Fanuc breidt gamma CRX cobots uit

Fanuc heeft de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA collaboratieve robots geïntroduceerd. Dit zijn de nieuwste toevoegingen aan de CRX-serie, die ook de CRX-10iA en CRX-10iA/L cobots omvat.

De CRX cobots bieden een veelzijdige oplossing voor een brede waaier aan toepassingen, waaronder inspectie, laden/ontladen van machines, verpakken, palletiseren, schuren en lassen.

“We zien een grote vraag naar collaboratieve robots op de Europese markt en willen passende oplossingen bieden voor een breed scala aan toepassingen. Onze cobots zijn ontworpen om elk type producent – klein of groot – te ondersteunen bij het uitbreiden van hun productiecapaciteit met de hoogste betrouwbaarheid”, aldus Shinichi Tanzawa, President & CEO van Fanuc Europe.

Elf cobot modelvarianten

De nieuwste CRX cobots zijn een aanvulling op de bestaande lijn van CR en CRX cobots, die nu in totaal 11 cobot modelvarianten telt om producten van 4 tot 35 kg te hanteren. Dit is volgens Fanuc de meest uitgebreide line-up van gebruiksvriendelijke cobots die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

De uitrol van de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots, met payloads van 5, 20 en 25 kg en een maximale reikwijdte van respectievelijk 994, 1418 en 1889 mm, volgt op de CRX-10iA en CRX-10iA/L cobotmodellen. Deze hebben beide een payload van 10 kg en een bereik van respectievelijk 1249 mm en 1418 mm. De vijf CRX modellen gecombineerd met de CR serie van groene cobots breidt Fanuc’s mogelijkheden uit om meer bedrijven te helpen die op zoek zijn naar automatisering met cobots.

Veilig en veelzijdig

De CRX cobots zijn veilig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en een veelzijdige oplossing voor een brede waaier aan toepassingen, waaronder inspectie, laden/ontladen van machines, verpakken, palletiseren, schuren en lassen. Het IP67-beschermingsniveau (stofdicht en waterdicht) is standaard voor alle vijf CRX-modellen, zodat klanten ze zelfs in de meest veeleisende omgeving kunnen gebruiken. De CRX-cobots kunnen externe krachten detecteren en veilig stoppen wanneer ze in contact komen met een persoon of object. Dankzij deze technologie kunnen de CRX-cobots veilig naast mensen werken zonder dat dure afschermingen nodig zijn.

Onderhoudsvrij

De meeste cobots hebben een lichtgewicht en compact ontwerp – maar de CRX cobots bieden meer, waaronder hun grote geschiktheid voor industriële omgevingen en het feit dat ze tot acht jaar lang onderhoudsvrij zijn. Bovendien stelt de interactieve programmering gebruikers in staat om robottrajecten aan te leren door de robot handmatig te bewegen of via een tablet interface met drag-and-drop iconen.

De CRX kan worden gebruikt met een standaard 100V/240V voeding, en bevat ook energiebesparende functies waardoor het  stroomverbruik amper 400 W bedraagt (met 25 kg payload). De serie ondersteunt verschillende van Fanuc’s geavanceerde functies, waaronder iRVision, en is geschikt voor elk bedrijf dat op zoek is naar een hogere efficiëntie – zelfs voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in robotisering.

Fanuc begint met het verschepen van productie-eenheden van de nieuwe CRX-20iA/L in april. De CRX-25iA en CRX-5iA zullen beschikbaar zijn in juni.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Nieuwe robotcontroller Fanuc combineert intelligentie met cyberbeveilging

05-03 De nieuwe R-50iA robotcontroller combineert voor het eerst cyberbeveiliging met een uitgebreid scala aan…

Personeel en Opleiding

Fanuc stimuleert jong robot-talent

05-12 Het doel is om jonge talenten te stimuleren die een beroep willen beginnen op…

Verspanen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

23-05 Toen Wim Hudepohl en Han Krabbendam samen met hun medewerkers in januari 2020 de…

Verspanen

Nieuwe publicatie: Fanuc Instructieboek CNC Guide Draaien

09-03 Het instructieboek is bedoeld om met de Fanuc dialoog besturing te oefenen. Dit betreft…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Verspanen

Humacs Krabbendam verduurzaamt

29-09 Het bedrijf is een aantal jaren geleden opgericht door Wim Hudepohl en Han Krabbendam.…

Automatisering

Fanuc lanceert nieuwe Roboshot spuitgietmachine

01-09 De Roboshot Alpha-SiB is uitgerust met de nieuwe krachtige Fanuc Panel iH Pro gebruikersinterface,…

Automatisering

Plug & Work-portfolio Schunk nu ook voor Omron en Fanuc cobots

18-08 Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de kortst mogelijke tijd kan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV