Focus Hurco op automatisering en eenvoudig programmeren

Hurco’s focus voor de EMO ligt op automatisering en vereenvoudiging van programmeerprocessen. Het bedrijf zal demonstreren hoe vrije vorm oppervlakken eenvoudig te programmeren zijn voor verwerking direct bij de machine met behulp van het Hurco besturingssysteem.0

De ProFeeder, een handling-oplossing die deel uitmaakt van Hurco’s eigen ProCobots-merk.

Beproefde systemen voor het hanteren van onderdelen zullen ook worden tentoongesteld.

“Bij toelevering draait alles om het snel en betrouwbaar afronden van orders. We helpen onze klanten aan deze eisen te voldoen door machines en software te leveren die de uitdaging aankunnen”, zegt Sebastian Herr, Applications Technology Manager bij Hurco.

De optie Surfacing maakt het mogelijk om 3D-modellen die zijn geformatteerd als STEP-bestanden rechtstreeks op de machine te importeren.

De optie Surfacing maakt het mogelijk om 3D-modellen die zijn geformatteerd als STEP-bestanden rechtstreeks op de machine te importeren.

Automatisering met ProCobots

Op de beurs in Hannover presenteert Hurco ProFeeder, een oplossing die deel uitmaakt van het eigen ProCobots-merk. ProFeeder kan worden gebruikt met verschillende machines, op basis van operationele behoeften. Op EMO wordt het systeem getoond met de TM 8 Mi-draaibank. De cobot is voor deze demonstratie gemonteerd op een chassis met wielen. Het vereist slechts één automatische deur, die kan worden besteld als onderdeel van een nieuw project. De deuren kunnen achteraf op alle bestelde machines worden gemonteerd.

De ProFeeder is eenvoudig te integreren in processen. Stel het gewoon in via de gebruiksvriendelijke WinMax-software van Hurco en de Automation Job Manager-oplossing die speciaal voor ProCobots is ontwikkeld. “De flexibele prestaties van ons besturingssysteem zijn hier duidelijk te zien. Met de automatiseringsoplossing laadt de jobmanager de onderdelen zonder problemen”, aldus Sebastian Herr. “De software van de cobot is niet nodig. Dit elimineert problemen met gegevensoverdracht en versnelt processen. Met de twee schermen gaat de operator ook de hele tijd in een vertrouwde omgeving aan de slag. Bovendien zijn de interfaces niet veranderd. Er zijn veel afbeeldingen, niet veel tekst – en alle andere functies van het WinMax-besturingssysteem. Het systeem is snel. Het is ook dialooggericht en omvat elke stap die moet worden geïnitieerd bij geautomatiseerde verwerking van onderdelen.”

Automatiseringspartners

Hurco brengt ook een tweede handlingoplossing, een systeem van automatiseringspartner RoboJob, naar Hannover. Deze oplossing heeft een stevig bevestigde inkapseling en is als een stationair apparaat aan het bewerkingscentrum gekoppeld. Net als ProCobots is het RoboJob-systeem volledig geïntegreerd in de WinMax-software. In tegenstelling tot ProCobots kan het echter na de eerste installatie worden bediend via de software van het robotsysteem. Op deze manier worden de taken bestuurd door het systeem van de robot. Hetzelfde geldt voor de automatiseringsoplossingen van Hurco’s 28 partners. Naast RoboJob zijn de partners bedrijven met gevestigde standaardoplossingen, zoals Erowa, Kösters en Ecosphere en bedrijven die oplossingen op maat aanbieden voor fabrikanten van machines voor speciale doeleinden. Met dit partnernetwerk kan Hurco efficiënte automatiseringsoplossingen creëren die perfect voldoen aan de eisen van de klant, zelfs voor de productie van afzonderlijke componenten en kleine series.

Programmeren op de machine

Het tweede belangrijke onderwerp op de EMO: verdere vereenvoudiging van de directe programmering aan de machine. “We willen onze klanten helpen een efficiënte operatie uit te voeren, zelfs wanneer de markt de doorlooptijden en de beschikbaarheid van middelen verkleint. Daarom leert ons besturingssysteem voortdurend”, aldus Sebastian Herr. Nieuw dit jaar: de optie Surfacing. Hurco’s Solid Model Import-software optie maakt het mogelijk om 3D-modellen die zijn geformatteerd als STEP-bestanden rechtstreeks op de machine te importeren. Met de optie Surfacing wordt de importmogelijkheid voor vaste modellen uitgebreid met de oppervlaktegegevensset. De nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om het besturingssysteem te gebruiken om zelfs complexe vrije vorm oppervlakken op de machine te programmeren. Sebastian Herr: “Voor deze ontwikkeling had je altijd een CAM-werkstation nodig om vrije oppervlakken te verwerken. Met onze nieuwe Surfacing-functie is het proces eenvoudig en gebeurt het direct bij de machine via het besturingssysteem.”

Naast de eigen stand zijn op EMO ook Hurco-oplossingen te zien op de stands van partners: VM10i Plus 3-assig bewerkingscentrum op de stands van Greenleaf Europe (hal 4, stand A89) en Air Turbine Tools (hal 12, stand E12). VMX30Di 3-assig bewerkingscentrum op de stand van R. Stock (hal 5, stand D23).

Hurco
Hal 12, stand D68

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Hurco hanteert werkstukken beter met cobots

25-09 Iedereen die zijn machinebedieners wil ontlasten bij het plaatsen van onderdelen in de machine,…

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema