Flexibel verenkelen met Eyefeeder

Flexibel verenkelen is al jaren een veel geuite wens van klanten van ROBA-Engineering in Ouderkerk a/d Amstel. De recente snelle ontwikkelingen van vision-systemen in combinatie met robots voldoen in veel gevallen aan die wens. De ‘missing link’ was echter vaak nog een toevoer-systeem, dat het geheel de 100% flexibiliteit geeft. ROBA-Engineering heeft hiervoor nu de Eyefeeder.

Het complete systeem bestaat uit een vision systeem, een robot en de Eyefeeder. Uiteraard dienen de producten dan nog wel vanuit een bulk aangevoerd te worden. Dat mag een opvoerband zijn, maar ook een trilbak, die boven de Eyefeeder geplaatst kan worden om het geheel nog compacter te maken.
Als de producten op de lopende band van de Eyefeeder zijn gestort, zal deze de producten in het detectiegebied van het vision-systeem brengen. Het vision-systeem bepaalt welke actie nodig is. Als er producten liggen die gepakt kunnen worden, zal het vision-systeem de robot de opdracht te geven alle producten te pakken die gepakt kunnen worden. Als er voldoende producten liggen maar niet goed gepositioneerd dan zal de Eyefeeder de producten schudden om deze juist te positioneren. Liggen er geen producten meer of te weinig, dan voert de Eyefeeder nieuwe producten aan in het detectiegebied.

De Eyefeeder is voorzien van servomotoren die direct worden aangedreven door de Denso RC8 robot-controller. Hierdoor is er geen extra besturing (PLC of IPC) of bedieningspaneel (HMI) nodig. Bediening vindt plaats via de Denso Teaching Pendant, waarop simpel op één scherm de parameters van de Eyefeeder veranderd worden. De bandsnelheid en de schudintensiviteit zijn hierdoor makkelijk te variëren en daarmee kan men snel het systeem aanpassen wanneer men van product wisselt.
De gebruiker kan ieder willekeurig vision-systeem toepassen, net welke het product behoeft. Het vision systeem kan direct worden aangesloten op de robot controller via Ethernet. De Denso controller maakt visualisatie van het vision-systeem mogelijk via de Teaching Pendant. Hierdoor wordt een extra HMI uitgespaard.
Er kan gebruik worden gemaakt van alle typen Denso robots (4- en 6-assige robots met payloads van 3 tot 20kg en reikwijdtes van 350 tot 1300mm). In principe kunnen producten tot maximaal 250mm groot en afhankelijk van de massatraagheid, met een gewicht van 350 gram gehandeld worden. De eerste applicaties zijn geleverd voor pijpbeugels, verpakt snoep, plantenstekjes en luidsprekerhuizen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Trilvullerspecialist Radine showt flexibel toevoersysteem op TIV

26-08 De Flexfeeder is een nieuw robot vision systeem van Radine. Hiermee reageert de bouwer…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema