Feestelijke opening nieuw pand Mikrocentrum

Op vrijdag 1 februari is de officiële opening van het nieuwe pand van Mikrocentrum in Veldhoven. Met een uitgebreide rondleiding en een officieel programma met gastsprekers en entertainment presenteert Mikrocentrum het nieuwe onderkomen. De opening heeft een gouden randje; Mikrocentrum viert tegelijkertijd ook het 50-jarig jubileum.

 

De nieuwe huisvesting van Mikrocentrum wordt een ontmoetingsplaats voor de high tech industrie. Het pand biedt meer dan ooit voldoende ruimte voor de activiteiten binnen de drie pijlers van de organisatie: opleiden, ontmoeten en ondernemen. In het nieuwe pand zijn alle activiteiten van Mikrocentrum samengevoegd inclusief die van de Kruisstraat, de dependance op de High Tech Campus Eindhoven en de practica die sinds medio 2016 tijdelijk waren ondergebracht in ’t Techniekhuys. De nieuwe huisvesting heeft in totaal 4400 m₂ vloeroppervlak verdeeld over drie etages. Naast de kantoren omvat het pand tien leslokalen, drie practica ruimtes, een demoruimte met een 3D-meettafel, een boardroom, een atrium van 440m₂ met vitrines van het High Tech Platform en een exporuimte van 1000m₂ inclusief auditorium van 340 m₂.

Opening
Tijdens de rondleiding tijdens de officiële opening op 1 februari maakt het publiek kennis met de nieuwe lesruimtes en de practicumruimtes voor onder andere spuitgieten, elektrotechniek & industriële automatisering en meettechniek. In al deze ruimtes kunnen de bezoekers alvast een voorproefje krijgen van de cursussen tijdens diverse demonstraties die worden verzorgd door docenten. In de uitgebreide expo- en auditorium-ruimte wordt een overzicht getoond van de vakbeurzen die Mikrocentrum organiseert. Partnerorganisaties zoals de BvM (Bond voor Materialenkennis) en de NVVGT (Nederlandse Vereniging voor Gieterij Technici) en het samenwerkingsproject Green Vinyl Records worden hier ook gepresenteerd. In het atrium is ruimte ingericht voor het High Tech Platform.

Officieel programma
Het officiële programma start met presentaties van onder meer Marcel Delhez, burgemeester van Veldhoven en Herman Molenaar, CEO van Vanderlande. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan wordt een historieboek gepresenteerd waarin de geschiedenis van Mikrocentrum is beschreven. De officiële opening van het nieuwe pand wordt verricht door Louis Kauling, de oprichter van Mikrocentrum, inmiddels 87 jaar oud, die speciaal voor deze gelegenheid vanuit Canada naar Veldhoven komt. Het programma wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Geschiedenis Mikrocentrum
Mikrocentrum is op 30 oktober 1968 aan de Oude Gracht 197 in Utrecht gestart met de tentoonstelling; “Mikrocentrum: schatkamer van fijnmechanische techniek”. De huidige vitrines van het High Tech Platform, waar 600 bedrijven lid van zijn, zijn daar nog een uitvloeisel van. Vanaf 1976 was de Kruisstraat 74 in Eindhoven de thuisbasis tot de verhuizing op 15 december 2018 naar De Run 1115 in Veldhoven.

Flexibiliteit
Het nieuwe pand is bedoeld om de Mikrocentrum-activiteiten te huisvesten, maar de ruimtes zijn ook verhuurbaar voor allerlei bijeenkomsten, cursussen en evenementen van andere organisaties. Mikrocentrum wil zodoende een actieve ontmoetingsplek worden voor de industrie. Meer dan bij andere accommodaties het geval is, straalt het Mikrocentrum-gebouw techniek uit. Dat geldt voor het gehele gebouw, maar in het bijzonder ook voor de vitrines en spuitgietmachines op de begane grond en voor de diverse practica op de eerste etage. Met de nieuwe huisvesting is Mikrocentrum een ontmoetingsplaats geworden voor techniek en industrie, klaar voor de volgende periode van 50 jaar. Geïnteresseerden die de opening willen bijwonen, kunnen zich hier aanmelden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

18-07 Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat…

3D

Industrieel 3D-printen: van prototyping naar serieuze productietechnologie

13-07 3D-printen ontwikkelt zich in rap tempo als digitale productietechnologie. Bedrijven zetten het in om…

Automatisering

Meet & Match tussen robot en MKB

15-06 Een geïntegreerd industrieel systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Verspanen

Mikrocentrum wordt clubhuis voor DSPE

14-04 Beide organisaties delen een lange geschiedenis. Die begon al in 1968 tijdens de oprichting…

3D

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

12-04 Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

3D

Bijeenkomst over mogelijkheden 3D-printen

28-03 Tijdens deze bijeenkomst bij de 3D Makers Zone in Haarlem worden praktische use cases…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X