 Uit recent onderzoek uitgevoerd door de VMRG, de brancheorganisatie voor gevels, in samenwerking met…

Geen categorie

Gevelbouw actualiseert Nationale Milieudatabase

22-04 Gevelbouworganisatie VMRG heeft gevalideerde milieugegevens van stalen gevelelementen toegevoegd aan de Nationale Milieudatabase. Met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen