Trilvullerspecialist Radine showt flexibel toevoersysteem op TIV

De Flexfeeder is een nieuw robot vision systeem van Radine. Hiermee reageert de bouwer van systemen voor de toevoer en positionering van onderdelen in productieprocessen op de vraag uit de markt naar compacte, flexibele systemen. Op TIV Hardenberg presenteert de trilvullerspecialist uit Barneveld een werkend prototype.

De trend gaat steeds meer vanuit standaardproductie naar een ‘familie’ van producten. Vaak zijn meerdere trilvullers of wisseldelen te duur of ontstaat er productiestilstand door ombouwtijd. Bovendien is er een tendens naar steeds kleinere series, wat bij de gebruikelijke productie eveneens tot ombouwtijden leidt. De Flexfeeder is het antwoord op deze ontwikkelingen. Dit systeem kan verschillende producten en verschillende seriegroottes verwerken. Zonder oponthoud en extra kosten. Eenvoudig en snel.

Het PickVision systeem herkent een juist product op de trilplaat. De camera leest de producten, die de operator als ‘correct’ in de computer heeft ingegeven. Zo kan het systeem producten opslaan en herkennen. Dit kunnen ook verschillende voorkeursposities zijn. Als er geen producten meer liggen die opgepakt kunnen worden, geeft de Flexfeeder het signaal aan de trilplaat om te trillen. De camera kijkt naar de pixels binnen het totale beeld en kan zo zelf de aanstuurrichting van de trilplaat bepalen. Vervolgens liggen er weer producten die het systeem herkent en krijgt de robot een signaal om deze op te pakken.

Met behulp van de 6-assige robot worden de producten 3D benaderd. Ze worden door de bewegelijkheid en variëteit van de robot op allerlei manieren opgepakt en naar wens gepositioneerd. Een product wordt bijvoorbeeld vanuit een horizontale positie opgepakt en verticaal, of onder een willekeurige hoek, gepositioneerd.

Het complete systeem, feeder, robot, camera en belichting wordt opgebouwd op een stabiel frame en werkt autonoom. Het eenmalig inleren van een nieuw product inclusief het grijpen met de robot is mogelijk in minder dan tien minuten, aldus Radine.

Radine
TIV standnummer 219

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Design Solutions levert Documoto voor online beheer spareparts

19-09 Design Solutions is exclusief reseller geworden van Documoto in de Benelux. Dit product van…

Automatisering

Flexibel verenkelen met Eyefeeder

15-01 Flexibel verenkelen is al jaren een veel geuite wens van klanten van ROBA-Engineering in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV